Krispig kyckling med hemlagade strips

Godmorgon raringar!

Tack för alla inputs på mitt tabubelagda inlägg (<länk dit), så skönt och veta att man inte är ensam och att vi är fler som kämpar därute. ❤️

Jag tänkte kicka igång denna Fredag med ett middagstips som du kanske kan laga i helgen? Det var verkligen supergott, jag tänker att man kanske kan göra min falska bearnaisesås (<länk) till, ja då har man en rätt som verkligen smäller högt. Perfekt helgrätt. 🥂🍾

Krispig Kyckling med hemlagade strips & coleslaw, 4 p

Kika gärna på andra härliga kycklingrätter HÄR.

600 g kycklinginnerfilé

1 kg potatis

1 kvist rosmarin

100 g panko ströbröd

2 ägg

2 tsk vitlökspulver

2 tsk paprikakrydda

Salt & peppar

Coleslaw:

250 g finstrimlad vitkål

1 liten strimlad morot

1 dl creme fraiche

1/2 saften av en halv citron

1/2 dl majonnäs

1 tsk fransk senap

1 tsk honung

Salt & peppar

Tips: Ha i 1 rödlök också, jag kan inte äta rå lök så jag hoppade över det.

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 220 grader varmluft. Annars 240 grader ca. Skölj av potatisen och skär den i strips strimlor. Hacka rosmarinen smått och blanda sedan den med ca 3 msk olivolja, salt & peppar. Ha gärna i detta i en bunke med potatisen och blanda runt. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt och låt vara i ugnen i ca 25-30 min tills de fått fin färg.

2) Skär kycklingen i 2 cm breda strimlor. I en skål, ha i panko, vitlökspulver, paprikakrydda, salt och peppar. Vispa äggen i en annan skål. Vänd sedan kycklingen först i äggen, sen i panko blandningen.

3) Hetta upp en rejäl klick med smör och olivolja i en stekpanna på medelhög värme. Stek kycklingen runtom i ca 7-8 minuter, den har då en gyllene och krispig yta. Den ska inte vara rosa i köttet.

4) Blanda sedan alla ingredienserna till coleslaw. Servera sedan kycklingen med strips och coleslaw. Förslagsvis som jag skrev i början så kan ni även göra falsk bearnaisesås till, såååå smarrigt!

Gillar du receptet får Du gärna klicka i det lilla hjärtat längst ned under inlägget. 

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina