ANNONS

Bäst i test julskinka 2021

/

Ja, då var det den årliga testningen av julskinkan undersökt. Jag gjorde en liten frågeställning på min Facebooksida om julskinkan är ett måste på julbordet, HÄR kan du se den. Hittills har jag fått 123 kommenterar och de allra allra flesta säger JA, den har en självklar plats på vårt julbord. Bäst i test julskinka 2021 är inte mitt eget test, utan jag har som sagt luskammat nätet på olika tester som gjorts i år och kommit fram till följande.

Bild lånad HÄR.

Enligt test.se så vinner följande julskinka den ärade förstaplatsen som godaste bäst i test julskinka 2021. Scan Gourmet färdigkokt julskinka. Enligt test.se låter utlåtandet såhär:

Vi har valt att utse Scan Gourmet Julskinka till bäst i test. Scan beskriver Gourmet som en lyxigare julskinka som framtagits med extra omsorg. Scans julskinka är specialskuren och utan buljong, samt färdigkokt. Genom att du själv griljerar skinkan sprids den juliga doften av nytillagad julskinka i hemmet. Julskinkan är av kött från svenska gårdar.

Scans julskinka Gourmet har vunnit eller placerats högt på tester hos Aftonbladet Plus under många år.

Förra året utsågs den till godaste skinkan av tre av fyra testare. Juryn gillade det vackra utseendet, tyckte att den doftade gott, var lagom torr och att den bjöd på en god smak med tydlig sälta och nötiga aromer. I årets nya test för Aftonbladet kom julskinkan på tredje placering och beskrivs som rund och fin med rejäl fettkappa och kraftig smak. Dock upplevde några i testpanelen att köttet var något torrt och segt i konsistensen. Hos Bäst-i-test.se kom julskinkan också på första plats och precis som tidigare år tyckte de att det var en snygg skinka med vackert rundad form. Dock har årets testpanel önskat något mer krut i smaken. I ett test hos Pricerunner lyfte man fram att det var en snygg skinka med god smak och de gav den betyget 4 av 5.

Enligt Aftonbladets årliga bäst i test julskinka 2021 kom samma skinka på en fjärdeplats. Den höll ihop bra och smakade gott men var lite torr enligt juryn. Jag som älskar den mer torrare skinkan kommer nu att springa till affären och köpa den! 😀 Enligt Aftonbladet vann årets bäst i test julskinka 2021 följande:

Kokt julskinka från Coop! Såhär lät utlåtandet:

Snygg, avlång pjäs med lagom bred fettrand. Bra konsistens med balans mellan saftighet och torrhet. Smakar som en julskinka ska och har väl avvägd sälta. Enda anmärkningen är att skinkan består av flera sammanpressade muskeldelar vilket gör att skivorna lätt faller sönder. Favorit hos två testare men betyget 4+ trillar in med ett nödrop, det räcker dock till vinst i år.

I expressens årliga testning blev detta årets bäst i test julskinka 2021:

Nybergs Deli färdigkokt julskinka. Såhär lät utlåtandet:

En saftig och god skinka. Bra sälta. Som en skinka ska vara. Fint utseende och bra marmorering. Skinkan fick högsta sammanlagda betyget, och flera gav den högsta betyg, två reserverade sig.

Där har ni då årets 3 vinnare av bäst i test julskinka 2021. Du själv som bestämmer vilken av dem du ska satsa på, eller så kanske du redan har en egen favorit som du gillar?

2
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00