ANNONS

Fredagslista & fredagspepp

Godmorgon!

Inatt har jag sovit en mer ”normal natt” faktiskt. Helt chockad, mitt i mörkaste vintern dessutom. Somnade efter 20 och vaknade vid 03.30. Varit upp och kissat inatt och sånt men annars sovit en hyfsat normal natt. Jag är alltid tacksam när det händer, speciellt natten mot en fredag när man vill vara pigg och glad och lite helgpepp.

Jag drar igång denna Fredag med Fredagslistan. En gammal lista som jag hostat liv i, tycker det är lite mysigt sådär.

FREDAGSLISTAN

Humör idag?

Jo men helt ok, även om jag har PMS (och en mens som är seeeeeen, förklimakteriet flåsar mig i nacken som aldrig förr med världens mest oregelbundna mens). Progesteronkrämen gör ändå verkligen sitt för att hjälpa mig med humöret, det känner jag. Det är dessutom Fredag och jag ÄLSKAR fredagar. Fredagspeppen är total!

Vad har du på dig?

Den här punkten kanske jag ska ändra, den är lite konstig med tanke på att jag alltid har på mig nattkläder/myskläder den här tiden som jag bloggar. Haha, hur kul är det att se liksom? Idag har jag i alla fall mysbyxor köpta på Primark i Spanien och favorittofflor från Soyaconcept. Googlade och hittade dom i en butik HÄR.

Dagens planer:

Morgonen ska starta med en liten promenad, sen ska vi till gymet. Försiktigt försiktigt ska jag försöka börja träna lite. Jag pratade med min osteopat sist om det, att jag håller på och bli galen för att jag inte kan träna något. Men lite lätt styrketräning där jag tänker bålstabilitet och sen bara träna lite överkropp. Det borde kunna gå! Sen ska jag Fredagshandla, älskar att fredagshandla när man får fylla kylen och skåpen med massa gott till helgen. Sedan tror jag det blir en lunch på stan och kanske ett fikabesök. Kvällen spenderas hemma med god mat och TV.

Helgens planer:

I helgen ska vi ta tag i köket här hemma. Jag håller på och planerar skåp som vi ska bygga till i vårt kök. En hel vägg ska bli köksskåp med ugn och micro, det ska alltså flyttas om och runt lite för att jag ska få fler arbetsytor och mer plats för köksgrejer. Som det är nu är det trångt på en helt ny nivå. Varje gång jag står och jobbar i köket blir jag irriterad, får panik för att det är grejer överallt osv. Men nu ska vi göra min arbetsplats till något mycket bättre och jag är så himla glad för det. Självklart ska jag försöka göra det så fint som möjligt såklart, är typ helt pirrig.

Vad ser du fram emot mest med den här helgen?

Rätt dum fråga….. KÖKET 100%. 👏🏻💕 Vi kommer säkert inte så långt bara på en helg men vi kommer ändå påbörja och det känns så kul & pepp!

Vad gjorde du förra året den här dagen?

Öppnade upp ett paket som jag beställt från CAIA. Det galna är att jag preciiiiiiw fått hem ett paket från CAIA som jag ska sminka mig med idag. Vad är oddsen på det? Haha….

Vad var det roligaste som hände i veckan?

Att den här kompisen flyttade in hos oss. Vi har väl inte direkt haft det så lätt med dammsugningen här hemma. Jag kan inte med min rygg, och Tony och ungarna älskar inte att dammsuga. Skrev om det här på min Instagram och så många tipsade om den här då. Kom på mig själv med att aldrig ens ha tänkt tanken, så dumt, varför har vi ingen robotdammsugare? Sagt och gjort, jag beställde den direkt. Den HÄR är det. Nej men vad har man hållit på med?

Jag ligger här på soffan och den jobbar. Hör den fara runt här överallt och göra rent. Man laddar hem en app så kan man styra den helt och hållet från den. Idag är tredje gången som den kör så from idag får man börja använda svabbdelen också. Så då ska den torka våra golv också. Nej men detta är ju lyx lyx lyx alltså.

Vad var mysigast med veckan?

Efter morgonbestyren igår så for vi iväg ut till vattnet för att ta en liten promenad i solen. DET var mysigt. Solen gör en verkligen glad på riktigt, det var ljuvligt att bara få njuta och känna hur den värmde mot kläderna. Hörni, vad man längtar efter vår nu! Jag fick ha fint väder och sol i mitt liv ända till slutet av december, kan bara tänka mig hur mycket många av er längtar som också haft hela den långa hösten här i mörka Sverige.

Tänk, om bara några veckor kommer man få de där första vårtecknen. Enligt smhi:s uträkningar så brukar vårens ankomst ske den 16 mars i Stockholms trakten. I Kiruna är det den 1:a maj, Östersund den 11:e april och Malmö den 22:a februari. Lite datum att se fram emot.

Solens upp och nedgång denna veckan. Jämför med förra veckan så skiljer det en hel del. Siffran i det gråa fältet är skillnaden från förra veckan. En kvart på morgonen och nästan 20 min på kvällen för vår del. Tänk när det är ljust kl 02 när man går upp och kissar. Den tiden är min älsklingstid!

Veckans kattgos har också varit mysigt. Hon sover vid mina fötter på natten, men kommer alltid till mig framåt småtimmarna och myser. Lyckades fånga en stor gäsp igår, skrattat åt den här bilden.

Helgens tips:

Min meditationsplats på takterrassen i Marbella. Här kommer nu ett riktigt värdefullt tips till dig för helgen. MEDITATION! Jag säger, avvara tid för återhämtning och avkoppling. Även om ni gör mycket saker och kanske har helgen fullplanerad så kan det vara bra att avvara några minuter av den till återhämtning och avkoppling. Själv ska jag när jag skrivit klart detta göra en meditation. Har du inte testat än, så gör det. Det gör nämligen underverk för dig som människa, vare sig du tror på det eller inte.

Detta gör meditation för kropp/själ och hjärna:

1) Minskar kroppens negativa reaktioner på stress

2) Sänker och stabiliserar blodtryck.

3) Ger avslappning & lugn.

4) Ökar koncentrationen (tips att meditera på morgonen).

5) Balanserar humöret.

6) Bidrar till bättre & jämnare sömn.

7) Lindrar symtom vid ångest, oro och depression.

8) Ger bättre självkänsla och självförtroende.

9) Ger förbättrad självkännedom.

10) Ökar medvetenheten och närvaron i nuet.

Tipsar om denna meditation! Klicka HÄR. Älskar hennes röst och det bara 5 minuter och ändå känner man sig som pånyttfödd efteråt.

Nu är fredagspeppen total! Återkommer senare med ett riktigt peppigt fredagsinlägg tänker jag så vi kommer in i helgmood. Vi ska ta en promenad, sen ska vi till områdets gym jag och Tony. Jag måste börja träna det jag kan träna. Överkropp bl a. Rygg och ben får man vänta lite med. Jag ska fredagshandla, kylen ska fyllas till bredden med godsaker. Älskar att handla på fredagar. Vi hörs sen!

Kram Nina

44
Subscribe
Notify of
guest

2 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Marie Jibbefors
Marie Jibbefors
1 year ago

Tack för ett peppande och glatt inlägg! Ska bli spännande att få se ny-ordningen i köket!!

Louise Karlsson
Louise Karlsson
1 year ago

Min man byter aldrig om till myskläder(har jeans o tröja alltid) Jag tar på joggingbyxor tis- ons, resten av veckan är vi alltid ”klädda”

Img 0288.jpg

Nästa inlägg

Parfymtips

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x