Min vän Erik har åkt till himlen

Till minne av min fina vän Erik 🕊🤍

Igår klockan 08.45 tog Erik sitt sista andetag. Vi har under en kort period vetat att det var såhär det till slut skulle bli. Erik har kämpat med näbbar och klor, han har lagt hela sin själ vid att försöka bli frisk. Till slut gjorde några riktigt envisa infektioner och cancern att det inte längre gick.

När vi var i Schweiz följde detta med mig varje dag. Tankarna var hos Erik mest hela tiden. Jag ville bara hinna hem för att hälsa på honom, men jag hann inte. Inte så länge han levde. Däremot var jag till honom igår och sa farväl. Han låg fridfullt i sin säng på palliativa avdelningen med så många nära och kära omkring sig. Omsvept i Liverpooltröjan men kepsen på. Vi alla grät där i rummet. Det var en väldigt fin och betydelsefull stund för mig. Jag var rädd till en början men jag behövde bara tänka på att det ju var finaste Erik som låg där så blev jag lugn. Han hade lämnat sin kropp, det såg man. Men jag tror att han susade därinne och omslöt oss med sitt underbara sneda leende. Han har en oerhört fin familj, det var så fint att få se alla dom där.

Det är exakt såhär som på bilden ovan jag minns honom. Oftast i någon cool huvudbonad på. Alltid coolt klädd. Tatueringarna på armarna och så det där leeendet och de snälla ögonen. Alltid med något positivt att säga. Erik har alltid varit så stöttande och hejat på. ”Nina, skit i vad alla andra tycker och bara kör, du är så jävla cool” sa han. När klänningarna släpptes i somras ringde han och sa: ”Alltså fy faaaaaaasen vad snygga klänningar Nina”. Nu kör du så det ryker.”

Vi gjorde en insamling till Erik och samlade ihop nästan en halv miljon kronor. Med dom pengarna (och lite till) har han varit och fått behandlingar i Tyskland. Den första gjorde honom så oerhört pigg. Han kom hem och lös av liv. Han började golfa och umgås med vänner, hoppet tändes i hans snälla ögon. Jag sprang på honom vid hamnen och fick krama honom, jag var så glad över att se den där glädjen i honom. Han var så tacksam. Men vad gjorde vi egentligen? Vi startade en insamling och många valde att hjälpa till. Så jobbigt var det inte men betydde livet för Erik. Ett liv som han fick leva runt 8 månader extra. 8 månader extra av umgänge med sin dotter som han älskade mer än något annat på jorden. 8 månader av golf och ett hopp. Han hade sagt till Aslan att de där månaderna betydde så mycket för honom. Det gjorde det för oss också.

En av våra träffar. På våra träffar både skrattade och grät vi. När en vän är sjuk så är känslorna på ytan. Man känner så oerhört mycket. Man vill också göra allt man kan för att göra vännen frisk.

Här var vi i parken och fotade för ett reportage. Han frös så om fingrarna, cellgifterna gjorde så fingrarna inte riktigt funkade som de skulle. Ändå så jäkla tapper och stark. Ända in i det sista har Erik varit så stark, hans rum har fyllts av vänner och familj för jämnan. Han har hela tiden haft ett skämt på lut, bjudit på ett stort leende. Pratat gamla minnen. Den palliativa avdelningen älskade förmodligen honom för han blev vän med alla.

Erik! Jag vet att du är hos din bästa vän Jonas nu. Att ni kan sitta där, snacka om fotboll och ta en bärs ihop. Himlen har just blivit en ängel rikare, det himlen kanske inte vet än är att den ängeln är en av de finaste som någonsin funnits. Det kommer inte ta lång stund förrän himlen får erfara det, du kommer charma alla du träffar där också och har förmodligen redan bjudit alla där på kebab med mos som du älskade. Jag kommer aldrig någonsin att glömma dig. Tack för alla våra fina samtal. Tack för den här resan jag fick vara med på. Tack för ditt goda hjärta, din vackra själ och för att du alltid fick mig att känna mig fantastisk. Ingen är och kommer någonsin vara som du.

