Kanelbullekaka på 2 minuter

Sugen på lite kvällsgotta?

Ja då kan jag verkligen rekommendera dig att svänga ihop denna, det tar bara ett par minuter och det blir fasligt smarrigt alltså.

Kanelbullekaka på 2 minuter

1/2 dl vetemjöl

5 msk strösocker

1 tsk vaniljsocker

2 msk smör

nypa salt

1 ägg

Fyllning, farinsocker/kanel smör:

4 msk smält smör

3-4 msk farinsocker

3 tsk kanel

Topping:

Farinsocker/kanel smöret

Gör såhär:

1. Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.

2. Blanda i 1 ägg och det smälta smöret, rör runt med en slickepott tills du har en jämn smet.

3. Fyllningen: Blanda allt till fyllningen, här är jag lite osäker på mängderna då jag bara hällde i. Men denna ska bli som en småseg sockrig smet, den ska i en sprits och spritsas ut på kakan både innan och efter gräddningen i mikrovågsugnen.

4. Häll kaksmeten i en mikrovågssäker form, tänk dig 1 portion. Häll på farinsockersmeten i en spiral, strö på pärlsocker. Skjuts in i mikrovågsugnen på full effekt i ca 2 minuter. Observera att detta kan skilja lite mellan varje mikrovågsugn, kakan ska i alla fall vara nästintill helt klar, lite kladd är ok.

5. Spritsa på farinsocker/kanelsmeten igen i en spiral och fyll på med mer pärlsocker.

Servera med vaniljsås om du vill gotta dig lite extra, funkar absolut utan också. Sååå gott!

Ps: Gillar du receptet får du mer än gärna klicka i det lilla hjärtat under inlägget. 

Följ mig gärna här:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

0
73

Inlägget innehåller annonslänkar

Tekakor i långpanna

Ett riktigt wow bröd!

I morse bakade jag bröd till familjen här, nej men jag kan nog inte med ord beskriva hur bra detta blev alltså. Tekakor i långpanna. Vilket bröd! Så fluffigt, så fantastiskt gott och precis så som ett bröd ska vara. Nu kommer jag nog inte få baka annat är tekakor i långpanna här hemma är jag rädd. Haha! Vill du behålla fluffet så skulle jag råda dig att skära upp det i bitar och sedan direkt när det svalnat förvara i frysen, men måste ändå säga att det höll fluffet läääänge även fast jag inte frös det. Du måste prova baka tekakor i långpanna säger jag, bland det godaste brödet jag bakat!

Bara färgen gör ju att man vill dyka på en bit, breda på smör och en god ostskiva och ta en stor tugga säger jag.

Missa inte dessa populära recept på bröd här på sidan, många är ni som testat dessa goda (klicka på länkarna för recept):

Godaste & enklaste frukostbrödet

Galet härliga saffransscones

Gáhkku Samiskt tunnbröd

Mormor Britas tekakor

Tekakor i långpanna, 16 bitar

Missa inte mitt recept på gudomligt goda tekakor (<klicka) och blixt-tekakor (<klicka).

100 gram smör

5 dl mjölk

1 pkt jäst

3 msk sirap

1 1/2 tsk salt

Ca : 11-13 dl mjöl (kom ihåg att mjöl skiljer sig åt en hel del, ålder, kvalitet osv. När degen arbetats i ca 5 min i köksassistent eller för hand 10 min ska den vara smidig och precis släppa bunkens kanter, då är den perfekt).

Gör såhär:

1) Se till att smöret är rumsvarmt.

2) Värm mjölken till 37 grader. Smula jästen i en degbunke/köksmaskin. Häll degspadet över jästen och rör om tills den löses upp.

3) Ha i salt, sirap och det rumsvarma smöret.

3) Häll sedan i mjölet luftigt i omgångar tills degen är smidig. Jäs under en bakduk i 30 min. Sätt ugnen på 230 grader.

4) Lägg bakplåtspapper på ugnsplåten (den du har i ugnen), ca 30×40 cm. Platta ut degen på plåten för hand. Nagga. Dela också upp plattan i ca16 fyrkanter. Använd degskrapa eller kniv. Jäs i ytterligare 10 min.

5) Grädda i mitten av ugnen i ca 20 min. Håll koll då den inte blir för mörk, blir den det täck för med bakplåtspapper eller folie.

Ät och njut! Du kommer smälla av! ☺️

Du vet väl att du här på bloggen hittar massor med goda recept på både mat & bak, här nedan följer några exempel (klicka på länkarna för fler recept):

Mjuka kakor

Kötträtter

Middagstips

Smaskiga gratänger

Alla kategorier här på bloggen hittar du HÄR (<klicka).

Tipsar dig också om min bakbok: ”Baka på 30 minuter” som du kan köpa HÄR (<klicka).

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat till höger under inlägget.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Kram Nina

9
646

Rynkig trött hud som behöver boost

Innehåller annonslänkar genom reklam för NordicFeel

Morning!

En lugn tidig och skön morgon här hemma. Jag har jobbat halva natten, jag sover ju när ni andra har kvällsmys och så är jag vaken när ni andra sover. 😂 Tappat bort ljusterapilampan, eller inte tappat bort, snarare glömt bort. Ska komma ihåg det till frukosten igen, måste ge det en ärlig chans….

Hörni! Här pågår ”ta hand om sig” morgon. Jag booostar min hy med alla medel nu. Inte för att den är så hemsk, men för att den ska bibehålla sig fin och återfuktad. Jag vet att sköter inte jag huden så blir jag som en fnöskboll på en millisekund.

Här sitter jag och ser ut som en blöt katt! Har kladdat in håret i ansiktsmasken också. Haha, men jädrans så bra det blir alltså. Den här masken bara åker in slurp i ansiktet. Kan heller inte avgöra om det känns varmt eller kallt i ansiktet, supersjuk känsla men det känns verkligen som att den bara booooostar. ÄLSKAR!

Hydra Oxygen recovery gel mask (<klickbar länk)

Ett hett tips till dig som tycker att du ser ovanligt rynkig ut, känns glåmig och trött i ansiktet, kör den här! Alltså jag kände mig 10 år yngre efteråt, haha… Det var som om huden liksom fick dricka och äta, och sova 8 timmar. Ser ni konsistensen? Som en gelé. En kall härlig boostande gelé. En syremask som ger lyster och återfuktning i 72 timmar med rent arktiskt källvatten, nordisk björksav (you had me att björksav – då otroligt hälsosamt), hjortron och blåbärsvatten. Jag har den på i 15 – 20 minuter. Sååå skönt efteråt.

Moisturizing prebiotic oil-cocktail (<klickbar länk). Efteråt så tvättar jag bort masken. Sedan skakar jag om den här flaskan och så ger jag huden ytterligare en cocktail av en återfuktande olja, prebiotisk (inflammationshämmande) xylitol som bygger upp hudens fuktbarriär på en ny nivå. Den var så härligt att ha på efteråt. Jag har ju extremt känslig hud i ansiktet, dessa passade även mig som känslig. Tips tips! Så skön och härlig känsla efteråt!

Jag beställde även en fuktgivande kräm från samma märke men den tyckte jag var alldeles för kladdig och gick inte in i huden så bra så jag kommer inte tipsa om den. Jag avskyr ju in det blir för kladdigt, så produkter jag använder måste gå in i huden.

Nu ska jag ta mitt återfuktande boostade 10 år yngre ansikte och baka lite bröd till familjen. Dom ska få en riktigt härlig söndagsfrulle när dom vaknar.

Vi hörs sen igen!

Kram Nina

3
73