”It is what it is”

It is what it is…

I förrgår tror jag att jag ”gick in i väggen”, nu ska jag inte förringa det uttrycket för dom som gör det på riktigt, för att gå in i väggen på riktigt är en alldeles fruktansvärd historia, jag har varit i den där väggen själv. Men i förrgår slog jag igenom fullständigt. Jag tror att det varit lite mycket de senaste månaderna för mig. Jag låg i sängen från eftermiddagen, grät och sov om vartannat. 

Img 3007.jpg

Dessutom åkte han hem i förrgår, vår Thedde……. Men vi tar det från början…

Img 8307.jpg

Vi har alltid en ”hejdå” middag för honom när han åker hem. Den ordnade jag medan Milo & Tony var och spelade padel. Samma dukning som nyår för enkelhetens skull. Vi bjöd på Lobster-rolls till förrätt (hade hummer kvar), Kyckling/Bacongratäng med tomatsallad till varmrätt, och nyårsaftonens efterrätt. Kommer recept.

Img 3006.jpg

Startade med en god liten fördrink, både alkoholfri och med alkohol för dom som ville ha. Busenkel, rosébubbel med hallonsorbet i. Supergott! 

Blev en väldigt trevlig kväll med prat i flera timmar vid vårt matbord. Så mysigt när alla samlas.

Img 3012.jpgImg 3013 1.jpgImg 3014.jpgImg 3015.jpgImg 3016.jpgImg 3017.jpgImg 3018.jpg

Vi startade dagen då Thedde skulle åka hem med en fika tillsammans. Det blev frukost på Walter. Mysigt som tusan men jag skulle nog sätta upp en gardin eller två för det ekar rätt hårt när man sitter där och pratar. Annars ett väldigt mysigt café mitt i stan här, det har funnit där länge men nu i ny regi igen.

Img 8313.jpg

Efter cafet åkte vi till Arlanda för att lämna av Thedde. Samtidigt som jag är glad att Zürich står där på listan så blir jag ledsen att den staden regelbundet själ min son ifrån mig. Jag vet att han är vuxen och att allt är som det ska, jag skulle ju inte vilja ha honom boendes hemma till han är 40 heller…. Men det är bra tungt med dessa avsked. Jag försökte förklara känslan på min Instastory.

Img 8343.jpg

Ja det var stora tårar som rullade på min kind när vi stod där och kramades. Man vänjer sig vid att ha dom boendes i ett annat land. Men man vänjer sig aldrig vid att säga hejdå. Det river sönder hjärtat varje gång, och man tycker att man borde vänja sig vid avsked. Att de blir lättare…. Men nej. En gång har jag klarat av att inte gråta när jag stålsatte mig. För jag försöker, tro mig. Jag vill inte lämna honom med den känslan när han går. Med mamma gråtande….men jag kan inte låta bli. Det bara kommer som en läskig vulkan, från innersta delen av hjärtat bara väller den fram, utan att jag har en chans att värja mig. Såklart han förstår mig, alla mina barn vet hur fäst jag är vid dom och framförallt att jag är en HSP- person (highly sensitive person) men jag vill för mitt liv aldrig hindra dem att leva sina liv. Upptäcka världen. Pröva sina vingar och ta stora utmaningar i livet. Jag själv som varit alldeles för rädd, feg, harig, känslig och haft en alldeles för orolig mamma har aldrig vågat ge mig iväg på sånt själv. Förrän jag blev 50 liksom……

Så i förrgår när vi kom hem så kändes det som jag bara packade ihop. Jag grät hela eftermiddagen. Gick och la mig och så sov jag. Vaknade och grät, sen sov igen. Jag startade även morgon med efter med att gråta. Det bara vällde ut, och jag kände mig helt slutkörd.