Låt livet i himlen fortsätta min älskade vän! ❤️🕊

221
Subscribe
Notify of
guest

33 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Caroline
Caroline
2 years ago

Beklagar sorgen och vilken underbar beskrivning av din vän.

niiinis
niiinis
Reply to  Caroline
2 years ago

🕊🤍🙏🏻

Helen
Helen
2 years ago

Beklagar sorgen! Alla de fina försvinner för tidigt! ❤️

niiinis
niiinis
Reply to  Helen
2 years ago

Verkligen. Så är det. ❤️ Hoppas att man får veta varför när man själv sedan går över på andra sidan. ❤️

Gunilla
Gunilla
2 years ago

Beklagar sorgen ❤

niiinis
niiinis
Reply to  Gunilla
2 years ago

❤️

Camilla
Camilla
2 years ago

Så fint… Jag förlorade min bästa vän i April, 40 år också i cancer… Sorgen och saknaden är fruktansvärd.. Jag beklagar din sorg och din fina Erik… Kram

niiinis
niiinis
Reply to  Camilla
2 years ago

Jag beklagar! Din bästa vän, det måste vara oerhört jobbigt. ❤️🤍🕊

Helene Hjälte
Helene Hjälte
2 years ago

Beklagar sorgen över en vän som verkligen verkade vara fantastisk! ❤️
Jag har följt er fina resa.
Hoppas min son, Robin får äran att träffa honom däruppe! ❤️
Så fint skrivet av dej… ❤️🙏❤️

niiinis
niiinis
Reply to  Helene Hjälte
2 years ago

Beklagar din förlust av din son. 🕊🤍 Kram & tack! 🤍

Annie
Annie
2 years ago

Så fin och kärleksfull text ❤️🕊🙏

niiinis
niiinis
Reply to  Annie
2 years ago

❤️❤️❤️ Taack!

Berit
Berit
2 years ago

Beklagar förlusten av en fin vän. Sorg är något mäktigt på något vis. Man kan aldrig förbereda sig på den utan den invaderar hela ens väsen. Går i vågor av gråt, skratt och ilska. Kramar till er alla nära Erik och ni kommer att minnas honom med glädje.

niiinis
niiinis
Reply to  Berit
2 years ago

Så är det verkligen! Hela jag är sorg nu. Men någonstans vet jag att Erik hellre skulle vilja att vi var glada….. men en dag i taget, snart orkar jag vara glad igen. ❤️

Karin Jönsson
Karin Jönsson
2 years ago

Så underbart vackert du skriver om din vän!

niiinis
niiinis
Reply to  Karin Jönsson
2 years ago

♥️♥️♥️

Bullen
Bullen
2 years ago

Svärfar gick plötsligt bort för 1½ vecka sedan. Det kom så plötsligt och hastigt, så jag tror ingen fattat det än. Idag var annonsen i tidningen, då blev det hela mycket mera påtagligt, svart på vitt liksom. Fick ta mig en stund i skogen och andas…

niiinis
niiinis
Reply to  Bullen
2 years ago

Usch, det är lika hemskt när någon lämnar sådär fort. Beklagar er sorg. ♥️

Bullen
Bullen
Reply to  niiinis
2 years ago

Tack! Och beklagar givetvis din förlust! <3

niiinis
niiinis
Reply to  Bullen
2 years ago

❤️

Lotta
Lotta
2 years ago

Så tråkigt! Men sån fin ”extratid” han fick… Han sopåkarens grabb, Carinas bror och Fanna-bo. Så fint du skriver 💖 Tankar och kramar till alla i hans närhet!

niiinis
niiinis
Reply to  Lotta
2 years ago

Ja när vi var unga kallades han för sop-Erik. Det var så alla visste vem han var. Fina fina människa. Tack! ❤️❤️❤️

Anette Rådman-hansson
Anette Rådman-hansson
2 years ago

Finaste Erik minns han som en goprick han gick i samma klass som min storasyster

niiinis
niiinis
Reply to  Anette Rådman-hansson
2 years ago

Ja han var verkligen världens finaste! ❤️❤️❤️

Carina Fermdal
Carina Fermdal
2 years ago

Beklagar ❤🕯

niiinis
niiinis
Reply to  Carina Fermdal
2 years ago

❤️

PayrPatrikik
PayrPatrikik
2 years ago

Fantastiskt fin beskrivning av en vän från en vän💚💚.
Min bästa vän gick för exakt 3år sedan samma öde tillväga. Alldeles för tidigt bara 49 år ung… Saknar honom oändligt mycket varje dag!!

Förstod varenda ord du beskriver din vän.

Ha det fint och kämpa vidare💚🌻

Mvh patrik

niiinis
niiinis
Reply to  PayrPatrikik
2 years ago

Erik var prick lika gammal. Kanske har de setts där i himlen nu. 🙏🏻 Tack snälla! ❤️🙏🏻

Anette
Anette
2 years ago

Beklagar sorgen❤

niiinis
niiinis
Reply to  Anette
2 years ago

❤️❤️❤️

Ankie
Ankie
2 years ago

Beklagar verkligen, vilken fin beskrivning av din fina vän ❤

niiinis
niiinis
Reply to  Ankie
2 years ago

♥️♥️♥️

Lisa
Lisa
2 years ago

❤️

Nästa inlägg

Sista dagen i Schweiz och ett vemodigt farväl

33
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x