Ăntligen dags att fĂ„ igĂ„ng lite recepttips hĂ€r pĂ„ bloggen. Det hĂ€r lagade jag pĂ„ Gotland och jag kan sĂ€ga att det var heeeelt fantastiskt gott. Ă h mums, detta kommer bli ett stĂ„ende inslag i matlagningen hĂ€r hemma. Ett tips Ă€r att marinera köttet redan dagen innan.
Â
MARINERAD ROSTBIFF MED HEMGJORD POTATISSALLAD, 4 p
600 g rostbiff (fĂ€rdigskivad frĂ„n delidisken eller i förpackning – du gör alltsĂ„ inte rostbiffen frĂ„n grunden)Â
Â
Marinad:
1/2 dl olivolja
1 dl Sweet chili sÄs
1 msk kinesisk soja
Salt & svartpeppar
2 pressade vitlöksklyftor
1/2 skivad chilifrukt (vill du inte ha sting kan du hoppa över detta!
Potatissallad:
1 kg fÀrskpotatis
200 g bladspenat
1/2 hackad gurka
1 orange paprika hackad i bitar
1/2 rödlök i skivor
1 dl UrkÀrnade Halkidiki oliver
1 pressad vitlöksklyfta
250 g fetaost
Svart & salt
Gör sÄ hÀr:
1) Blanda samman allt till marinaden, lÀgg i rostbiffen. LÄt gÀrna marinera över natten, annars rÀcker ocksÄ nÄgon timma.
2) Koka potatisen. LÄt den svalna.
3) Skala och skiva rödlöken, blanda sedan i en stor skĂ„l med bladspenat, oliver, paprika, vitlök, gurka, fetaost och lite svartpeppar och salt. Blanda försiktigt. Ăt & njut!
Följ mig gÀrna hÀr:
Följ mig gĂ€rna pĂ„ min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HĂR
Följ mig gĂ€rna pĂ„ Instagram med bilder & videouppdateringar i story HĂR
Följ mig gĂ€rna pĂ„ Bloglovin sĂ„ du inte missar nĂ„gra inlĂ€gg HĂR
Ăr kanske lite trög men hur tillagar du köttet? Eller Ă€r det fĂ€rdiggrillad rostbiff i skivor som du marinerar?
FĂ€rdig rostbiff.
Ăr det fĂ€rdig rostbiff som du marinerar
Precis! đđŒ
Ska det vara rostbiff som Àr skivat dom pÄlÀgg?
Exakt! đ
Det ser jÀttegott ut. En dum frÄga kanske, rostbiffen Àr det en hel rostbiff eller Àr den skivad?
Skivad fÀrdig rostbiff.
Ăter man sen rostbiffen som den Ă€r? đ€Șđ
Du köper fĂ€rdig rostbiff. đ
LÄter supersmarrigt! Tror du att det skulle passa med potatisgratÀng till?
Absolut, jĂ€ttegott! đđ»
Ăr potatissalladen blandad med ngn marinad eller liknande?
Nej, bara utblandas med fetaosten sĂ„ blir den lite âkrĂ€migâ. âșïž