Flummet som jag älskar mer och mer

Godmorgon vänner!

Nej det blev inte så mycket mer sömn för mig, oh no…. FINFREDAG och allt och jag kommer vara trött som en gnu. Eller vänta, man kan ju faktiskt vända på det och säga ”Perfekt dag att vara trött på, fredag och helgen väntar”. Det är hur man tänker kring saker som är så otroligt avgörande för hur dagen blir. Inget nytt på torpet liksom, jag sover knas såhär års. Jag vet att i april vänder det, inte jättelänge kvar tills jag får en normal dygnsrytm.

Igår blev det en kortispromenad i snyggaste outfiten. Ja jag kan ju inte säga att jag direkt slagit rekord i att vara snyggt klädd denna sjukan. Haha…. Har tagit det som varit rent och överst i garderoben typ.

Startade morgonen med Sellerijuice och en fräsch morgonjuice jag gör. Alla får ett vinglas av min hälsojuice här hemma. Ja, drick juice i vinglas för tusan, hundra ggr godare. På fredagar kan man kanske t.o.m. kosta på sig finaste vinglasen.

Efter sellerijuicen så satte jag mig ned för att meditera en stund. Fattar inte varför jag alltid kommer av mig med det, allra helst inte när det gör mig så fantastiskt gott. Jag får ett sånt lugn i hela själen och det känns som man blir lagad invändigt på något vis. Jag brukar också köra rökelse, Palo Santo heter den här rökelsen. En lugnande doft som också kallas för Holy Wood. Palo Santo har använts av Sydamerikas ursprungsbefolkning sedan urminnes tider. Renar själen från negativa energier, ett perfekt hjälpmedel vid t ex meditation. Det sägs ge ljus och lugnande energier till både dig och ditt hem.

Nu ska jag berätta en hemlis för dig. Jag har påbörjat en utbildning i kristallhealing, jag kommer när jag är klar vara en certifierad kristallhealer. Jag ÄLSKAR ju mina kristaller och har fått sån fin hjälp av dem i många år nu. Nu vill jag utbilda mig på riktigt så jag verkligen vet hur jag ska använda dem. Ni har säkert märkt att dessa kristaller börjar bli mer och mer populära bland människor, fler och fler hittar till dessa fantastiska hjälpmedel för allt som har med livet att göra.

Ett av mina allra starkaste minnen med kristaller är när vi besökte Ametistgruvan i norra Finland där min mormor bor.

Först var det uppför på en grusväg i 2,5 km. Var så glad att vi fick med oss mamma och pappa också. Här tankade vi lite energi innan det var dags att ta sig uppför de 150 trappstegen till Ametistgruvan.

Äntligen uppe! Mamma och pappa var kvar där nere på uteserveringen.

När vi väl kom upp så gick man ned igen. Med till gruvan där man med räfsa själv letade efter dessa ametister. Solen gassade, och det var så kul att se Milo slita som ett djur för att hitta dessa ametister.

En varsin påse full av ametister blev det. Så häftigt att själv ha hackat fram dem. Kändes som de var så kraftfulla då.

Långa trappan ned igen, törstiga och helt slut men så pepp av upplevelsen. Alla tyckte verkligen att det var så fantastiskt roligt. Ett riktigt äventyr.

Köpte mig även ett hängsmycke med en ametist på. Nära hjärtat tänkte jag att den skulle hänga fint. Eller bland hängnassarna. 🤣

Inte blev det sämre av att vi åt renskav med potatismos när vi kom ned. När man var sådär trött och slut, hungrig som en varg så var det typ det godaste man ätit i hela livet.

Här var min lilla påse med ametister, bilderna högst upp så är det just dessa ametister som jag använder. För dig som är intresserad så kan du läsa mer om vad ametisten gör.

Ametisten

* …står för balans, beskydd och andlig visdom.

* …har en förmåga att lugna kroppens system, t ex nervsystemet. 

* …lugnar tankar och är perfekt vid t ex stress och sömnsvårigheter.

* …ger beskydd mot negativa energier.

* …hjälper barn vid mardrömmar, rädsla för mörker och hemlängtan. 

* …lindrar sorg.

* …lindrar huvudvärk och migrän.

* …ökar syretillförseln till blodet.

* …är helande för området kring bröstkorgen och magen.

* …har en positiv effekt vid hörselproblem, som t ex tinnitus.

* …lindrar smärta och stärker immunsystemet.

* …minskar svullnad.

* …lugnar en beroendepersonlighet.

Det med sömnen har funkat 100% på Milo. Utan att han ens vet det själv. Han hade en period när han vaknade på natten och hade svårt att somna om. Kom på kristallerna och la ett gäng under hans kudde när han skulle gå och lägga sig. Han har inte vaknat en enda natt sedan dess.

Ja, detta var den flummigare sidan av mig som jag lär mig att älska mer och mer för varje dag. Detta har gett mig kraft och helande från att tex må väldigt dåligt psykiskt. En fantastiskt hjälpmedel i att hitta sig själv och ut ur ångest och oro. Kan verkligen varmt rekommendera om du mår piss. Ha nu en supermysig fredag mina vänner så hörs vi lite senare.

Kram Nina

87
Subscribe
Notify of
guest

10 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
M
M
2 years ago

Vad spännande. Kanske borde testa nu när jag sover som en kratta. Ett plus är ju att ametisten är min månadssten. 🙂

niiinis
niiinis
Reply to  M
2 years ago

Jaaaa testa! Så många som fått förbättrad sömn. sat”. 🙏🏻

MH
MH
2 years ago

Tror till fullo på detta med kristaller har en del själv också, har en i fickan som jag ibland glömmer när byxorna ska i tvätten haha. Inte alls flummigt och så fint och lugnt det ser ut med rökelsen.
Ha en fin helg/MH

niiinis
niiinis
Reply to  MH
2 years ago

Jag har några kristaller i alla väskor jag använder, som en trygg kompis som alltid är med. ❤️🙏🏻

Annelie
Annelie
2 years ago

Hur många stenar måste man ha under kudden? 🤗

niiinis
niiinis
Reply to  Annelie
2 years ago

Räcker med en enda, men jag tänker lite….ju fler desto bättre ibland. 😀

Anette
Anette
2 years ago

Blev du klar med utbildningen till Inredare?

niiinis
niiinis
Reply to  Anette
2 years ago

Näää, har certifieringen kvar typ. Men har hela livet på mig så när det känns rätt så tar jag tag i det igen.

Jeanette
Jeanette
2 years ago

Har inga kristaller , men jag har ängelkort och de ger mig en stunds ro, återhämtning och tillit i tillvaron.Såå viktigt att låta själen få sitt, det missas många gånger.

Iina
Iina
2 years ago

Där på Lampivaara förlovade jag mig för snart 28år sedan. Dock fanns inte ametistgruvan än.

Img 9211.jpg

Nästa inlägg

Nytt smink från CAIA

10
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x