Vår jul i bilder

God fortsättning min vän!

Ja vår jul blev ju annorlunda i år, eller den blev inte som vi från början trodde. Vi trodde den skulle tillbringas bland palmer och sol…. Men livet ville annorlunda och på bara en ynka en vecka fick vi ihop en jul, med diskbråck och utdragen visdomstand till trots. Dock så slog jag igenom på julaftonskvällen, kände mig hängig och helt slut, kändes som jag hade feber t.o.m. Tror faktiskt bara att det var min kropp som sa ifrån. Det har varit lite mycket ett tag, eller ganska mycket faktiskt. 

Men i förrgår så var det då äntligen julafton. Stressen nådde kulmen på julaftonsmorgon när jag stod och slog in paket medan klockan tickade i raketfart. Jag skulle iväg på det traditionella julfikat med pappa och syrran. Vi har gjort det i sååå många år, härstammar från tiden då när pappa mest jobbade dygnets alla timmar och vi ville ha lite pappatid. Vi har också handlat julklapp till mamma tillsammans genom åren men det hinner pappa numera lösa själv. 

Men vi tar det från början! Ingen jul utan att man springer i affärer dagen innan julafton. Det har aldrig hänt att jag INTE har det. Haha….

Img 7761.jpg

Först mata lilla kissarna, grannen är utomlands så vi matar deras katter. Så fina är dom! 🧡

Img 7777.jpg

Jag hade en tapper man med mig på stressandet dagen innan jul, han är snäll och följer med och hjälps åt att stressa med allt. Jag är ju inte riktigt mig själv nu heller med min rygg så jag behöver all hjälp jag kan få. 

Img 7778.jpgImg 7779.jpg

Jag svängde in på Hunkemöller och passade på att fylla på troslådan. Där har dom alltid så himla generöst erbjudande. Såg att de på nätet hade 7 trosor för 390 kr så lite billigare än i butik, kika in HÄR.

 

Img 7950.jpgImg 7949.jpg

Det blev inte så färgglatt för min del! Haha, 9 par svarta trosor. Hon i kassan bara: ”Här var det färgglatt”. Haha, sen skrattade vi högt båda två, det var verkligen så träffande. Jag köper sällan färg på underkläder. Det händer att det bli någon röd/vinröd, eller vit, kanske rosa nångång men jag är så sparsmakad med färg på underkläder. 

Img 7781 1.jpg

Jag och Tony beslutade oss för att inte köpa något till varandra i julklapp i år. Däremot så sa vi att vi skulle göra något tillsammans, och att det får bli vår julklapp. Kanske en hotellnatt och är på god restaurang? Vi får se vad det blir? Däremot så köpte jag en julklapp till mig själv. I flera år har jag sneglat på ett par äkta Dr Martens, dom med lite platå, och så när vi gick där på Johnells och kikade så stod dom bara där. I min storlek! Jag blev så glad, dom är stenhårda i början men sen kommer dessa godingar bli som att gå i mockasiner har jag hört. HÄR finns dom. Jag tycker dom är sååå snygga och klassiska.

Allt gick rätt smidigt med att inhandla det sista. Vi hann t.o.m. storhandla på Citygross och vara hemma i hyfsad tid.

Img 7786.jpg

Det blev Tacos med alla barnen och Bingolotto med uppesittarkväll. Vi hade 6 lotter och vann sammanlagt 200 kr på dom. Vi fick inte pengarna tillbaka ens men lite. Min pappa däremot vann 15000 kr, det var bättre!

 

Img 7787.jpg

Och så var det julaftonsmorgon då. Jag slog in klappar så svetten lacka, min man däremot ägnade sig åt andra viktiga saker. Haha! 😂

Img 7788.jpg

Kvistade vidare till fiket för att träffa pappa och syrran. Åt en räkmacka som var riktigt god.

 

Img 3665.jpgImg 3683.jpgImg 3686.jpgImg 3687.jpgImg 3690.jpgImg 3694.jpg

Utanför mamma och pappa fick jag till lite bilder med min Thedde, underbara dagar att få ha honom hemma med oss. Försöker verkligen andas in allt. 

Img 7790.jpgImg 7791.jpgImg 7792.jpg

Som vanligt var det julmysigt hemma hos mamma och pappa. Så härligt att komma till färdigdukat. Vi åt risgrynsgröt och åt skinkmackor och så drack vi litervis med julmust. 

Img 7794.jpgImg 7795.jpgImg 7798.jpg

Det som min mamma var mest laddad för var nog julklappsspelet. Det såg ut att gå riktigt bra för mig ett tag men det slutade med att jag blev av med alla men lyckades få en på slutet. En liten kylbag som jag absolut kommer ha nytta av. 

Img 7805.jpg

Den traditionella julbilden med alla barnen. Milo fick en Sverigetröja i julklapp och var snabb med att byta från skjortan till den så fort han bara kunde när han öppnade paketet. ☺️

Img 7809.jpgImg 7853.jpgImg 7874.jpg

Å så bilden på mig och Tony, alltid med lite inslag av humor såklart. ☺️♥️ Min blus hittar du HÄR (50 % rabatt nu, finns i massor av färger), min kjol är från MQ men är helt slutsåld. 

Img 7927.jpg

Juldagsmorgon startade med kattgos. Lyckades fånga en rätt kul bild på Majlis. 😂 

Img 7930.jpg

Jag smög sedan ner och tände ljus överallt och gjorde frukost till mig själv. Sen slog jag på en julfilm, en typisk julfilm som vara är feelgood rakt igenom. Du, doftljuset är köpt på Lagerhaus, magiskt gott doftar det! Kanel, så det är ett riktigt julljus. 

Img 7958.jpg

Igår hade vi en riktig slappardag, kolla julfilmer, äta godis och bara pysa. På kvällen for vi ut till Tonys familj och åt en bit mat. Detta var den enda bild jag tog, det var när vi kom dit på kvällen. Så fint med marschallerna. 

Img 7960.jpg

Idag fortsätter myset! Ljusen tända och julfilmer i soffan är det som ligger på agendan än så länge. Svårt att tro att vi kommer orka med något annat. Ska laga lite mat sen och kanske baka en kaka, vi får se vad det blir? 

Hoppas att du haft det riktigt mysigt! Mys vidare, och är det så att du inte gillar julen så kan jag berätta att alldeles snart är det över. ❤️

Kram Nina 

153
Subscribe
Notify of
guest

3 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Therese
Therese
1 year ago

Wow! Aldrig träffat nån som vunnit så mkt på en bingolott! Man vet ju liksom att det inte är lönt på att hoppas att det där sista numret kommer 😅Vann inte du 5000 på Ellos för nåt år sen också? Jag har som mest vunnit 100 kr 😅

niiinis
niiinis
Reply to  Therese
1 year ago

Jo, och den lotten tappade vi bort. Den försvann verkligen i tomma intet, vi tror att den råkade kastas. 😅💔

Therese
Therese
1 year ago

Men åh nej! Jag glömde rätta fjolårets lotter önda till dom inte var giltiga längre, var väl garanterat nån storvinst på nån av dom då!

Img 0143.jpg

Nästa inlägg

Makaronilåda med julskinka och bacon

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x