SÄ jÀdrans bortskÀmd

Halloj vÀnner!

IgÄr var det min födelsedag. Det blev ett sÄnt dÀr mysigt firande med bara min lilla familj, jag blev sÄÄÄ galet bortskÀmd sÄ hÀlften hade verkligen varit nog. LÄt mig berÀtta storyn kring firandet av födelsedagar i vÄr familj. I vÀldigt mÄnga Är har jag stÄtt och bakat som en tok med ömma fötter och platta hÀlar som följd, helt slut har jag varit ocksÄ och nÀstan somnat dÀr bland fikagÀsterna. Jag Àr ju en perfektionist nÀr det kommer till kalas. Det ska vara hembakat och det ska vara mÄnga sorter. Det ska dessutom vara fint.

NĂ€r jag fyllde 45 sĂ„ gick vi istĂ€llet ut och Ă„t pĂ„ kvĂ€llen med familjen. Snacka om att en helt annan vĂ€rld öppnades för mig. En vĂ€rld dĂ€r man kan ha det sĂ„ mycket mysigare Ă€n stĂ„ och baka sönder en hel dag. MissförstĂ„ mig rĂ€tt, jag Ă€lskar att baka, men pĂ„ nĂ„got sĂ€tt blev liksom mitt kalas bara sĂ„ jobbigt. Har inga problem och baka till nĂ„gon annans kalas, men mitt eget
. Det Ă€r nĂ„got som bara kĂ€nns jobbigt med det. SĂ„ sedan dess Ă€r mina födelsedagar mys med lilla familjen.

Dagen började med lite sÄng och present. Presenten var tyvÀrr för stor sÄ den ska jag byta vid tillfÀlle. En skock med hÀrliga vita rosor som jag Àlskar. I vÄr familj Àr det svÄrt för familjen att lyckas vÀcka mig dÄ jag Àr norra Europas mest morgonpigga. Men jag blir glad för skönsÄng Àven om jag varit vaken en evighet.

Sellerijuicen som serverades pĂ„ morgonen var smyckad med en vit ros. 😅 Ja mannens fantasi Ă€r det ju inget fel pĂ„ direkt.

Vid 9 hade Tony bokat hotellfrukost som han vet att jag bara Àlskar. SÄ hÀrligt och gott. SÄ glad att Mellan ocksÄ var ledig just den hÀr dagen sÄ han ocksÄ kunde hÀnga pÄ.

Efter lite jobb sĂ„ fick vi avnjuta den hĂ€r fikan. Oh my goood
.. kan sĂ€ga att detta nog Ă€r nĂ„got av det absolut goooodaste i smördegsvĂ€g jag nĂ„gonsin Ă€tit. AlltsĂ„ herregud! Croissanter fyllda med vaniljkrĂ€m med smĂ€lt choklad och florsocker pĂ„. Efter halva började det dock ta emot för den var mastig. Men vill du nĂ„gongĂ„ng Ă€ta det hĂ€r galet goda bakverket sĂ„ besök The Coffee pĂ„ Erikslunds shoppingcenter. Wow.

Mot kvÀllningen hade Tony bokat bord pÄ en av mina favvorestauranger. Det Àr Sturehof och ligger i Sturegallerian.

Jag bestÀllde en sej med brynt smör sÄs, rÀkor, pocherat Àgg och potatis. Den dÀr sÄsen alltsÄ, den kan drickas. Magiskt!

Milo mumsade pÄ pannbiff och hemlagad potatismos. Tyckte det var sÄÄÄ gott!

Mellan tog samma som mig och Tony tjoffade till med flÀsklÀgg. Magen stod sen i fyra hörn kan jag lova.

Var dock sugen pĂ„ en bit tryffel med deras koffeinfria cappuccino med havremjölk och Milo orkade lite glass och marĂ€ng. Sedan rullade jag ut dĂ€rifrĂ„n med uppknĂ€ppta byxor. Tror vi alla fes sönder bilen pĂ„ vĂ€gen hem sen, herregud nĂ€r man proppar i sig massa gotta sĂ„dĂ€r pĂ„ en dag, dĂ„ blir man inte riktigt som man ska i magen, haha
.

Nu blir det vatten och bröd i flera mÄnader tror jag. Hemlagad mat med lite nyttigare tÀnk, inga utsvÀvningar och lyx. Startskottet var efter min födelsedag sa vi och nu Àr vi dÀr. KÀnns faktiskt riktigt bra och jag Àr sÄ taggad för det som Àr pÄ gÄng. Jag har mycket jobb att ta tag i under hösten och Tony likasÄ.

Imorgon kör vi första Tacofredagen pÄ hela lÄnga sommaren, Hellenius hörna börjar ocksÄ. TÀnda ljus, fredagsstÀdning, bulla upp sig i soffan och Àta tacos vid vardagsrumsbordet. Jag brukar göra tacos pÄ salladsblad, sÄÄÄÄ gott. Ett tips Àr ocksÄ att Àta tacos med min vitlökssÄs. Den Àr fööööör god alltsÄ!

Nu ska jag lĂ€gga mig och kolla serie. Är lite moloken och ledsen idag av olika anledningar sĂ„ behöver ladda batterierna. Ha en fin kvĂ€ll nu fina du.

Kram Nina

80
Subscribe
Notify of
guest

8 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Helen
Helen
2 years ago

Grattis i efterskott! đŸ„łđŸ’đŸ° kraaam

niiinis
niiinis
Reply to  Helen
2 years ago

TACK! ❀

Berit
Berit
2 years ago

SĂ„ mysig födelsedag och grattis!! Precis sĂ„dĂ€r vill man fira i vĂ„r Ă„lder 🙂

niiinis
niiinis
Reply to  Berit
2 years ago

Ellerhur! Precis vad man Ă€lskar. ❀

Sofia
Sofia
2 years ago

SĂ„Ă„Ă„ rĂ€tt! PĂ„ födelsedagen ska man fĂ„ njuta av det man gillar allra mest âŁïž

Ska ocksĂ„ försöka sĂ€tta stopp nu efter en sommar av ”unna sig”. SĂ„ vĂ€rt det, men vardagen kallar đŸ‘đŸ»

niiinis
niiinis
Reply to  Sofia
2 years ago

Ja, ibland sĂ„ fĂ„r livet bara njutas! đŸ„°

Ulla
Ulla
2 years ago

Vilken mysig födelsedag! Jag funderar pĂ„ allvar pĂ„ om man kan fĂ„ fira födelsedag i stallet, sĂ„ jag fĂ„r det som JAG vill. HĂ€star, ridning, mys med alla djuren, fika o ev mat ute. FĂ„r spĂ„na pĂ„ detta lite, fyller ju inte förrĂ€n i april.. 🙂

niiinis
niiinis
Reply to  Ulla
2 years ago

Men gud, det lĂ„ter ju huuuur mysigt som helst. Kör pĂ„ det tycker jag! ❀

Img 0633.jpg

NÀsta inlÀgg

Nu hittar ni mig hÀr!

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x