Skönhetstips & plattångslockar

Annonslänkar genom reklam för NordicFeel

Ja det var dags igen i morse att ge huden lite kärlek. Jag får för mig att min hud kurrar av välbehag nu när jag tar hand om den så fint. Att den kanske betalar tillbaka till mig lite och ger mig lite spänst och lenhet tillbaka. I alla fall så känns det så.

Ansiktstvätt Special Cleansing gel (medelstorlek) // Ansiktstvätt (stor storlek) // Luna Mini (djuprengörare)

Just nu har NordicFeel HÖSTREA. Massor med härliga produkter på REA alltså. Allt det ovan här är det 25% rabatt på just nu. Jag börjar alltid min hudvårdsrutin med att tvätta ansiktet. Ansiktstvätten är det som kirrar allt ifrån första början för mitt ansikte. Många var åren när jag tvättade mig med duschcreme eller tvål. Hade någon bara sagt åt mig då att jag fördärvar hela min hy av det så hade jag varit tacksam. Jag visste inte bättre helt enkelt. Rengöring med bra produkt är A och O. Även om du aldrig sminkar dig så behöver du rengöra morgon och kväll, yttre faktorer smutsar ned och täpper till porer nämligen. Efter en hel dag så går man omkring med bakterier, virus, smuts och fett på huden.

Varför ska man inte tvätta ansiktet med tvål eller duschkräm? För att tvål har ett helt annat PH-värde än ansiktet, detta gör att du torkar ut huden (även om de ibland inte ens känns så) och att huden börjar producera mer talg. Detta medför obalans i huden och ger dig trött, rynkig, glåmig och ofräsch hud tillbaka. Min ansiktstvätt löddrar som en tvål men torkar inte ut utan rengör fint på djupet. Jag brukar droppa några droppar på min Luna och så kör jag igenom hela ansiktet med den, känslan efteråt är bara sååå skön.

Efter tvätt kör vi >>ansiktsvatten Clinique Clarifying<< (20% rabatt nu) för torr hud.

Lugnar ned och stänger porer efter tvätten och gör huden förberedd på att ta emot vårdande produkter. Något att tänka på som jag hjälpte många med när jag jobbade som makeup artist var att välja rätt sorts hudvård. Många som kom in med fet och också ibland finnig hy sa ofta att de alltid använde allt som var uttorkande för att de skulle slippa sin feta hy. 9 ggr av 10 så var deras hy fet av att de just bara försökte torka ut huden. Huden reagerar då med att öka talgproduktionen för att liksom rädda sig själv, och då känns den såklart fet och ju mer talgproduktion desto mer täpper den porer och ger dig eventuella finnar. När jag fick dem att byta ut hudvården till fukt för torr hy så vände allt. Jag vet inte hur många ggr det kom in kunder och tackade mig för att deras hy fått balans igen och var fin. Så tampas du med finnar eller fet hy. Testa att byta ut dina produkter till ”för torr hud” och tänk fukt istället.

Är jag ”normaltorr” så använder jag den här underbaringen. >>Clinique moisture surge intense.<< Och den härliga ögonkrämen >>Clinique all about eyes.<<

Jag har fått överge Dermalogicas fuktkräm då den inte hjälpte mig så bra längre. Antar att det har med det kommande klimakteriet att göra. Allt torkade plötsligt ut på mig som om det inte fanns en morgondag. Fick liksom börja om och prova mig igenom produkter igen, asjobbigt och dyrt. Men hittills så ler Cliniques produkter lite extra emot mig och jag har fått så himla fin ordning på huden igen. Så skönt! Dessa två produkter är superbra och funkar även jättebra för känslig hud.

Är jag riktigt torr och eländig i huden så använder jag >>Clinique Overnight mask<< morgon och kväll. Den kan användas så också om man har problem med uttorkad hud. Den är heeeeeelt fantastisk. När inget annat hjälpte så fick den här ordning på min hud på 24 timmar. Helt sjukt!

>>Jaderoller<< (25% rabatt just nu).

Jaderoller har funnits i 1000-tals år och bl a använts inom den kinesiska medicinen. Jag halkade in på en tjejs Instagramsida som jobbade med ansiktsyoga och väldigt mycket med just jaderoller. Det som en jaderoller sägs göra är att den stramar upp och stimulerar musklerna i ansiktet. Detta i sin tur rensar ansiktet från slagg, det ger en fantastisk lyster och glöd och slätar ut linjer. Den tar också bort svullnad i ansiktet, t ex påsar under ögonen. Jag har läst om vissa som provat och verkligen sett skillnad, någon skrev att hon fått bort en hel lång rynka i pannan.

Jag har använt den sporadiskt i någon månad nu och måste säga att den är superhärlig. Jag måste få in mer kontinuitet på det bara, vill köra varje kväll. Efter ansiktstvätten så kan man sitta och dra med den i ansiktet vid TV:n. Känslan är så skön och sätter igång blodcirkulationen känns det som. Det är så otroligt skönt efteråt, det känns som ansiktet vaknar till liv. Jag blir alldeles klar i huden på något vis. Älskar den känslan. Gör det så det stramar upp huden så är det en fantastisk bonus.

Kika in på NordicFeel nu som har HÖSTREA som heter duga. T ex så har de jättefin REA på flera av GHD:s fina plattänger. Kolla HÄR.

Ni är väldigt många som frågar hur jag gör mina lockar t ex. Alltid med plattången. Jag har den HÄR från GHD. Bästa jag haft, värms upp på 10 sekunder och är skonsam för håret.

Gamla bilder men såhär gör jag mina plattångslockar:

Med plattången så tar du en slinga och kniper den med plattången, sedan vrider du den ett helt varv medan du drar den utåt ifrån dig.

Blir såna här lockar av plattången. Jag upplever dem mer lockiga, tänk dig lite korkskruvsaktigt. Dock så brukar jag dra över dem med plattången så de plattas ut lite.

Som sagt, stor HÖSTREA på NordicFeel. Kolla in allt HÄR.

Kram Nina

14
Subscribe
Notify of
guest

2 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Sofia
Sofia
2 years ago

Hej, kvistade in och beställde (på rekommendation av dig och ditt inlägg) Dermalogicas Daily Microfoliant… Har nu fått den men uj vad svårt det var att veta om man gjort rätt… ska den löddra? Ska den ”riva” lite? Tog ungefär samma mängd som du hade i handen. Kändes som en len tvål (men det kanske den ska)…. Ursäkta frågorna men du verkar nöjd så tänkte jag frågar proffset….
Ha en underbar helg!

niiinis
niiinis
Reply to  Sofia
2 years ago

Jag blöter ansiktet, häller lite i handen. Sen kör jag bara det i ansiktet. Det river ju lite till en början sen blir den som en tvål typ. Ha lite mer än vad jag hade, jag ville mest visa hur pulvret såg ut. Ha en fin helg du med! ❤️

Nästa inlägg

Lägenhetsfix

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x