ANNONS
Integritet på Tailsweep

Helg-gottis TIPS

/

Innehåller annonslänkar genom reklam för Matsmart

Godmorgon älsklingar!

Det är FREEEEDAAAAAG och det gör mig så himla glad! Jag älskar ju Fredagar och ser alltid fram emot en härlig helg. Vår helg är nog rätt fullspäckad när jag tänker efter men det är roligt med såna helger också!

Tänkte kicka igång denna Fredag med lite FREDAGSTIPS. Lite gott som du kan fixa i ordning till Fredagsmyset eller varför inte Lördagsmyset?

Jag börjar med något så enkelt som tilltugg. Jag älskar tilltugg och kan tycka att det kan vara det godaste av allt. Perfekt till ett glas bubbel eller vin, öl funkar också såklart.

SMÖRDEGSRULLAR MED SALAMI, BRIE, PÄRON & MARMELAD

1 rulle smördeg

150 g brieost

1/2 päron

1/2 dl marmelad (gärna päron, fikon, hjortronmarmelad, citron jag använde en galet god som jag tipsar om längre ned.)

100 g salami

1 ägg

Gör såhär:

1. Rulla ut smördegen. Bred på marmeladen på plattan.

2. Lägg också ut salamiskivor på plattan. Fördela dem lite lagom. Skiva upp brieosten och fördela ut den på plattan. Avsluta med skivade päron.

3. Rulla ihop smördegen från långsidan. Dela upp i skivor och fördela ut dem i formar i en muffinsplåt. Pensla med uppvispade ägget. Skjut in i ugnen på 225 grader i ca 20 min eller tills de fått fin färg.

Det är denna marmelad jag använde. Alltså detta är ”by far” den absolut godaste marmeladen jag någonsin ätit.

Jag svär! Köpte den när vi var och köpte husvagnen, i en liten sån trädgårdsbutik. Nu måste jag ta reda på var jag kan köpa mer, den är magiskt god! HÄR kan du läsa mer om den.

PIZZABULLAR MED SKINKOST

1 rulle pizzadeg

1,5 dl skinkost

150 g rökt skinka

2 dl riven ost

Gör såhär:

1. Rulla ut pizzadegen. Bred på skinkosten över hela plattan.

2. Strimla rökt skinka och ha på den uppepå. Bred på riven ost. Rulla ihop från långsidan och skär i rullar. Lägg i formar i en muffinsplåt.

3. Skjuts in i ugnen på 225 grader i ca 15-20 min.

Som vi älskar dessa små mini-Crackers (<-länk, just nu 3 för 30kr) i vår familj. De går inte att sluta äta. Dessa är galet goda att bara äta som dom är, sen kan du dessutom göra massor med gott av dem.

Jag brukar ta en bit brieost på varje litet kex, sen har jag på den där galet goda marmeladen här ovan uppepå. Om du vill kan du hacka lite valnötter och på också, går inte att sluta äta. Sååå sååå gott!

Denna Chokladglass ska vi äta till efterrätt ikväll. Jag ska göra 2 olika för är det något som går åt på helgerna hemma hos oss så är det glass. Köper vi glass på fredagen så är allt garanterat slut på Söndag morgon, haha! Alltså detta är nog världens enklaste glass, du blandar ut påsens innehåll med 2,5 dl mellanmjölk. Fryser den i 4 timmar så är det klart sen. Glassen i påse hittar du HÄR!

Jag tänkte att jag skulle fylla den ena glassen med lite dulche de leche, och dessa himmelska smulor också. Kan du förstå så gott? En hel jäkla påse med biscottismul, jag tror jag smäller av så gott! Finns HÄR! Dessa smul kan du göra massor av. Blanda med smält smör så har du världens godaste botten till en cheesecake t ex.

Den andra fyller jag med hackad mjölkchoklad, chokladsås och kit-kat smul. Sååå smarrigt också så man smäller av! Finns HÄR! Gott att smula på glassen också, sen tänker jag detta som innehåll i muffins. Det ska jag baka till på Söndag när vi ska ha lite kalas för Elliot som fyller år.

Japp, där hade ni lite helg-gottis tips ifrån mig! Hoppas det ska smaka om du testar något av det.

Nu ska jag kicka igång dagen här. Milo ska skickas till skolan och jag & Tony ska starta dagen med en promenad. Bästa starten!

Hörs sen!

Kram Nina

PS: Kika gärna på massa andra helg-gottis tips HÄR!

7
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00