ANNONS

Såhär farligt är det att lämna osthyveln eller smörkniven i kylen.

Halloj i stugan!

Ställde en fråga på min Facebooksida om folk lägger osthyveln i påsen med osten i kylen och har också frågat om de gör samma med smörkniven? Det är väldigt spridda skurar kan man säga, en del diskar alltid direkt för att de tycker det är skitäckligt att ha den kvar i påsen medan andra har den kvar tills antingen smöret eller osten är slut. Vi kan ha den kvar ibland, vi diskar den också direkt ibland så vi är varken eller känns det som.

Agnes Wold som är bakteriolog svarar såhär när reportern på Nyheter 24 kontaktar henne:

”Å, gode gud! Varifrån kommer denna nya idé att allt är ”farligt”? ”Det här är så bisarrt. I smör växer naturligtvis knappast några bakterier, det finns ju inget vatten. Osten är ju full av ostbakterier, det är därför den smakar så gott. I och med det kan inte andra bakterier slå sig ned där och växa till. När ost förfars är det ju på grund av att den möglar (alltså att en svamp tillväxer). Om du jämför med mjölk, där bakterier kan tillväxa och göra att mjölken blir dålig och smakar illa.”

Så med det sagt kan vi alla fortsätta ha den i kylen utan att drabbas av någon farlig bakterie tydligen. Sen om man tycker det är fräscht eller inte är en annan sak.

Källa HÄR.

5E22E518-CC10-42B3-B2D4-0C63C523D71B

Favoritsmörkniv KLICKA HÄR

8D33AEC7-2181-4E8B-BCD6-0075E8299E0A

Lite finare när man tex har gäster KLICKA HÄR

873BE9B4-3250-4118-B039-47AE43BF856C

6F03D970-4C2A-4007-937A-C86E54FC6D80

Kram Nina

78
Subscribe
Notify of
guest

5 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Angela
Angela
2 years ago

Fungerade tabletterna? Det där med urinvägsinfektion är inte roligt. Det gör ju så ont och man vill helst inte äta antibiotika i onödan. Tar gärna emot tips på bättre alternativ. =)

Margot
Margot
2 years ago

UVI, såå välbekant, åt penicillin av alla de slag i 1 1/2 år tills jag slutligen fick komma till urolog. Fick sluta med det omgående och börja med vagifem och ta Alvedon när det blev för jä….t, efter ett halvår blev jag bra! Slutat med Vagifem men äter Buckthorn som sägs vara bra för slemhinnorna i kroppen! God bättring!🤗

niiinis
niiinis
Reply to  Margot
2 years ago

Tack för tips! Kram

Christina
Christina
2 years ago

Har haft mycket problem med UVI och har numera alltid dessa kapslar hemma https://www.greatlife.se/d-mannose
Tar ett par så fort jag får minsta känning. Funkar superbra för mig!

Ninni
Ninni
2 years ago

Många av oss i medel åldern borde börja med Östrogen behandling lokalt ”Där nere ”. Förebygger UVI och Kissandet blir lättare. Har själv testat och nu är allt bra igen. Efter många Antibiotika kurer, och allt elände det för med sig. Fick det på Recept av Gynekologen ,Blissel , en Gel. Kanske värt att prova ?. Mvh Ninni.

Nästa inlägg

Snygga nyheter och cafébesök

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x