10 budskap till ett lyckligare liv

Hej älsklingar!

Hittade detta på nätet och tyckte bara att det var så himla bra så jag var tvungen att dela med mig. Detta är verkligen något att tänka på, ta in och leva efter. Jag övar och tränar på att verkligen må så bra jag kan, för att befinna mig i ett flow där jag ska befinna mig där livet känns behagligt att leva. Inte hamna i deppighet, eller en känsla av att jag inte duger. Vi alla är människor och gör så gott vi kan, av erfarenhet vet jag att inget blir bättre av att tänka negativt eller dåligt om saker. Tvärtom så drar du till dig det negativa genom att vara så själv. Tänk om, ta det som en nystart på en självutveckling som kommer göra dig till en lyckligare och gladare människa.

1) JAG ÄR TILLRÄCKLIG

Du behöver inte förtjäna ditt värde. Ditt värde som person räknas inte efter ditt jobb, hur mycket pengar du har, vilka utbildningar du har eller din civilstatus osv. Du föddes med ett värde och det värdet följer med dig hela livet. Låt människor ha sina åsikter och tankar, men låt inte det styra hur du väljer att leva ditt eget liv.

2) JAG ÄLSKAR MIG

Ge denna övning 30 dagar. Se dig själv i spegeln och säg: ”Jag älskar dig” och le stort. Det låter kanske inte klokt, men ge det en chans. Det gör underverk.

3) TA 3 DJUPA ANDETAG

Stanna till, andas djupt så hela bröstkorgen och magen häver sig. Andas in med näsan och andas ut med munnen. Landa i dig själv, blunda gärna och fokusera på din andning. Happy thoughts. Med din utandning, känn det som att du andas ut all oro, alla bekymmer och det som tynger dig för stunden. Att oroa sig för framtid eller älta det gamla ger dig inget positivt i ditt ”just nu”. Gör detta så fort något känns jobbigt, tyngande, oroande, läskigt osv. Du kommer känna hur axlarna sänker sig och ett lugn infinner sig. Gör det inte det, fortsätt tills det gör det.

4) ÖVA PÅ ATT VARA TACKSAM

Det finns forskning som visar på hur positivt tacksamhet påverkar oss. Läs gärna HÄR. Hur illa än livet känns, så finns det alltid något att vara tacksam för. Att lära sig att känna tacksamhet ger bättre fysisk och psykisk hälsa, det ökar din förmåga att känna empati, det stärker din självkänsla. Det stärker din mentala styrka. Det finns forskning som visar att om du ägnar dig åt 15 minuters tacksamhet innan du somnar så sover du bättre.

5) SLÄPP TAGET

Det finns vissa situationer och relationer som till slut bara tar vår energi istället för att fylla på den. Lever du t ex i en kompisrelation där relationen börjar göra ont i magen så kan du ha en frågeställning till dig själv?

• ”Vad har den här personen gjort för positivt för mig den senaste tiden eller kanske någonsin?”

• ”Hur känner jag mig efter att vi har umgåtts?”

• ”Känner du att du får ge hela tiden utan att få något tillbaka?”

Svarar du negativt på dessa frågor, ja då har du svaret klart för dig. Jag har gjort den här frågeställningen till mig själv och det blir rätt klart hur man ska gå vidare. Vissa människor är så förblindade av sitt eget så de kanske inte ens uppfattar den godhet de får. Då måste du själv ta beslutet om du vill fortsätta relationen eller inte.

6) JAG PRIORITERAR MIG SJÄLV

Lättare sagt än gjort säger jag som har 3 barn, man, föräldrar och full fart runtomkring mig hela tiden. Man vänder ut och in på sig själv för många av sina nära och kära. Man prioriterar kanske sällan det man själv skulle må bra av…. Men får detta fortsätta, dräneras man på kraft och energi. Se till att minst en gång i veckan göra något som bara är för dig och ditt eget välmående. Massage, en kopp te med en ljudbok, en promenad, en film med något gott att äta till, sträckkolla en serie, middag med en vän, fika med någon du får energi av, yoga, träning, en ansiktsbehandling eller bara ta ett skönt bad.

