Alla hjärtans dag firandet

Godmorgon finisar!

Jag har vaknat på uselt humör. Lär mig aldrig att jag måste fortsätta med min progesteronkräm ett par dagar in på mensen också, annars så deppar jag som satan. Idag är en sån dag. Sitter bara och suckar i soffan och känner mig värdelös. Huuuu…. Har försökt förklara för Tony att detta beror på en obalans i hjärnan, så det är inget jag väljer själv. Hörni, vi kvinnor, vi har de allt annat än lätt alltså! Inte nog med att vi startar vår hormonella resa redan tidigt i livet med humörsvängningar och allt vad det innebär, sen ska vi ha PMS halva livet och baka barn med våra kroppar så man spyr inälvorna ur sig för då hade man visst också hormonell obalans. Slutligen skjuter vi ut ett barn med vårt underliv så det nästintill exploderar, aldrig mer kan du nysa 3 ggr på raken utan att knipa för kung och fosterland. Sen när man varit fertil klart så förbyts allt det här härliga till förklimakterie och sen riktiga klimakteriet som sägs vara det ultimata testet för allt och alla. Klarar man det så klarat man allt. Under tiden har vi krav på oss om att vara snygga, vara bra mammor, klippor på vårt jobb, ha fint hemma, försöka tömma tvättkorgen och städa undan dammtussarna så de inte äter upp oss. Vara bra fru, en bra och rolig kompis och en fin dotter. Blir helt slut bara jag skriver om dessa få saker. Haha…. Att man behållit sig vid sina sinnens fulla bruk är ju ett mysterium. Ni fattar att jag hårddrar va…. Men helskotta, allt annat än lätt ju!

Skitsamma, jag ska slicka mina sår här. Ska köra lite rökelse, lägga lite kort, ta en varm dusch med plingplong musik, ha på lite progesteronkräm… sen hoppas jag vara tillbaka på banan igen.

Igår var det ju Alla Hjärtans dag. Jag startade dagen med att göra dessa mackor till Milo. Busenkelt i airfryern bara. Pressa ned ett hjärta med fingret i formbröd. Bred på smör på hela, ha i ost i hjärtat och kör på 200 grader i 4-5 min. Jordgubbsspetten var busenkla också. Bara skära jordgubbar i hjärtformar och sticka i lite vindruvor. Voilà, enkelt och festligt. Kan vara ett matigt helgtips!

Vi hade inget speciellt planerat. Vi hade inte ens pratat om god mat. Jag älskar att fira saker men jag har sänkt kraven på mig själv när det kommer till sånt här. Är man prestationsprinsessa och perfektionist i vissa avseenden så kan man slå knut på sig själv för att få allt perfekt. Men vet ni, jag orkar inte längre. Jag orkar inte sitta där helt tom sen för att något skulle bli perfekt, då förlorar det ju hela tanken. Att umgås och njuta med dom man älskar, för det är väl budskapet? På dagen igår kom Tony upp till kontoret och sa att han bokat bord åt oss. Men vad mysigt tänkte jag, då behöver jag verkligen inte stressa ihop någon alla hjärtans dag middag åt oss.

Igår hade Tony bokat bord åt oss på Kajplats 9. Det ligger i Västerås lite fint vid hamnen. Dom hade gjort så mysigt där på restaurangen. Älskade den här målningen, nästan så jag blev sugen att ta tag i min målning igen.

Jag tog rökta räkor till förrätt, Tony sin vanliga toast Skagen och Milo tog en charktallrik. Finns film på min Instagram story.

Till varmrätt tog jag en halv hummer med strips och aioli. Blev skaldjur för hela slanten, har hört att deras skaldjur ska vara goda. Kan bara hålla med. Tony tog oxkind och Milo valde köttbullar. Alla tyckte det var jättegott!

Smakade champagne till förrätten som var supergod, finns att beställa på vissa systembolag. Drack sen äppelmust till maten, kan verkligen rekommendera det. Det är så gott och påminner mycket om ett lätt mousserat vin.

Halväten efterrätt, kom på att jag skulle ta bild. 😀 Efterrätt blev hjortron med glass och mandelflarn, chansade fast jag tål mandel dåligt men det gick bra. Lite pirr runt munnen bara. Någon skrev att de tålde skalad mandel men inte med skal, någon tålde upphettad men inte kall. Kanske har jag samma? Tony tog creme brulee och Milo tog sorbet. Den fick han in med värsta isfacklan i, så festligt och kul ju.

Mysig och alldeles lagom kväll. Väl hemma väntade en stor fin bukett utanför dörren, den var från Tony. Så himla himla fin. Blev så glad. Nu står den här ståtligt på vardagsrumsbordet och gör mig lycklig. 🤍

Nu ska jag fortsätta jobba, sen ska jag sätta ihop en ny fåtölj som jag köpt till mitt sminkbord. Köpte också lite kull kull för att göra lite extra fint där. Ska ta bilder så du får se sen.

Kram Nina

59
Subscribe
Notify of
guest

7 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ulrica
Ulrica
2 years ago

Alltså du skriver precis som jag själv känner. Ena veckan är jag på topp sen faller jag totalt med oro, ångest och allmänt inte jag. Att detta ska vara så svårt att inte greppa. Jag älskar att du tar upp detta med förklimakteriet och hur man mår som kvinna. Din tankar och funderingar gör att det känns lättare på något vis.
Är så glad att jag hittat din blogg.
Kram <3

niiinis
niiinis
Reply to  Ulrica
2 years ago

Tack! Tack själv för du delar med dig, det är så vi kvinnor känner att vi inte är ensamma i allt det som livet är. Kram ❤️❤️❤️

Maria
Maria
2 years ago

Den vasen är så fin!!
Fick en sån i present av min mamma för par år sedan. Köpte en liten kattunge i höstas och det tid inte lång tid innan den åkt i golvet och gått i tusen bitar.
Men mana hade lyckats få tag på en ny så den fick jag av min katt Mimmi i julklapp 😂❤️

niiinis
niiinis
Reply to  Maria
2 years ago

Haha, vad gulligt ändå. Som tur är så är Majlis helt ointresserad av allt sånt och har alltid varit. 🙏🏻🙏🏻❤️

Marianne
Marianne
2 years ago

Fick trots allt ett skratt av din pricksäkra text….
Hoppas det är bättre idag!!❤

niiinis
niiinis
Reply to  Marianne
2 years ago

❤️🤣

MH
MH
2 years ago

Snygg du är i håret Nina! Det är inte så lätt för oss men vi klarar det rätt bra, efter klimakteriet kommer ni på toppen haha. Men under den tiden är det inte en dans på rosor händer mycket med det går fint. Gäller att inte stressa sig själv för mycket gör som Nina lägg lite kort, läs en bok, tänd ljus och nju av livet.
Må väl/MH

Nästa inlägg

Fynda nytt till garderoben idag

7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x