ANNONS

Kantarellrisotto

/

Halloj och godmorgon!

Jag kickar igång denna dag med ett nytt recept. Kanske vill du laga något gott denna lille-Lördag? I tider som dessa känner i alla fall jag att det är härligt att lägga ned lite extra tid på t ex matlagning. Man märker att människor fått ett helt annat intresse för matlagning nu och det tycker jag som jobbar som receptkreatör och influencer är superkul! Därför är det extra roligt att ta fram recept nu, jag tänker recept 100 ggr per dag nu tror jag. Haha….

Det här har jag velat laga 100 ggr tidigare, jag älskar risotto och har ätit det många ggr på restaurang. Dock så är jag dålig på att laga det hemma men nu med detta receptet så kan jag lova att det kommer göras flera ggr. Sååååå gott så det är inte klokt alltså! Jag gjorde en kantarellrisotto och herreminjeee så magiskt god smak, mycket smak…. det älskar jag när det kommer till risotto!

KANTARELLRISOTTO, 4 port

4 dl risottoris (jag tog arborioris)

2 schalottenlökar

1/2 dl olivolja

2 dl vitt vin

5 dl kycklingbuljong (5 dl vatten med 2 msk kycklingfond)

5 dl kantarellbuljong (5 dl vatten med 2 msk kantarellfond)

1 påse torkade kantareller (30 g)

2 dl parmesan

Gör såhär:

1) Skölj riset väl. Skala och finhacka schalottenlöken. Fräs lök och ris i olja i en kastrull i några minuter, typ 3-4 minuter. Tillsätt vinet och låt småkoka tills nästan all vätska har kokat in.

2) Ta fram en annan stor kastrull och blanda sedan fond och vatten i den, koka upp buljongen. Häll sedan ca 3 dl av buljongen i riset. När det kokat in så häll ca 1 dl i taget i riset under omrörning, låt puttra lite emellan men kom ihåg att röra om. Gör så tills du fått i nästan all buljong och riset nästan är färdigkokt.

3) Hacka den torkade svampen i mindre bitar och ha i det i riset. Tillsätt ev mer vätska och koka tills riset är genomkokt. Riset ska ha en lite hårdare kärna längst in, då är det perfekt. Avsluta med att röra ned riven parmesan. Smaka av med salt.

Tips: Vill du ha risotton lite mer matig så ha gärna i färsk stekt sparris, ha i den samtidigt som svampen.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

1

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig gärna på Instagram, uppdaterar story dagligen.

@niiinis.se
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00