ANNONS
Integritet på Tailsweep

Kladdkaka med vit choklad och saffransfudge

Innehåller annonslänk genom reklam för KitchenTime

En kaka som du absolut inte får missa att baka i jul är denna magiska godsak. Första gången jag bakade denna tror jag vi åt upp hela kakan samma kväll. 😀 Sååå galet god. Choklad & saffran är verkligen en superfin kombo.

Innan vi går på receptet måste jag tipsa om KitchenTimes stora Black Week rea nu.

Måste också prata om Jamie Olivers stekpannor som jag gjorde fudgen i. Bäääästa ever! Inget fastnar i dem, steker/kokar jämnt, så lätta att rengöra och faktiskt också snygga.

Jag använder den lilla stekpannan till typ allt. Skitbra och slå i spik med och gubben i skallen med också om han inte sköter sig, närå…. 😂 Nej men sååå bra stekpannor har i alla fall jag aldrig ägt. Nu finns det duopack på dessa och jag kan säga att priset verkligen är så grymt! Kan säga att jag betalade det dubbla för de två jag köpte. Du hittar dom HÄR.

Kladdkaka med vit choklad & saffransfudge, ca 8 bitar

3 ägg
3 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
2 dl vetemjöl
150 gram smält smör
1 krm salt

Vit choklad och saffransfudge:

1 1/2 dl vispgrädde
1 pkt saffran
150 g vit choklad
1 dl strösocker
3⁄4 dl sirap
50 g smör

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 175 grader. Lägg i bakplåtspapper i botten av en springform med avtagbara kanter på ca 24 cm.

2) Smält smöret och låt svalna något. Rör ihop ägg och socker, du får inte vispa utan bara rör ihop det då det inte får komma in så mycket luft i kakan, vi vill ju ha den riktigt kladdig.

3) Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten, rör till sist i de smälta smöret.

När den är klar låter du den svalna. Kolla in massa olika springformar HÄR. Just nu många på REA. Klickade precis hem en >>ställbar fyrkantig<<, perfekt att göra julgodis i eller perfekta kakor i långpanna. ÄLSK!

4) Häll i smeten i springformen . Ställ in i ugnen i cirka 25 minuter, den ska fortfarande vara kladdig invändigt. Jag hade min inne i 26 min.

VIT CHOKLAD & SAFFRANSFUDGE

1) Hacka chokladen grovt. Ett annat smart tips som jag såg att Jamie Oliver gjorde var att bara slå chokladkakan i bordskanten flera gånger när den ligger i förpackningen. Där spar man både tid och disk.

2) Koka upp grädde, socker, sirap och smör. Låt koka under omrörning ca 5-7 min. Jag använde den lilla stekpannan som jag visade ovan. Tycker det är perfekt att koka sånt här i en stekpanna som är bon-stick. Inget fastnar! Någonsin!

3) Tillsätt saffran och den hackade chokladen. Rör och blanda samman ordentligt. Nu har du fått ihop en superhärlig fudgesmet som är alldeles krämig.

Här kan du följa mig:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

0
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00