KLAJMAKTERIA IS AFTER ME

Godmorgon vänner!

Jag startar detta första stycket med att prata om klimakteriet och mens, är du känslig eller inte intresserad, hoppa bara över det. Är du ung och det inte ens är på väg än, ja då tipsar jag dig om att läsa det ändå. För jisses vad glad jag hade varit om jag fått läsa om det innan jag närmade mig, det hade besparat mig en jäkla massa onödigt skit. Sen gillar jag att prata om sånt som länge varit tabu, fan….. något så jäkla jobbigt som klimakteriet och vi ska INTE prata om det? Det är ju inte klokt på pricken nånstans. Så nu pratar vi om det.

Huuu, en bra natt, sen en dålig. Har haft nattsvettningar inatt, oh noooo…. KLAJMAKTERIA IS AFTER MEEEEEEE! Jag har hittills sluppit ”hotflashes” som det kallas på dagarna, däremot kan jag ha dom på natten. Det är så det börjar tydligen. Det här med KLAJMAKTERIA är ju verkligen sååå olika hos alla. En del märker knappt av det, kanske att de varit lite lättirriterade men nä.. ”Mensen bara försvann och sen var det bra”. Alltså ni, ni är för mig ett unikum. Hur ni kan kvittra förbi detta otyg till tillstånd är för mig helt ofattbart. Men precis som jag skrev, det är EXAKT så olika. Sen finns det dom som jag….som redan haft massor med skit tack vare detta och som långt ifrån gått igenom det. Jag har ju varit i förklimakteriet sen 2015, det kan pågå i 10 och, t.o.m. mer. Jag märker dock en förändring nu, mest på hur min mens beter sig. Den är som en klocka fortfarande, regelbunden, har hoppat en gång dock. Men största skillnaden är att den blivit så skum, alltså själva mensen. Jag får mens på dagen och så tänker jag nu blir det som vanligt niagarafallet i brallan, men så kommer den liksom av sig. Den blir inte så kraftig och är över på typ 2 dagar. Så har jag inte haft förut. Sen dessa nattsvettningar då som dyker upp lite då och då. Alltså man svettas på ett sjukt sätt, du blir liksom blöt så det syns på linnet eller t-shirten du har på dig. Lakanet under är blött av svett. Vidrigt att vakna till. Man måste kasta av sig allt direkt. Inklusive byta lakan eller lägga en torr handduk över. Så ja, nånting är på gång. Varför får jag inte rumpan ur för att kontakta Her Care? Vad är det för fel på mig? Jag tror att det är allt man ska göra innan som känns meckigt för mig. Man ska ta blodprover på en viss dag och där tappar man mig, jag tappar fokus då och skjuter upp det. Jag MÅSTE ta tag i det, för där får jag svart på vitt var jag ligger till och får den hjälp jag behöver just nu. Men men, en vacker dag bokar jag. Haha! Så länge får ni höra på mitt KLAJKAKTERIA gnäll här.

Efter läkarbesöket igår så åkte vi förbi Waynes. Koffeinfritt kaffe, morotskaka, choklad och dåligt sällskap. Ja, på bilden här ovan fick jag loss honom i 5 sekunder för en bild. Haha…. Ja jag skriver dåligt sällskap för ibland när vi fikar eller äter lunch så hamnar Tony i något samtal eller något mejl som måste besvaras direkt och där sitter jag. Ensam. Glor ut från fönstret och ba: ”Ja men en fika/äta lunch tillsammans var ju trevligt”. Då brukar jag tänka ”Undra vad andra tänker nu när dom ser oss?” Förstår dom att det är jobb eller tänker dom: ”Vilken trevlig snubbe han verkar vara”. Haha…. Folk kanske är upptagna i sina telefoner och ser inte det. Så kan det förstås också vara.

Nu ska jag börja göra mig i ordning. Idag väntar en Stockholmsdag. Jobb, möte, göra tånaglar (måste vara fin inför fjällen), besöka Plain Vanilla och sen hem. Jag börjar packa idag. Det tidigaste jag någonsin packat inför en resa, tro mig, det har nog aldrig hänt. På Söndag åker vi till Sälen en vecka nämligen. Mellan ska vara hemma och ta hand om hus och katt. Måste börja imorgon för vi har typ fullt skägg nu fram till Söndag. Fredag ska vi, exet med sambo, Mellan och hans kompis fira att Mellan fått heltidsjobb. Ja men gud, sååå kul. Vad han har kämpat alltså. Så lycklig för hans skull. Lördag packa hela dagen för att sticka tidigt Söndagmorgon mot Sälen. Japp, så nu kör vi.

Vi hörs sen vänner!

Kram Nina

71
Subscribe
Notify of
guest

15 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
jessica
jessica
2 years ago

Sign me up!!!! jag simmade klädsim i mitt nattlinne varje natt, väcktes upp varannan timme ( som maraton-amning förr i världen ) hade mens ibland ( 2 ggr på ett år ) gick till gyn sthlm. sa att jag inte orkade, höll på att gå in i väggen av sömnbristen ( går upp 04, börjar jobba 05 ) och orkade inte mer. han gav mig plåster och tabletter at kombinera med. FÖRSTA natten när jag hade sat på påster sov sov jag helt utan att svettas!!!!!!!!!!!!!!!!! så galet bra, livet återvände i ett nafs. återkom till gyn efter 3 mån, när han frågade mig hur det var så berättade jag. det är inte möjligt redan första natten?!, jooo det är det så vänta INTE, skaffa plåster eller den hjälpen som rekomenderas i ditt fall. lycka till ,kram

niiinis
niiinis
Reply to  jessica
2 years ago

Låter verkligen helt underbart! Ja, jag ska ta tag i det. Har mens varje månad dock så vet inte riktigt hur jag ligger till, men tror säkert man får hjälp med östrogen ändå. Tack för du delar med dig! ❤️

