ANNONS
Integritet på Tailsweep

Såhär farligt är det att lämna osthyveln eller smörkniven i kylen.

Innehåller annonslänk genom reklam för Matsmart

Halloj i stugan!

Ställde en fråga på min Facebooksida om folk lägger osthyveln i påsen med osten i kylen och har också frågat om de gör samma med smörkniven? Det är väldigt spridda skurar kan man säga, en del diskar alltid direkt för att de tycker det är skitäckligt att ha den kvar i påsen medan andra har den kvar tills antingen smöret eller osten är slut. Vi kan ha den kvar ibland, vi diskar den också direkt ibland så vi är varken eller känns det som.

Agnes Wold som är bakteriolog svarar såhär när reportern på Nyheter 24 kontaktar henne:

”Å, gode gud! Varifrån kommer denna nya idé att allt är ”farligt”? ”Det här är så bisarrt. I smör växer naturligtvis knappast några bakterier, det finns ju inget vatten. Osten är ju full av ostbakterier, det är därför den smakar så gott. I och med det kan inte andra bakterier slå sig ned där och växa till. När ost förfars är det ju på grund av att den möglar (alltså att en svamp tillväxer).

Om du jämför med mjölk, där bakterier kan tillväxa och göra att mjölken blir dålig och smakar illa.”

Så med det sagt kan vi alla fortsätta ha den i kylen utan att drabbas av någon farlig bakterie tydligen. Sen om man tycker det är fräscht eller inte är en annan sak?

Källa HÄR.

Ja här är det väl inte superhundra just nu. Ligger med värmedyna på botten av magen, har fått UVI. 😩 Avskyr skiten. Det för att jag alltid har så krångligt att få bort det. Tål ju panicillin lite dåligt så det är något jag verkligen försöker undvika. Vi kvinnofolk har det fasen inte lätt hörni. Är det inte att man ska explodera ut en unge så ska vi ha mens i 47 år typ…eller som jag, UVI. Jaja, det finns mycket värre saker så det är synd att klaga.

Håller i alla fall på och testar denna nu. Började igår kväll och ska ta 2 påsar morgon och kväll i 3 dagar. Sen ska man ta 1 påse morgon och kväll i ytterligare 10 dagar. Håll tummar att det funkar. Om du har testat, funkar det?

Nu när jag legat här i soffan och tyckt lite synd om mig så klickade jag just hem denna receptbok med Lyxiga Grillspett från Matsmart. Vi har en grillfunktion på vår ugn som är så bra så detta ska utforskar massa mer. Såg att de hade massor med olika spel och böcker där nu till bra priser. Perfekt att kanske redan börja fynda julklappar. Kolla HÄR!

Jag har i alla fall ett väldigt fint sällskap i form av Majlis här i soffan. Tanken är att vi ska gå på nya James Bond filmen idag men jag vet inte riktigt om jag pallar. Ska känna efter och kanske ta en värkis så ska det nog gå bra ändå.

Hörs sen igen!

Kram Nina

5
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00