Från sunkig till smashing

Godmorgon raringar!

Då rockar vi måndag igen, vi räknade ut att det är fem veckor kvar till Milos jullov. Kan säga att vi alla längtar. Ska bli skönt med några veckors ”off” från tidiga morgnar. För mig är det ju inget problem då jag ju oftast varit vaken i flera timmar när det är dags att väcka familjen. Men jag tänker på dom. Det är ett segt gäng att få upp vissa morgnar, båda är nattugglor och skulle kunna kuckulura till efter midnatt om de inte fanns ett måste att gå och lägga sig. Och Gud nåde om jag har pms… ja då skulle jag kunna klä på mig kläderna och bara gå rakt ut från dörren och tänka ”Vakna när bäst fan ni vill då!” när dom är som två sengångare att få upp.

Är vi lediga så struttar jag oftast omkring i köket och mixtrar ihop något recept medan dom sover i flera timmar till. Igår morse lagade jag mat och bakade i flera timmar. Hade på julmusik, hasade runt i tofflorna och skrev recept medan maten lagades och bakverken gräddades. Ja men så jädra mysigt. Det är min ”me-time” det. Då alla sover och jag får fixa och dona i köket.

Igår fick jag ändå lite smink på nosen och nytvättat hår. Ja men så lyxigt så det är inte klokt kändes det som. Jag doftade typ frikadeller och saffran och håret stod typ upp av sig självt för det var så skitigt. Coronatider är inte bra för snofsigheten helt klart. Jag måste faktiskt göra en rockad där. Jag kan inte hasa i morgonrock eller myskläder hela tiden när man jobbar bara hemma. På något sätt går jag ned mig lite då. Blir lite deppig och håglös.

Går man upp och fixar sig på morgonen så får åtminstone jag en helt annan känsla i kroppen och själen. Så där är det bättring som gäller för min del. Man kan ju fortfarande ha myskläder men jag tror jag behöver upp och borsta håret och kanske svepa några drag med mascaran även om jag jobbar hemifrån. Spraya på sig av favvoparfymen också kanske, att dofta gott gör mycket för välbefinnandet och själen också. Alltså förresten, min ”parfym-park” börjar bli sådär alldeles underbart ljuvlig. Jag har så många goda dofter så nu kan jag nog äntligen säga att den är 100%-ig. Klicka i hjärtat om du vill ha tips.

En annan sak jag tänkt på också är om man kanske skulle ha lite finare myskläder och inte den där urtvättade håliga t-shirten och slummigaste mjukisarna med knän på (även om dom oftast är skönast). 😂 Det skulle säkert också göra att man inte kände sig så sunkig.

Igår var jag och tankade bilen. Det här är så typiskt mig. Jag väntar alltid in i det sista med att tanka så jag går på ångorna på slutet. Fattar inte varför? Vår tank rymmer 70 liter och du ser ju hur mycket jag fick i…. haha! Är du sån? Eller tankar du så fort det ens börjar närma sig det röda?

Ok, klockan närmar sig 7. Jag ska upp och fixa med morgonbestyren här. Önskar dig en bra start på veckan, lite senare kommer du få veckans matsedel här inne.

Hörs sen igen!

Kram Nina

140
Subscribe
Notify of
guest

8 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Marie
Marie
3 years ago

Igenkänning på många saker. Sitter här och jobbar med flottigt hår och myskläder. Men har i alla fall nysmort ansikte. Man får vara glad för det lilla. 🙂
Tankar också så sent som möjligt. Vår bil säger hur många km man har kvar och ibland har det stått på noll. Då brukar jag bli lite nervös.
Förresten, testade dina ost-och baconfyllda biffar (fanns dock ingen färskost med parmesan så tog soltorkade tomater istället) i fredags. Jag tyckte det var supergott. Ok, var barnens betyg. Men de är alltid sjukt skeptiska till nya saker så det är ändå ett bra betyg.
Tar gärna emot parfymtips. Har så svårt att hitta ”min” doft.

niiinis
niiinis
Reply to  Marie
3 years ago

Kul att du gillade biffarna! 🥰

Vår bil säger också till men det stod 30 km till tom tank. Hade kunnat köra långt ju. 😭😂

Kram

Carina S
Carina S
3 years ago

Jag vill gärna ha Parfym tips! 👍😊
Och du kanske kan tipsa om goda doftljus med 👍

niiinis
niiinis
Reply to  Carina S
3 years ago

👌🏻🥰

Helena
Helena
3 years ago

Nej, nej! Går inte att vänta så länge med att tanka! Blir superstressad då. Jag tankar helst när det är lite mindre än 1/4-dels tank kvar. Men å andra sidan bor jag mitt ute i skogen så det bidrar nog.

niiinis
niiinis
Reply to  Helena
3 years ago

😂👍🏼

Malin
Malin
3 years ago

Samma här, kör alltid till sista droppen. Jag kör fortare när bensinlampan lyser för jag tänker att jag ska komma fortare fram innan jag får bensin slut! Hallå hur dumt 😂🤪. De sunkigaste kläderna ÄR det skönaste, skönt ibland och få gå med de oxå. Blir liksom lite av 2 världar, jag känner mig finare när jag väl fixar mig sen.

niiinis
niiinis
Reply to  Malin
3 years ago

Haha, känner igen mig! 😂🙈

Img 2452.jpg

Nästa inlägg

Lövbiffrullader i himmelsk sås

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x