Eva-Lena
Eva-Lena
2 years ago

Ja dessa hormoner som ställer till det för kvinnor! Själv trodde jag att jag var allvarligt sjuk förra våren, kände mig som en disktrasa, mensen kom och gick kunde hålla på en hel vecka ibland två… Har fått östrogenspray och nu är det mycket bättre. Har bokat en ny tid hos gynekologen eftersom nu har jag sådana vallningar…

Berit
Berit
2 years ago

Aha är det det som händer ibland på nätterna…vaknar och det bara rinner svett!! Än är det bara detta jag märkt några enstaka nätter varje månad men det kommer nog att bli värre.

Eva
Eva
2 years ago

Hej! Jag är 49 och hade vallningar förra året lite men det försvann igen. Men nu när du säger det så har jag faktiskt vaknat svettig några gånger på natten. Inte kopplat det till klimakteriet.
Men alltså jag har drömt så mycket konstiga drömmar. Undra om det har med klimakteriet att göra?
Man kan ju förändra mycket med kosten och utesluta socker och så har jag hört men du är ju redan väldigt duktig och äter rätt vad jag förstått.
Jag hoppas jag klarar undan mig lindrigt🙈

Maria
Maria
2 years ago

Jag jobbar i en hälsokostbutik och träffar flera med samma besvär. Det finns tex Me-No, Balans plus med fler men mest säljer vi nog av Meno Joy och Femarelle. Sen finns det även Salvia på tablett som är bra vi kraftiga svettningar. Det finns hjälp att få så in på närmsta hälsokost och fråga efter det som de säljer mest av!
Detta är ju en del av livet men för det så betyder inte det att vi måste gå runt och må dåligt. Det finns hjälp! Kram ❤

Berit
Berit
Reply to  Maria
2 years ago

Åh tusen tack för tipsen, ska genast kolla upp detta 🙂

niiinis
niiinis
Reply to  Maria
2 years ago

Ska åka och köpa idag! 👏🏻🥰🙏🏻

Pernilla Martinussen
Pernilla Martinussen
2 years ago

Men alltså … Hur drygt är det inte när man tar av och på denna jäkla tröja och för att inte nämna täcket som oxå åker av …. för att sen åka på ….

niiinis
niiinis
Reply to  Pernilla Martinussen
2 years ago

Haha! 🤣🤣🤣

Åsa
Åsa
2 years ago

Jag rekommendera att du går med i Facebook-sidan Klimakteriekärringar. Man får massa tips, info och stöd där. Superbra sida.

niiinis
niiinis
Reply to  Åsa
2 years ago

Tack! ❤️❤️❤️

Ewa NILSSON
Ewa NILSSON
2 years ago

Jag är 78, snart 79 med vallningar på nätterna sedan 24 år tillbaka. Sug på den karamellen. Fin blogg.

niiinis
niiinis
Reply to  Ewa NILSSON
2 years ago

Hahaha! 🤣🤣🤣 Ändå så skön kommentar, då vet man vad man har att vänta sig med andra ord. 🤣🤣🤣❤️

Chriss
Chriss
1 month ago

Jag var 54 år när äggstockarna blev bortopererade pga stora cystor. Min sista mens hade just slutat när jag skulle opereras och jag hade inte märkt några tecken på klimakteriet före detta. Exakt 2 veckor efter operationen började eländet med en smäll. Vallningar både dag och natt, håret började lossna, ögon och mun var torra, huden var så torr att när jag vek upp ärmar eller byxben var det ett vitt lager på dem, konstant känsla av urinvägsinfektion. Min fasta läkare ville inte skriva ut hormontabletter utan menade att det skulle gyn göra, jag var tvungen att vänta 2,5 månader på min återbesökstid eftersom de hade så fullt att de inte kunde klämma in mig före min bokade tid. Värsta jävla tiden!!! Man kunde se att håret blev tunnare och tunnare, huset såg ut som om vi hade en hund i värsta pälsfällningsperioden!!! På gyn senare så menade läkaren att det var väldigt ovanligt att man blev så hårt drabbad av klimakteriet. Jag berättade att min mamma som är i 80-åren fortfarande har ordentliga klimakteriebesvär med nattvallningar och dagvallningar och flera andra bekymmer, men inte helt så illa som jag fick det, och hennes klimakterie började ordentligt först när hon var nästan 60 år. Läkaren skrev omedelbart ut hormontabletter. Livet efter hormontabletterna blev nästan helt normalt igen!!! Håret slutade falla av och började komma tillbaka. Huden blev bra igen. Vallningarna försvann, det enda som sker nu är att jag kan bli lite för varm av och till som om jag sprungit till trots för att jag suttit stilla. Urinvägsinfektionskänslan försvann. Jag har fortfarande problem med muntorrhet och har alltid med mig något att dricka. Min tandläkare skrev ut en specialtandkräm med extra mycket flour som jag ska stryka över tänderna före jag lägger mig för att undvika hål. Japp, ännu en ting som klimakteriet medför, vi blir torrare i munnen och får lättare hål i tänderna! Kontaktlinser kan jag inte använda mer än 1-2 timmar före ögonen blir för torra, till trots för ögondroppar. Varför ska man lida när det finns hormontabletter!?! Forskning har tillbakavisat folks skräckmyter om hormontabletterna. Kör på hormontabletterna och få livet tillbaka!

Img 9954.jpg

Nästa inlägg

Fy farao

15
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x