7) GÖR JAG DET JAG VILL GÖRA?

Jobbar du på rätt plats? Är måndagsångest och helglängtan en stor del av ditt liv kanske du behöver stanna till och tänka efter? Ska jag tillbringa livets mesta tid, där jag faktiskt träffar arbetskamrater mer än min egen familj, på en plats där jag inte trivs? Svaret är ju rätt självklart, såklart man inte ska. Är det kanske värt att lägga tid på att se sig om efter något som kommer ge mig mer, där jag trivs även fast det är tisdag. Livet pågår ju hela tiden, ska verkligen måndag till torsdag vara mörker då? Tänk hur många dagar av ditt år som bara försvinner. Gör en kraftsamling, förstå ditt eget värde och sätt igång och leta efter det jobbet du vill vara på fast det är tisdag.

8) DRÖM

Våga drömma, ta några minuter varje dag och låt din fantasi bubbla. Dröm stort, dröm ”omöjligt”, begränsa dig inte. Se ditt drömhus framför dig, se miljonerna på kontot, se renoveringen, se semestern, se något som gör just dig väldigt lycklig.

9) UPPLEV DET VACKRA RUNTOMKRING DIG

Lägg märke till de små sakerna. Trädens färger på väg till jobbet, gnistrandet från snön på promenaden, doften av ditt kaffe, solens strålar mot en vägg. Kramar du någon, njut av kramen, krama på riktigt. Le mot någon du inte känner, kanske får du ett leende tillbaka. En vacker byggnad, att stå vid vattnet, att känna vinden i ditt ansikte. Det finns miljoner saker som är vackert runtomkring oss.

10) TANKENS KRAFT

Att tänka positivt, eller att tänka att allt ordnar sig tar dig längre än du tror. Med tankens kraft kan du påverka din egen hjärna till att tänka mer positivt om saker. Övar du mycket på detta kommer du märka en stor skillnad, din hjärna kommer till slut välja att tänka positivt utan att du behöver påverka den. Något så enkelt som ”Usch vad trött jag är, jag orkar inte gå upp” kan vändas till ”Nu tar jag tag i den här dagen, det kommer bli hur bra som helst när jag väl är uppe”. Är du nervös inför något så kanske man tänker ”Hjälp vad nervös jag är för det här idag, jag kommer inte klara det”, vänd det till ”Vad skönt när detta är gjort, det kommer gå jättebra idag”. Öva öva öva, så smått kommer du märka hur hela ditt liv förändras.

10 punkter att ta till sig. 10 punkter som kanske förändrar hela ens liv. ❤️

Kram Nina

115
Subscribe
Notify of
guest

3 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
MH
MH
2 years ago

Positivismen är min ledstjärna. När jag fick en kronisk sjukdom för 25 år sen bestämde jag mig för att inte låta det ta på mitt sinne, räckte så väl med en nerbruten kropp och så har jag levt med detta. Man måste försöka accepetera och bli vän med livet.Jag försöker va på SPA en gång i veckan har inte ens mil ens dit så här långt ut på landsbyggden. Sen va ute så mycket som möjligt denna årstiden är ju dock murrig längtar så till en ny vår med sol, men det kommer så småningom. Gillar inredning och inredningsmagasin där kan man också drömma sig bort, det finns mycket postivit för oss bara vi ser oss omkring och det behöver inte kosta en massa pengar.
Må väl/MH

C
C
2 years ago

Har gått in flera gånger och läst om dessa rader. ❤️

niiinis
niiinis
Reply to  C
2 years ago

Åh, hoppas att de kommer hjälpa dig framöver. Mig har det hjälpt massor. ❤️❤️❤️

Img 8168.jpg

Nästa inlägg

VECKOMATSEDEL

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x