Mensen kom igår också och jag tror att livet lite så att säga kom ikapp mig. Det har varit tufft på många olika sätt under många månader och i förrgår bara orkade jag inte vara stark längre. Jag klappade ihop. Bara lät den där hopplösa känslan välla ut. Såhär kan det vara ibland. Av erfarenhet vet jag att nu gäller det att bara ta det lugnt, göra sånt som jag mår bra av lite mer. Stanna upp. Ta tag i meditationerna igen, promenaderna, äta bra mat, försöka sova så gott det går osv. Känna att det är ok att känna som jag gör, det är ok, man måste inte rusa iväg för att försöka lösa situationen utan ibland behöver man stanna upp. Låta livet liksom rulla på och inte streta så mycket. It is what it is tycker jag är en bra slogan, this too shall pass en annan. Jag accepterar att det varit mycket, bara utlandsflytten i sig var mycket för mig, även om den var underbar på sååååå många sätt (tro mig) så var det en stor omställning att förhålla sig till när man dessutom var så otroligt färsk i ämnet och att det strulade så vansinnigt mycket hela tiden. Det sa den svenska kvinnan som behandlade mig i Marbella…. ”Du vet att det för dig som är så känslig är rätt traumatiskt att flytta”. Och jag kan inte annat än hålla med, det ÄR traumatiskt för en känslig som mig. Sen följde det ju inte bara en flytt, det var en del katastrofer också som sagt…. Så ja, det blev lite mycket för känsliga mig. Du som inte är känslig har säkert jättesvårt att förstå detta, men du som är känslig vet precis vad jag menar.

Ja… och såhär är livet, och även om jag inte är transparent om allt i mitt liv så fick du här en bra bit av mitt liv. Jag vägrar låtsas, jag är iofs bra på att låtsas. Jag skulle kunna ha svart bälte i att låtsas. Medalj också. Men vet ni, sen jag blev 50 så känner jag bara att jag inte riktigt orkar eller ens vill det. Vafan, livet är ju såhär. Det finns ungefär ingen på hela jorden som går igenom livet dansande på en blomsteräng med noll problem. Om det finns, så ljuger den personen. ALLA går igenom sin skit. ALLA. Sen kan man ju gå in på att det finns så mycket saker och människor som har det så mycket värre, men just nu orkar jag inte det heller. Det vet jag. Ibland behöver man kanske bara lyfta på sitt eget topplock, lufta sina egna funderingar och ok som hänger på axlarna. Det är inte värre än så. It is what it is…

Vi konstaterar, accepterar, och nu har vi det att förhålla oss till. Nu behöver jag vara lite ifred. Vara med närmaste familjen. Som sagt, göra sånt som jag mår bra av, vara snäll mot mig själv, helt enkelt ta hand om mig själv. Igår startade jag dagen med en promenad och lite frisk luft, rörde lite på mig eftersom jag legat i sängen så mycket.

En sak till! Jag är löjligt tacksam för vår tid i Spanien, och jag skulle lätt göra om det. Men som många skrev till mig så blev jag lite snuvad på allt det härliga iom diskbråcket, men…. Det är ok ska ni veta. Även om den bjöd på katastrofer så är jag oändligt tacksam för det vi fick.

Hörni! Var rädda om er därute, kom ihåg att livet… ja ”It is what it is”. Man klarar mer än vad man tror.

Kram Nina

250
Subscribe
Notify of
guest

20 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Helene
Helene
1 year ago

Jag har precis vinkat av dotter och 1åriga barnbarnet som åkte tillbaka till Sydney efter 1 månad hos oss. Sorgligt men så glad att de orkade resa 30 timmar till oss. Vi har alltid nästa resa inbokad så då känns det lättare.

niiinis
niiinis
Reply to  Helene
1 year ago

Ja den känslan underlättar alltid! ❤️

Berit
Berit
1 year ago

Åh sån igenkänning på den känslan!! Att liksom inte orka mer..att bara lägga sig ner och gråta. Livet är verkligen en berg och dalbana och det är bara att åka med. Kram på dig och du ska veta att du uppskattas i cybervärlden!

