Makaronilåda med julskinka och bacon

Hej alla fina julfirare där ute!

Hoppas ni haft en alldeles fantastisk jul, får man vara med sina nära och kära så kan inte en jul bli dålig, så resonerar jag. Du som inte har någon när och kär, eller att du lever i en hemsk relation, det finns olika sätt att få hjälp, jag skriver ned några länkar här: Svenska Kyrkan, tips på vad du kan göra som ensam på julen, jourhavande medmänniska, röda korset, Bris vuxentelefon, kvinnofridslinjen. 

Jag tänkte kicka igång denna juldag med lite tips på sånt man kan laga en dag som denna. Äter man inte rester så kanske man vill göra något annat av resterna. Här kommer ett smarrigt tips på vad du kan göra med julskinka.

Img 0143.jpg

MAKARONILÅDA MED BACON OCH JULSKINKA, 4 port

4 portioner makaroner eller annan pasta
4 ägg
3 dl mjölk
1/2 tsk salt
2 krm peppar
3 dl riven ost
5 skivor julskinka
cocktailtomater
1 pkt bacon

Gör såhär:

1) Börja med att koka makaronerna (pastan) enligt anvisningarna. Häll i dem i en ugnsfast form. Jag hade en på ca 25-35 cm. Strimla skinkan och blanda i den och och blanda runt allt.

2) Knäck i äggen i en bunke, ha i mjölk, salt och peppar också. Vispa runt tills äggen löst sig helt. Häll allt över makaronerna.

3) Bred ut osten över. Toppa med tunt strimlad bacon. Dela cocktailtomater och ha på dem också. Skjuts in i ugnen på 225 grader i ca 20 min eller tills äggstanningen stannat av och osten smält. Ät med en grönsallad, jättegott!

Gillar du receptet blir jag jätteglad om du klickar i hjärtat under detta inlägg.


Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR(Så du inte missar några inlägg)

Berättar mer om vår jul lite senare! Vi ska iväg på firande 2 idag nämligen. Njut allt du orkar och se till att få lite återhämtning också.

Kram Nina

162
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
C48f8737 b04b 4e7c a9f9 afb585164e8e.jpg

Nästa inlägg

Tandläkartrauma och julshopping

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x