ANNONS
Integritet på Tailsweep

Hektiska dagar

/

Godmorgon älsklingar!

Hur har ni det där ute? Här är det bra, haft några dagar med massor att göra, haft fullt sjå att få ihop dagarna faktiskt. Ibland knöker man in allt på samma vecka känns det som.

Idag är det härliga Lördag. Älskar verkligen Lördagar. Fredagar med. Ja men hela helgen är ju bara för härlig. Vissa helger är också mer efterlängtade än andra, den här var en sån då veckan gått i ett.

I torsdags var jag inbjuden till Rotary här i Enköping för att berätta om mitt arbete som Influencer, receptkreatör, författare och entreprenör. Det var min vän Arne som ringde i Augusti och frågade om jag kunde tänka mig att komma. Arne är fd marknadschef för Enköping och känner typ allt och alla i vår stad. Kul att dom frågade. Såklart jag kunde!

Vill du veta vad Rotary är kan du läsa mer om klubben HÄR. Fd kyrkoherde Anders Grape är president i klubben och tog emot oss med öppna armar. Honom har jag känt till sedan jag konfirmerade mig som 15 åring. En trevlig stund på hotellet Park Astoria här i stan. Det var kul att få bli inbjuden att berätta lite mer om min verksamhet.

Efter lunchen och föredraget på hotellet for vi iväg för att hämta Milo och sedan ta en fika på Waynes. Jag är verkligen överlycklig över detta café alltså. Sååå gott koffeinfritt kaffe i en latte med havremjölk, hittills det enda stället i hela stan som serverar koffeinfritt kaffe. Finns det fler får du gärna tipsa mig.

Har diskuterat detta med fler som dricker koffeinfritt och att det 2021 inte finns fler ställen som tar in koffeinfritt är ju faktiskt rätt märkligt. Åker man till Stockholm finns det i stort sett överallt (inte Vetekatten dock). Åker man till Spanien och USA så finns det i det minsta lilla kaffekyffet på landet. Alltså såhär, det är inte extra krångligt ens. Det finns att beställa till alla kaffemaskiner som finns så jag fattar faktiskt inte varför det ska vara så svårt?

Anledningen till att jag dricker koffeinfritt är för att jag är känslig för koffein. Det tog några år att förstå varför jag alltid satt med sprittig känsla i kroppen och hjärtklappning framåt eftermiddagen efter eftermiddagskaffet. Ett koffeinfritt kaffe är inte helt koffeinfritt så det är egentligen ett missvisande ord, men det innehåller ca 3-32 g koffein medan en vanlig kopp kaffe innehåller ca 100 g koffein. Jag känner även av ett koffeinfritt kaffe men inte alls i samma utsträckning. Smaken och känslan är dessutom densamma.

Nog om det, snackar man koffeinfritt kaffe med mig kan man få igång mig på alla sexton. Så är det. Haha…

Efter en hektisk dag igår så var det ljuvligt att sätta sig till bords här hemma och njuta av rökta räkor, limeaioli, ett gott nybakt bröd (köpte ett glutenfritt bake-off bröd för att testa igår, var så gott) och ett krispigt iskallt glas med vitt vin. Rökta räkor kan vara det godaste som finns, blev så glad när jag såg att Ica Maxi här i stan hade.

Vi tände ljus överallt här hemma och så var det lite fredagsstädat sådär. Så mysigt. Vaknade kl 02 inatt i soffan, då hade hela familjen somnat där. Med typ nackspärr väckte jag dom och så knatade vi upp till sängarna. Så skönt! Fler som somnar på soffan?

Såhär ser förresten det glutenfria brödet ut. Kan varmt rekommendera och tipsa om det. Det var verkligen supergott! Fanns i vanliga baguetter också.

Nähä, nu ska vi gå ut och gå en morgonpromenad här jag och Tony. Sen ska vi äta mysfrukost vid TV:n. Ska värma på sista glutenfria brödet – längtar verkligen. Haha….

Vi hörs lite senare!

Kram Nina

5
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00