Perfekt helg och UTMANINGEN STARTAD

Godmorgon vänner!

Ja en mysig helg är slut och veckan har börjat igen. I lördags låg vi i soffan mer än halva dagen, kollade repriser och film. En perfekt start på en lördag om du frågar mig. På eftermiddagen hade vi bokat trekamp på Olearys i Västerås. Bowling, minigolf och Shuffleboard. Avslutade med att äta där.

Slutade med att den här morsan vann bowlingen i alla fall…. Tony vann minigolfen och Milo Shuffleboarden. Han var grym på det förresten, sopade banan med oss andra så det sjöng om det!

Avslutade med lite käk på samma ställe. Alla var glada också, ni ska komma ihåg att vi är ett par vinnarskallar i familjen. Haha…. Alla utom han som sitter här bredvid mig. Han är ok med att förlora, medan jag och Milo skulle kunna sura en stund. Stackars unge som ärvde min vinnarskalle. 😩

Söndagen startade med padel för lilla familjen. Vi brukar spela antingen jag och Milo mot Tony och sen brukar Milo vilja spela själv också. Eller så hyr vi singelbana och spelar som en liten turnering mot varandra. Roligaste motionen som finns. Efter padeln for vi hem för dusch och sen kvistade Milo iväg med sina kompisar och vi drog och tog en pizza.

Det blev en perfekt helg på alla sätt. Dessutom har solen skinit från en klarblå himmel hela helgen. Snacka om att tanka energi!

Detta är min ”go to” frukost just nu. Först kokar jag havregrynen i hälften havremjölk hälften vatten, blir så mycket godare och fylligare på det sättet. Sedan steker jag äpplena i kokosolja, kanel, kardemumma och lite honung. Avslutar med att strö på kokosflingor. Sååå sååå gott!

Hörni! Dags för en ny utmaning, hoppas ni är fler som vill hänga på? Har fått såååå många frågor på min Insta när jag ska köra igång nästa utmaning, körde ju en promenad utmaning innan sommaren. Fr o m idag startar jag en utmaning där man ska försöka få in en halvtimmas motion varje dag. Minst. Blir det mer är det bonus, men 30 minuter är det som man ska försöka få in.

Såhär står det om 30 minuters motion per dag:

• Numera betraktas motion som en egen behandlingsform för att må bättre. Enligt professorer inom fysiologi och farmakologi, finns det få, om några alls, behandlingsformer som har samma positiva effekt på hälsan som motion.

• Med motion räknas lite lätt andfåddhet när du utför det. Rask promenad, hemmagympa, cykling osv. För att dra hälsofördelar av det bör det pågå minst 10 minuter åt gången.

• Risken för hjärt/kärl sjukdomar halveras av daglig motion.

• Muskler och leder stärks. Du reducerar även muskel & ledvärk.

• Motion förebygger ryggbesvär, benskörhet, diabetes och cancer.

• Motion förebygger stress och depression. Det sägs också förebygga demens med upp till 50%.

Så med det sagt så kör vi igång. Så pepp! Jag ska få in 30 minuter per dag fr o m idag. Det kan vara allt från promenader till cykelturen till jobbet. Man kan också dela upp det i 10 minuters pass, så promenerar du t ex till jobbet 10 minuter på morgon och på eftermiddagen och tar kanske en tur till affären på 10 minuter har du fått ihop din dag. Tips om man inte hunnit under dagen är att köra ett lätt träningspass framför tv:n på kvällen. Tips på några bra hemmaövningar har du HÄR. Dessa är anpassade till om du är nybörjare eller behöver lite mer utmaning, kör 3×10 där hemma vid ”Hela Sverige bakar” så får du ihop en halvtimma. Så bra!

Min motion kommer främst att hämtas från mina promenader och från padel. Vill få in lite hemmaträning också bara för att det är så otroligt skönt efteråt. Så, med det sagt. Vi kör igång idag och sen tutar och kör vi en månad fram i tiden. Lagom till julborden startar, så ett tips är att kanske köra året ut. 😅 Eller kanske för alltid, det gör man ju som man känner. Motion är ju aldrig dåligt. Hänger du med får du gärna använda min mall här uppe. Fyll i den för varje dag och posta på dina kanaler (om du har några). Tagga gärna mig då så jag ser hur det går för er. På det sättet peppar vi varandra. Vem hänger på?

Nähe! Nu ska jag göra mig i ordning. Idag väntar en Stockholmsdag nämligen. Vi hörs lite senare. Motionen får bli i eftermiddag när jag kommer hem.

Kram Nina

42
Subscribe
Notify of
guest

3 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Agneta
Agneta
2 years ago

Vad fin du var,både hår och outfit.Min dotter som just börjat gymnasiet här i England är så glad att slippa skoluniform nu.Men de måste ändå ha lite officestuk på kläderna.Och det tycker jag så fint.
Jag sitter här i valet och kvalet för att köpa två skåp,svarta eller vita.De är lika fina bägge .Men blir nog vita.Vi bor i liten lägenhet, då förstorar vitt bättre.Älskar pinterest. Ha en fin vecka. Hoppas syster och bebis mår bra.

Rigmor
Rigmor
2 years ago

Jag saknar din veckomatsedel. Den var så peppande, jag kom igång med nya rätter.

niiinis
niiinis
Reply to  Rigmor
2 years ago

Kommer en idag, ska bli bättre på den! ❤️

Nästa inlägg

Budgetrenovering

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x