Alla hjärtans dag var en het potatis

Innehåller annonslänkar för Cellbes och Adlibris

Godmorgon godmorgon!

Idag är det alla hjärtans dag, jag har smugit ned hit till nedervåningen och möttes av en fantastisk bukett med blommor. Jag blev så himla glad. Vet inte när han lyckades köpa den ens, vi var tillsammans hela dagen igår. Jag ska strax baka en hjärtformad kaka som familjen ska få njuta av, kanske redan till frukost? Idag får man.

Apropå Alla Hjärtans Dag, det visade sig vara en het potatis märkte jag på min Instagram story igår. Det verkar vara provocerande för en del med Alla Hjärtans Dag. En del tycker att det är trams, hysteri, ett kommersiellt trams som är uppsjåsat till en enda dag när kärleken skulle firas varje dag. En del lider av den dagen då de kanske är singlar, kanske ofrivilliga singlar vad vet jag? En del är ledsna för att de lever med en totalt oromantisk partner som t ex vägrar betala pengar för en middag på stan en sån kväll eller ens har köpt en blomkvast på alla år de varit tillsammans. Detta är alltså dm:s som jag fått från folk på min Instagram som berättat detta.

Jag försöker alltid förstå människor när man tycker olika om saker. Sätta mig in i situationen och liksom klämma och känna på det för att få ett hum om hur det skulle kännas? (Ett tips by the way om du t ex lever i en relation, att sätta sig in i den andras situation/känslor är såååå bra för att försöka förstå varandra i alla lägen.) När man gör det så kan man börja förstå personer på ett helt annat plan. Så sagt och gjort, igår när det exploderade av dm:s (har inte ens läst alla för ser var så många) så gjorde jag det.

Det här med kommersiellt trams, hysteri och att det uppsjåsat till en enda dag när kärleken skulle firas varje dag istället. Först och främst, man väljer heeeelt och hållet själv hur mycket man vill vara med på ”hysterin”. Man måste ju inte göra nånting alls, man bara lever på som vanligt som vilken tisdag som helst. Det är en själv som bestämmer om det är hysteriskt eller inte.

Sen skulle jag personligen aldrig orka fira kärleken varje dag. Pms, förklimakteriet, tvätt upp till taket, räkningar, ångest och oro, ungar som gör en galen, en sur gubbe osv kommer i vägen i livet ibland. Jag vill ju liksom sitta i en hydda i skogen stundtals, inte jättesugen på att fira kärleken kanske just den dagen. Men jag fattar! Man kanske bara inte gillar den typen av firande, så kan det absolut vara. Ibland blir jag ändå nyfiken på varför det blir så? Är anledningen att det är en oromantisk partner iblandat, som tryckt i en att det är trams men att man kanske själv egentligen skulle älska att bli både uppvaktad och fira extra just den dagen? Eller är man bara inte den typen? Man gillar inte romantik, eller man är inte lagd åt firandets håll. För att kalla det för kommersiellt jippo, nja… det behöver ju inte vara det för just dig, du kan ju bara strunta i det kommersiella, inte köpa en enda pinal utan bara mysa hemma med en god middag och kolla en film. Kanske ge partnern en extra puss bara för att det är ”Alla hjärtans dag”, man mår ju inte sämre av det tänker jag.

Jag köper det! Det är en ledsam dag för många singlar eftersom det nästan gnuggas in att man är singel och ingen att fira med. Men här kommer lite pepp till er:

Man måste alltså inte fira med en partner som man lever i en relation med. Man kan fira med tjejkompis, kusin, syster, barn, mamma, pappa, farbror, arbetskamrat, granne ja men you name it. Ibland kanske man ska tänka utanför boxen, jag har tjejkompisar som firat tillsammans när de varit singlar, en fin sak tycker jag. Önskar jag tänkt så när jag satt där ensamstående i min trea på stan med övervåning och kände mig ensammast i världen.

Det här gjorde mig så himla glad i hjärtat! ❤️❤️❤️De har levt ihop i 54 år. Firar allt de kan fira, åker på spa minst varannan månad. Är detta framgångssagan med att leva lyckliga i alla år i sin relation? Kanske? Det lutar i alla fall emot det!

Så med det sagt! Jag känner att livet är alldeles för kort och för oförutsägbart för att inte fira. Min moster gick och la sig en lördagkväll och vaknade inte mer. Erik, Rita och Jonas dog i cancer. Vad i livet ska inte firas? Jag tänker på dom, dom kan inte fira….men det kan jag. Då gör jag det. Det är därför jag firar min födelsedag upp till taket också! Jag har fått leva 1 år till, vad finns inte där att fira?

Det behöver heller inte kosta. Behöver inte kosta något mer alla än en vanlig dag, men det är vad man gör av den dagen? Duka fint fast man äter falukorv. Var kärleksfull med varandra. Tänd ljus. Ta ett bad ihop. Massera varandra. Ta ett glas vin. Ni fattar….

…och är du singel eller på annat sätt inte kan vara med din partner. Kanske finns det någon annan som sitter i samma situation? Kan man fira med den? Älskade kommentaren ovan.

