ANNONS

Så jädrans bortskämd

/

Halloj vänner!

Igår var det min födelsedag. Det blev ett sånt där mysigt firande med bara min lilla familj, jag blev sååå galet bortskämd så hälften hade verkligen varit nog. Låt mig berätta storyn kring firandet av födelsedagar i vår familj. I väldigt många år har jag stått och bakat som en tok med ömma fötter och platta hälar som följd, helt slut har jag varit också och nästan somnat där bland fikagästerna. Jag är ju en perfektionist när det kommer till kalas. Det ska vara hembakat och det ska vara många sorter. Det ska dessutom vara fint.

När jag fyllde 45 så gick vi istället ut och åt på kvällen med familjen. Snacka om att en helt annan värld öppnades för mig. En värld där man kan ha det så mycket mysigare än stå och baka sönder en hel dag. Missförstå mig rätt, jag älskar att baka, men på något sätt blev liksom mitt kalas bara så jobbigt. Har inga problem och baka till någon annans kalas, men mitt eget…. Det är något som bara känns jobbigt med det. Så sedan dess är mina födelsedagar mys med lilla familjen.

Dagen började med lite sång och present. Presenten var tyvärr för stor så den ska jag byta vid tillfälle. En skock med härliga vita rosor som jag älskar. I vår familj är det svårt för familjen att lyckas väcka mig då jag är norra Europas mest morgonpigga. Men jag blir glad för skönsång även om jag varit vaken en evighet.

Sellerijuicen som serverades på morgonen var smyckad med en vit ros. 😅 Ja mannens fantasi är det ju inget fel på direkt.

Vid 9 hade Tony bokat hotellfrukost som han vet att jag bara älskar. Så härligt och gott. Så glad att Mellan också var ledig just den här dagen så han också kunde hänga på.

Efter lite jobb så fick vi avnjuta den här fikan. Oh my goood….. kan säga att detta nog är något av det absolut goooodaste i smördegsväg jag någonsin ätit. Alltså herregud! Croissanter fyllda med vaniljkräm med smält choklad och florsocker på. Efter halva började det dock ta emot för den var mastig. Men vill du någongång äta det här galet goda bakverket så besök The Coffee på Erikslunds shoppingcenter. Wow.

Mot kvällningen hade Tony bokat bord på en av mina favvorestauranger. Det är Sturehof och ligger i Sturegallerian.

Jag beställde en sej med brynt smör sås, räkor, pocherat ägg och potatis. Den där såsen alltså, den kan drickas. Magiskt!

Milo mumsade på pannbiff och hemlagad potatismos. Tyckte det var sååå gott!

Mellan tog samma som mig och Tony tjoffade till med fläsklägg. Magen stod sen i fyra hörn kan jag lova.

Var dock sugen på en bit tryffel med deras koffeinfria cappuccino med havremjölk och Milo orkade lite glass och maräng. Sedan rullade jag ut därifrån med uppknäppta byxor. Tror vi alla fes sönder bilen på vägen hem sen, herregud när man proppar i sig massa gotta sådär på en dag, då blir man inte riktigt som man ska i magen, haha….

Nu blir det vatten och bröd i flera månader tror jag. Hemlagad mat med lite nyttigare tänk, inga utsvävningar och lyx. Startskottet var efter min födelsedag sa vi och nu är vi där. Känns faktiskt riktigt bra och jag är så taggad för det som är på gång. Jag har mycket jobb att ta tag i under hösten och Tony likaså.

Imorgon kör vi första Tacofredagen på hela långa sommaren, Hellenius hörna börjar också. Tända ljus, fredagsstädning, bulla upp sig i soffan och äta tacos vid vardagsrumsbordet. Jag brukar göra tacos på salladsblad, såååå gott. Ett tips är också att äta tacos med min vitlökssås. Den är fööööör god alltså!

Nu ska jag lägga mig och kolla serie. Är lite moloken och ledsen idag av olika anledningar så behöver ladda batterierna. Ha en fin kväll nu fina du.

Kram Nina

8

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00