PMS-grotta

Halloj Fredag!

Underbara ljuvliga Fredag. Ute snöar det för fullt och det känns faktiskt lite mysigt. Hellre snö och vitt ute i naturen än det gråa täcket som legat över oss.

Igår var jag och lyfte mina extensions. Bästa Pelle kommer till Sverige och tar hand om oss var 8:e vecka, så tacksam för det! Vet inte om jag skrev det igår men han bor ju i Marbella. Lite avis är jag allt att han idag brassar ned till solen. Marbella är lite kallare nu, nu är det vinter där nämligen. Men kollade vädret idag och det var inte du sak med typ 17 grader och sol.

Efter jag varit hos Pelle så gick vi till Saluhallen och körde lunchmöte. Vi åt på Beirut café, ääääälskar Meze. Bland det godaste jag vet. En ny kärlek jag funnit är falafel. Hur har jag missat denna godsak alltså? Skulle kunna äta 100 stycken typ. Haha…

Älskar Saluhallen på Östermalm. Tycker det är så himla fint där. Mysiga små restauranger och massor med gott att köpa. Ville dyka in i montrarna och äta allt, såg så himla gott ut. Vad sägs om Kolabiskvier? Nej men ge mig! Dreglar av bara tanken!

Stockholm var så vackert när vi åkte hemåt i solnedgången. Kolla bara den här fasaden? Dröm ju. Ibland drömmer jag om en liten mitt i stan i Sthlm. Nästan sådär som man hade när man var ung. Tänk om jag & Tony skulle ha en liten etta som vi åkte till när vi ville slippa ungar och måsten. Låsa in oss, ta hem take away och köra seriemaraton. Sen komma hem utvilade och klara för skjutsa till fotbollsträningar, hålla ordning på allt och allt roddande. Eller kanske att jag får ha den för mig själv när jag går in i min PMS-grotta, eller klimakterie-grotta kanske vi ska säga nu. Fortfarande mens men du vet, det sjunger på sista versen tror jag. Bara sitta där i en tjock morgonrock, käka chokladpraliner från Saluhallen och kolla på kärleksfilmer. 😂

Nehej, jag ska fortsätta jobba här. Ha en fin fredag nu.

Kram Nina

87
Subscribe
Notify of
guest

10 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Fia
Fia
1 year ago

Men 45 spänn för en sketen liten biskvi, ett hån ju!

niiinis
niiinis
Reply to  Fia
1 year ago

Vet inte hur mycket du fikar inne i Sthlm, det är där priserna ligger i innerstan.

Fia
Fia
1 year ago

Nej inte mycket men man kan väl ändå få tycka att det är i lite saftigaste laget?

niiinis
niiinis
Reply to  Fia
1 year ago

Absolut, det tycker jag också…. Dyrt som tusan, precis som allt annat just nu. 😳

Maria
Maria
1 year ago

Hej! Progesteronkräm ska inte användas enligt Läkemedelsverket. Dom har stoppat flera försäljare. Om det av någon gynekolog skrivs ut måste dosen anpassas väl efter varje patient. Man ska inte smörja in sig själv utan att ha rätt kunskap. Man tar ju inte andra sorters hormoner och sköter ordinationen på egen hand. Googla och hör er för innan krämen beställs.

niiinis
niiinis
Reply to  Maria
1 year ago

Det Läkemedelsverket skriver som anledning till varför det förbjudits är denna:

Läkemedelsverket bedömer att det är oklart om – och i vilken mån – progesteron tas upp genom huden, något som påstås i marknadsföringen. Det går därför inte att säkert bedöma vilka risker som användning av krämen skulle kunna medföra. Om progesteron tas upp genom huden till blodet, skulle detta kunna leda till menstruationsrubbningar, nedsatt fertilitet och trötthet. Läkemedelsverkets råd är att inte använda krämen och lämna tillbaka den till inköpsstället.

Med det sagt, hade jag inte tagit progesteron efter alla mina missfall innan Milo så hade han inte funnits, så att skriva att det ger nedsatt fertilitet är direkt en lögn. Så många kvinnor som fått hjälp att bli gravida och föda friska barn genom att ta progesteronkräm är oändligt. Tro mig, jag är påläst om det. Vad gäller menstruationsrubbningar så är det krämen som hjälpt mig att få ordning på mensen nu under förklimakteriet, och tröttheten ska vi inte ens prata om. Så med det sagt, vad Läkemedelsverket skriver och vad som är fakta skiljer sig oceaner åt.

Maria
Maria
Reply to  niiinis
1 year ago

Hej igen! Hur du behandlar dig själv bestämmer bara du men man ska aldrig använda hormoner utan att det är ordinerat av läkare. Så gör inte reklam för krämen!

niiinis
niiinis
Reply to  Maria
1 year ago

Vi tycker helt olika där, så tycker nämligen inte jag. Jag har blivit ordinerad denna progesteronkräm av Mia Lundin som är specialiserad på kvinnohälsa, det är t ex inte en husläkare på en husläkarmottagning. Så jag litar mer på vad hon ordinerar än vad läkare gör faktiskt. Så är det med det.

Det jag berättar om här är hur olika tillvägagångssätt hjälpt mig, sen får andra ta beslutet om hur dom väljer att behandla sina kroppar.

Detta är ett hett ämne i Sverige då många kvinnor inte känner sig förstådda och hörda när de söker hjälp hos läkare. Man viftas bort och i många afall skrivs antidepressiva ut istället för att ta reda på vad grundproblemet är. Man behöver bara följa ”Stark genom klimakteriet” på Instagram (konto här: https://instagram.com/starkgenomklimakteriet?igshid=YmMyMTA2M2Y=) för att förstå hur felbehandlade kvinnor blir idag. Det är verkligen under all kritik.

Så jag kommer självklart fortsätta skriva och tipsa om vad som hjälpt mig här på bloggen.

Marina
Marina
Reply to  Maria
1 year ago

Hej,

Blir lite nyfiken på ditt engagemang kring progrestron? Vad är din erfarenhet? 😊

Jag har själv använt progrestronkräm i perioder och det har hjälpt otroligt bra.🙏🏻

Min erfarenhet är att de kvinnor som väljer att ta hjälp utanför sjukvården kommer inte längre, det är ingen som missat att kvinnohälsa ligger långt efter.

Ofta har man har testat ALLT är bra påläst. När man hittar alternativ som fungerar uppskattas det när vi kan dela med oss till varandra. Det kanske kan hjälpa någon annan❤️. Även om det är alternativa behandlingar.

Just progrestronkräm har inga jätte skrämmande eller allvarliga symptom på om man skulle råka överdosera. Spända bröst, minskad sexlust etc. Det är inget om man jämför med att leva med riktigt tung PMDS där kvinnor inte vill leva längre.

Faktum är att i många länder kan du köpa progrestron och hormoner i vanliga butiker.

Ingen skall skrämmas till att inte våga försöka ta alternativa behandlingsmetoder👊🏽

niiinis
niiinis
Reply to  Marina
1 year ago

Så bra skrivet! ❤️

Nästa inlägg

Besök på Formex

10
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x