niiinis
niiinis
Reply to  Berit
1 year ago

Tack tack fina du! ❤️

Helena
Helena
1 year ago

Styrkekram <3

niiinis
niiinis
Reply to  Helena
1 year ago

❤️

MH
MH
1 year ago

Åh Nina jag förstår dig det där att barnen är i ett annat land våra barn är ju alltid våra barn oavsett ålder. Jag är också så känslig och det sätter sig i magen på mig då får jag den där IBS tillbaka. Ska inte till så mycket för att oroa sig. Just nu har jag flunsan och då kan jag inte äta så mycket. Det är skönt i naturen en lisa för kropp och själ.
Må väl/MH Österlen

niiinis
niiinis
Reply to  MH
1 year ago

Krya på dig fina du! ❤️

Sofia
Sofia
1 year ago

Ibland måste man bara tillåta sig själv att ”klappa ihop” några dagar. Det hände mig dagen efter att jag vinkat hejdå till sonen. Så många känslor som kom upp till ytan helt plötsligt, jag fattade det inte själv, men jag förstod att det var något jag måste bearbeta. Började med att jag vaknade 04.54 den 4 januari, så märkligt, jag som normalt sover som en stock. Hjärnan började gå i högvarv och kunde förstås inte somna om. Vilade dock hela dagen och kom fram till att kombination av helgernas stress och sonens hemresa gjorde att jag klappade ihop totalt. Sov dock mycket bättre inatt efter bra samtal med mannen, så idag känner jag mig mycket bättre. Tillåt dig själv att ta den tid du behöver och krama om de kära som du har nära ❤️

Lotta
Lotta
1 year ago

Stor kram till dig! Och tack för att du delar med dig av så mycket och visar att det är inte helt okomplicerat att vara människa. ❤️ Men visst är det väl skönt att vara 50 och lite få vara som man vill 😊 Man kan släppa många måsten och ”borde”… Ta hand om dig!

Jeanette
Jeanette
1 year ago

❤️

Mona
Mona
1 year ago

Finaste Nina, som jag förstår dig som själv är högkänslig och har en dotter i England och 2 underbara barnbarn. Det har blivit många avsked och många tårar under dessa 15 år hon bott där
Tack för att du är du och delar med dig så öppet om allt
Om lite mer än en vecka åker vi till Benalmadena och stannar i 2 månader både jag och min man mår dåligt av den svenska vintern.
Det ska bli helt underbart.
Var rädd om dig och fortsätt vara den fina person du är, att följa dig är som att ha en extra familjemedlem.
Kram från mig ❤️

Siv Rylander
Siv Rylander
1 year ago

Styrkekramar till dig goa Nina ❤️

Marie
Marie
1 year ago

Du är såå bra! O du ger sån bra peppning! Önskar dig o de dina ett fantastiskt nytt år!❤️❤️❤️

Åsa
Åsa
1 year ago

Var rädd om dig och rå om dig . När kroppen säger ifrån så ska man lyssna på den. Säkert allt som kommer ikapp. Nu får Tony och barn pyssla om dig ❤️

Ulrika
Ulrika
1 year ago

Kära du, allt blir bra till slut, låt avsked ta den tid och energi det behöver!
Jag är så glad att du skriver att du inte vill förringa ”gå in i väggen” För jag tycker att många missbrukar det ordet/uttrycket och som drabbad blir jag lite provocerad.
Om man vaknar en morgon och är förlamad från midjan och ner, åker blåljus in på strokeavdelningen för att sedan bli sjukskriven i ett år för det var inte stroke, det var ”bara utmattningssyndrom” så tänker jag, varit där-gjort det!
Hörrni, ta inte lätt på stress, hsp eller andra orsaker som påverkar måendet! Ta hand om dig, hälsningar Ullis

Ankie
Ankie
1 year ago

niiinis
niiinis
Reply to  Ankie
1 year ago

Det tror jag absolut.

Carin
Carin
1 year ago

Vad innerligt skrivet av dig. Nu förstår jag bättre. Kram

Linda Johansson
Linda Johansson
1 year ago

Fan vad jag tycker att du är mysig. Du verkar vara så varm, kärleksfull, rolig och driven. Varma kramar från Stockholm

Nästa inlägg

10 populäraste recepten med köttfärs

20
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x