Kanske man bara ska våga släppa in kärlek i sitt hjärta, se på det lite för vad det är. En dag att fira vänskap, kärlek, ja men alla relationer man har. Hade jag varit singel hade jag fortfarande haft mina barn och min katt Majlis. Mamma & pappa, syrra och bästa vän. Hade jag varit singel hade jag försökt äta lunch med min bästa vän Maria, jag hade försökt få till en middag med barnen, hade inte de gått hade jag åkt ut till mamma och pappa och brassat en middag åt oss, hade inte det gått så hade jag och Majlis firat ihop. Då hade jag gjort en kattmatstårta till henne, ätit en god middag själv och kollat på en kärleksfilm och fantiserat om när jag träffar MR Right. Men det är såklart vad jag gjort…. Alla är inte som jag, jag respekterar det, jag försöker bara med detta inlägg att ge tips och mina tankar om hur man också kan tänka och ställa sig till den här dagen.

Nog om det! Jag och Tony ska klä upp oss och gå på en efterlängtad middag på en restaurang vi velat besöka länge. Det ska bli jättemysig, vi åker upp till Stockholm redan på eftermiddagen och sätter oss nånstans. Längtar! ❤️

Vi startade vår dag med att gå ut och gå igår. Solen bländade oss och våren knackade på kändes det som. Dripp dropp, fågelkvitter och sol skvallrade om vilken tid vi går till mötes. Inte mig emot, jag storlängtar!

Sen hem för en dusch, jobb och ut till mamma och pappa. De behövde hjälp av Tony med datorn och såklart rycker vi ut. Hade på mig mina sköööööönaste jeans igår. Helt nya, sytt upp dem lite men ville ha dom rätt långa, snyggt till mina Converse tänker jag. Jeansen hittar du HÄR. Köpte dock en stl för stor, hade lätt kunnat haft en storlek mindre men men, de får bli mina slappis-sköna jeans.

Såg också att min bok kommer vara på TOKREA, aldrig varit så billig att köpa. Perfekt present att ge bort, hört att den är väldigt poppis bland ungdomar så tips om du behöver köpa present till någon ungdom. Du hittar den HÄR.

Nu ska jag baka en hjärtkaka, så ska familjen få vakna till lite härlig doft tänker jag. Jag ska köpa små presenter till barnen, Thedde i Schweiz får en liten swish från mamma. Typ så, jag och Tony köper ingenting till varann (förutom den vackra buketten som jag redan fått), vi äter bara gott på restaurang ikväll. ❤️ 17 årig förlovningsdag idag och en jobbig tid vi haft behöver nu landa i ett avslut och då ska det bli fint att fira.

Ha nu en skön dag så hörs vi snart igen! Kanske med en outfitsbild på hur jag är klädd till middagen och så hoppas jag kunna bjuda på recept på hjärtkakan också.

Kram Nina

74
Subscribe
Notify of
guest

11 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna
Anna
1 year ago

Anledningen till att jag inte skulle köpa exempelvis blommor på Alla hjärtans dag är att handlarna höjer priserna till GALNA nivåer. Bor nära en blomsteraffär och har sett deras priser. Nej, blommor kan man köpa en annan dag.

niiinis
niiinis
Reply to  Anna
1 year ago

ICA körde med samma priser på rosor som dom alltid gör. ☺️🌹

Helene
Helene
1 year ago

Jag firar gärna allt jag kan men inte på förutsägbara dagar. Så mycket roligare om man får eller ger en blombukett en helt vanlig dag. Förväntningar kan också bli en besvikelse.

MH
MH
1 year ago

Ha en fortsatt fin hjärtlig dag. Kram/MH Österlen

Thess
Thess
1 year ago

Så bra du skriver fina Nina. Hoppas du och T hade en fin dag. För min minsting var detta en väldigt STOR dag, hon skulle duka fint och ha ballonger och presenter till alla i familjen & det var bara följa med på tåget 😀 Och som du skriver så klokt – man väljer ju själv. Och kärlek kan man inte få för mycket av. Det är vad man gör det till, man behöver inte köpa en massa dyra saker. Kramar och pussar räcker långt. Tack för din underbara blogg, älskar läsa allt du skriver för du bjuder på både högt och lågt! Kramar från Norrland

niiinis
niiinis
Reply to  Thess
1 year ago

Tack för fina ord! ❤️

Malin
Malin
1 year ago

Jag blev så glad, och det kändes som att det du skrev om Alla hjärtans dag, dina åsikter, var så positivt tänkande! Hur man kan göra dagen till något fint. Och att vi som lever kan fira. Och att det inte behöver innebära att man slår på stort. Så gulligt ju när du skrev kattmatstårta. ☺️
Hoppas ni hade det mysigt på restaurangen.
Älskar din blogg, men kommenterar dock sällan.
Kram!

niiinis
niiinis
Reply to  Malin
1 year ago

Åh tack fina du vad gullig du är! ❤️

Nina
Nina
1 year ago

Mycket snyggt läppstift du hade inlägget om alla hjärtans dag !! Vad är det för märke ?
Det går inte att kommentera det inlägget .
Hälsningar

Jenny
Jenny
1 year ago

Snygga jeans 🙌 vad tog du för storlek? Din vanliga? Tänker om dom är stora i storleken…

niiinis
niiinis
Reply to  Jenny
1 year ago

Tycker dom känns lite stora i storlek, tvekar du mellan två så ta de mindre säger jag. ☺️

Img 0939.jpg

Nästa inlägg

MÅNDAGLISTAN

11
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x