Oro och mysiga fjällvärld

Innehåller annonslänkar för NordicFeel, H&M, Johnells och Lindex

Godmorgon!

Ja nu har det gått ett par dagar på det nya året. Jag försöker hålla mig i mitt sköna flow om att detta kommer bli ett fantastiskt år. En väldigt behaglig känsla att befinna sig i måste jag säga. Känns också nytt för mig då jag ju som katastroftänkare alltid varit precis tvärtom, nästan bara haft hemska tankar och rädslor. Det är fortfarande lite skrämmande att våga tänka positivt medan ju mer jag tränar på det, desto bättre blir jag. Så befriande att våga tänka fint och positivt. Blir så pepp av det.

Något jag vill att du som är katastroftänkare tar med dig är texterna här ovan. Det ÄR verkligen så. Min Tony är specialist på att aldrig ta ut negativa saker i förskott, han är precis tvärtom. Han vägrar tro dåligt förrän det verkligen är så. Jag minns när jag ville göra ”dödslådor” till mina barn när jag mådde som sämst psykiskt. (Lång historia kort, jag som hela tiden var rädd för att bli sjuk och dö ville göra ”dödslådor” till barnen. Lådor där jag skrev lite meddelanden till dom till deras speciella dagar i livet. Bröllop, första barnet, körkort osv….) Tony vägrade! Varför ska du göra det? sa han upprört. Ok om uppsåtet var lite som ett testamente, men mitt uppsåt var ju för att jag var säker på att jag skulle dö i en sjukdom i förtid. Han är inte alls för katastrofer eller tänka det värsta, tvärtom. Det har hjälpt mig mycket också, idag vågar jag tänka positivt och fint och det är så jääääädrans befriande. Det är inte att ”jinxa”, det är att ta ut glädjen istället för sorgen i förskott. Jag tar mycket hellre ut glädje i förskott än sorg och katastrof, ett mycket härligare mindset att florera sig med.

Luvtröja HÄR

Igår började dagen med ett besök på äventyrsbadet. Ja jag var också med. Hemskt med badhus men jag pallrade mig med. Gick helt ok…. Dock så avskyr jag badhus. Kallt, nåt så vansinnigt kallt jämt och jag avskyr kyla. Sen är det äckligt fotguck på golvet (måste sluta tänka på folks hälar som mjuknar av vattnet och börjar släppa ifrån sig hud när jag går där) och bara allmänt obehagligt. Jag har aldrig varit vidare förtjust i badhus faktiskt trist nog. Det känns som badhus borde varit kul liksom. Kan ju ha att göra med att jag typ är uppvuxen på badhus, dels var vi där ofta med skolan men sen spelade mamma och pappa bowling så då hängde vi en del i badhuset också. Jag minns alltid de gamla tanterna som tvättade sina underlivsbuskar så det bubblade upp till taket. Länge och väl skulle den tvättas och gärna så alla såg med en sån rektangulär grön handtvål ni vet, tror den doftade tallbarr. Sen fastnade det kussimurrahår på den. Det är nästan ett trauma för tusan… 😂  Bilden ovan är från när jag stod och fixade mig i badrummet. Smilade upp mig ordentligt för att träna lite på musklerna som hjälper en att le. Så galet trött och sliten men det brukar lite fransar och smink hjälpa till med. 😀

Ja, så på med lite fransar (använder nästan alltid Ardell Natural till vardags, brukar alltid få frågor om det) och smink så kände jag mig lite piggare. Sovit sååå krattigt i några nätter nu. Ögonfransar däremot tar bort både år och trötthet säger jag, testa om du aldrig gjort det. När det är lite mer fest eller vi ska göra något speciellt använder jag dom som heter Ardell Studio Effect.

Vilket lim jag använder får jag också ofta frågor om? Detta från Duo (30% rabatt just nu) är det bästa limmet som finns, de limmen som finns i förpackningarna är inte alls lika bra tycker jag. Med detta lim så har du fransar som håller hur bra som helst. Älskar att det är en tunn pensel man drar på limmet med på fransraden, blir precis lagom mycket. Mina håller för att sova, bada, skratta så man gråter, när man gråter, ja t.o.m gnugga sig lite i ögonen.

Jag: Min blus HÄR (REA just nu) // Jeans HÄR —— Milo: Morris (ärvd av storebror) // Keps HÄR   —— Tony: Skjorta HÄR // T-shirt HÄR // Halssmycke HÄR

Vi testade Majkens Sylta men kvällsmeny denna gången. Åt en förrätt med pankofriterad chèvre med massa gott. Tyvärr så tog det stopp efter det, vi åt nämligen en väldigt sen lunch hemma i läggan. Tacos…. Då är det ju så lätt att släppa taget och sluta äta, nej just det. Det går typ inte. Så jag var fortfarande mätt. Tony & Milo däremot orkade mycket mer.

Förrätten med pankofriterad chèvre, bakade betor, hjortronvinaigrette och sallad. Ska vara valnötter på med men jag tål inte det. Så gott!

Detta är typiskt Milo. Han tar bort allt det gottiga runt omkring. Glass, nötter, honung osv…. Det är dyrt att betala för en efterrätt när det egentligen är en uppvärmd munk bara som han äter. Men men, han tyckte den var väldigt god.

