ANNONS
Integritet på Tailsweep

ROCKYROAD GLASS / JULGLASS

/

Hej igen!

Nu har jag fått så många frågor om julglassen som jag gjorde igår. Den blev ju en riktig höjdare alltså! Kan säga såhär, den kommer rädda julens alla efterrätter och godsaker. Gör flera satser och ha stående i frysen. Perfekt att bara ta fram när man är sugen eller vill bjuda på något riktigt gott.

ROCKYROAD GLASS

4 dl vispgrädde

1 burk kondenserad mjölk

2 msk kakao

100 g mörk choklad

75 g nötter (jag tog både salta jordnötter och cashewnötter)

5 st biscoff kex (du kan också ta pepparkakor)

2 dl minimarshmallows

Gör såhär:

1) Vispa grädden fluffig. Hacka hälften av chokladen fint. Sikta i kakao. Häll i den kondenserade mjölken och blanda runt till en fluffig gräddblandning.

2) Ta fram en brödform som rymmer 1 1/2 liter. Häll i hälften av gräddblandningen i den. Hacka alla nötter och häll på hälften. Häll på den halva hackade chokladen också. Hacka också hälften av kexen och ha på det också.

3) Häll på resten av gräddblandningen. Ha sedan på resten av de hackade nötterna, kexen och chokladen. Strö på marshmallowsen. Pressa lite med handen så de borrar ned sig lite i glassen.

4) Täck formen ordentligt med plastfolie. Ställ i frysen i minst 4 timmar och gärna 12. Ta fram ca 15 minuter innan den ska serveras.

Kika gärna på andra goda glassrecept:

Hemgjord karamellglass

Hemgjord Daimglass

Snabb mangoglass

Hemgjord mjukglass

Nyttig blåbärsglass

Apelsinglass

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

7
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00