Att få julkänsla

Innehåller annonslänkar genom reklam för NordicFeel.

Godmorgon!

Yankee Candle ”Home Sweet Home” (<klickbar länk). Ett kaneldoftande julljus som jag älskar. 30% rabatt just nu.

Hemma hos oss brinner doftljusen för fullt. Saknar du julkänsla så har jag världens bästa tips. Tänd upp huset med juliga doftljus och sätt igång lite härlig julmusik. Då lovar jag att ni kommer känna julkänsla vare sig ni vill eller inte.

Jag gjorde en jullåtslista förra året som jag älskar. Allt från riktigt gammalt som Bing Crosby till nutid. 5 timmar och 54 minuter julmusik. Älskar det. Följ den gärna HÄR så dyker den upp i din lista på Spotify.

Spiced Orange, doft av julapelsin (<klickbar länk). Också 30% rabatt just nu. Doftar som en juldröm, kan brinna från morgon till kväll hemma hos oss.

Jag har också Yankee Candle’s Sparkling Cinnamon, vill man inte ha ljus som doftar så finns det också doftpinnar som doftar jul. Kolla in dessa! (<klickbar länk). Också 30% rabatt just nu.

Vill du toppa julkänslan ytterligare så gör du något gottigt tilltugg och mumsar på. Dessa små tilltugg blev över alla förväntan, så galet goda.

Mjuk pepparkaka med cream cheese och fikon. Denna mjuka pepparkaka är verkligen magiskt god. Den blev precis sådär saftig som jag bara älskar. ♥

MJUK PEPPARKAKA MED CREAM CHEESE & FIKON:

2 ägg
2 dl socker
1 dl gräddfil
½ dl grädde
50 g smör
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 msk pepparkakskrydda
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och strösocker riktigt pösigt och vitt.

2) Blanda vetemjöl med bakpulver, pepparkakskrydda, kanel och kardemumma och rör ner i smeten.

3) Rör ner gräddfil, grädde och smält smör.

4) Häll i smeten i en bakplåtpappersklädd brödform. En avlång form.

5) Grädda i cirka 40 minuter i ugnen. Jag kollade med sticka så att den var torr. Kakan kommer att vara sådär härligt saftig inuti, kan se underbakt ut men det är den inte. Den är bara magiskt bra.

6) Dela upp pepparkakan i små bitar, på med cream cheese på varje och en bit fikon. Såååå gott!

Det var dagens jultips från mig. Nu ska jag jobba vidare här. Ska ladda med lite rökelse och djupandning sen. Idag kommer vara en lite jobbig dag för mig nämligen. Berättar mer sen.

Kram Nina

46
Subscribe
Notify of
guest

1 Kommentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
J
J
2 years ago

Du måste lägga till Hey Ho med Freddy Kalas i Jullistan, den är ju såååå härlig, man blir liksom hur glad som helst av den 🙂

Img 5501.jpg

Nästa inlägg

Kladdkaka med vit choklad och saffransfudge

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x