Kvällen avslutades på Kajsas Fisk med ett glas bubbel innan vi tog trappan upp hem till oss för soffa och lite TV-häng. Alltså jag har fått så mycket ny fin inspiration här uppe. Både matlagning/bakning men också inredning. Jag vet precis vad jag ska göra nu när julen plockas bort. Har redan börjat ”ögonshoppat” på nätet. Ett favvomärke nu är Artwood, wow så mycket fint det finns där. Det är en känsla av rustikt, fjäll, hemtrevligt och maffigt. Ganska så mycket så som bilderna här ovan från Kajsas fisk. Älskar det verkligen! Så nu ska här göras om lite hemma, ja inget större så men lampor, krukor, vaser, ljuslyktor m.m får göra jobbet. Så härligt med lite nytt när Julen städas bort.

Nähe! Dags att väcka familjen. Idag ska vi åka skidor i Tandådalen. Sista skidåkardagen, imorgon åker vi hem till katt och storbarn. Thedde åkte tillbaka till Schweiz igår morse…. 😔 Det var skönt att vara här och att vi redan hade sagt hejdå för denna omgången. Dessa farväl tar kål på mig alltså. Får se om det tar ända till juni innan vi ses igen? Hoppas inte. Elliot är hemma och gosar katt och sköter hus. Ska bli skönt och komma hem till dom också, borta bra men hemma bäst! Vi har verkligen haft en helt fantastiskt jullovsresa hit, Milo är toppennöjd och vi med. Men nu, en sista dag i backe och denna underbara vintervärld!

Kram Nina

81
Subscribe
Notify of
guest

18 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Malin
Malin
2 years ago

Vilken fin resa ni verkar ha!
Och vad bra att Tony kunde stoppa dig när du tidigare ville göra de där lådorna till dina pojkar. (Fast sen är det en väldigt fin idé om man har fått en allvarlig sjukdom som inte går att råda bot på.) Jag både skrattade och rös när jag läste om badhustanterna! Jag har också såna minnen! 😂 Tack för en så fin blogg!
Kram 🤗

niiinis
niiinis
Reply to  Malin
2 years ago

Ja då är ju dessa lådor något väldigt fint, håller med. ❤️

Kram & tack för fina ord! ❤️

Sofia
Sofia
2 years ago

Klok man den där Tony. Inte älta det som kunde varit, och inte heller ta ut problemen i förskott. Lättare sagt än gjort ibland, då är det bra att påminna varandra om vad som är viktigt.

niiinis
niiinis
Reply to  Sofia
2 years ago

Verkligen! Skönt att en av oss ändå hade förnuftet i behåll, ångest är sällan förnuftigt utan bara ett hårt skal av rädslor. 😔❤️

Maria
Maria
2 years ago

Hatar också badhus! Allt hår på golvet och gärna något blött plåster här och där🤮

niiinis
niiinis
Reply to  Maria
2 years ago

😂🤮😂

Eva
Eva
2 years ago

Tack för att jag fick skratta 😃😃läste om tanterna som tvättade sig med tallbarrtvål🤪
Å så roligt skrivet!
Jag skickar dig en luftkram och ett gott nytt skrattår🍾

niiinis
niiinis
Reply to  Eva
2 years ago

Stor kram tillbaka och önskar dig detsamma! ❤️

Helen
Helen
2 years ago

Så himla skönt att du känner lugn i sinnet nu, jobbar själv på det benhårt varje dag!
Har du läst någon särskild bok får du gääärna tipsa 😘. Snygga jeans- vad har du för storlek? Tror vi är lika i kroppsform nämligen

Kram å fortsätt njut ❤️

niiinis
niiinis
Reply to  Helen
2 years ago

Stl: M30 på jeansen.

Gick i terapi i 3 år, försökte lära mig att älska mig själv och acceptera att det är ok att må dåligt och inte fly från känslor/ångest. Kram ❤️❤️❤️

Jeanette
Jeanette
2 years ago

Håller helt med dig när det gäller badhus 😱😄 önskar dig/er ett härligt 2022 🤗

niiinis
niiinis
Reply to  Jeanette
2 years ago

Tack detsamma fina du? ❤️

AnneM
AnneM
2 years ago

Hög igenkänning från barndomens badhus med damer som tvättar sig både här och där så det verkligen löddrade upp till taket! Äckligt är också sladdriga plåster som kan ligga här och på golven.

niiinis
niiinis
Reply to  AnneM
2 years ago

Haha…. Ja plåster. Det hade jag nästan glömt. 🙈

Therese
Therese
2 years ago

Alltså fy jag ryser! Hatar badhus. Har typ bara gått med sonen på simskola resten av badandet fick pappan göra. Hua. Så äckligt på golven och som du säger. Fötter mm mm

niiinis
niiinis
Reply to  Therese
2 years ago

Haha! Samma här… 🙈🙈🙈

J
J
2 years ago

Herregud vilket trauma, tror jag slapp detta som barn 😂. Fattar din känsla usch o fy men fasen vad jag garvade 😂😂😂

niiinis
niiinis
Reply to  J
2 years ago

Hahaha! Hemskt…. 😂😂😂

Img 7733.jpg

Nästa inlägg

Kycklinggryta à la Niiinis

18
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x