De här kakorna klättrar högt upp på ”godaste kakor jag ätit” stegen. För wow i min lilla kofot så goda dessa saffranssnittar med sylt var alltså. Milo mofflade i sig flera stycken på raken. Saffranssnittar är ett måste på julen, smaken, hur de ser ut och att de är så oerhört enkla att baka. Dessa saffranssnittar med sylt gör du snabbt, behöva ingen vila i kylen utan du gör kaksmeten och sen bakar du ut den och gräddar i ett svep. På vårt julbord kommer garanterat dessa saffranssnittar med sylt finns, det var riktigt uppfriskande med lingonsylt, testa vetja! Funkar såklart med vilken sylt du önskar.
Jag strödde även på lite kokos uppepå saffransnittarna och pressade till just innan gräddningen. Ett gott inslag då de blir lite rostade inne i ugnen. Kom ihåg att dessa kakor flyter ut en hel del i ugnen så du gör plats ordentligt.
Mer gott med saffran: Magiska saffransbullar med vaniljfyllning
Saffranssnittar med sylt, ca 20 st
• Missa inte: 20 söta julrecept
Ingredienser
1/2 g (1 pkt) saffran
2 tsk strösocker
1 msk pressad citronsaft
100 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
1 msk ljus sirap
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
2 1/2 dl vetemjöl
En nypa salt
Garnering:
Ca 1/2 dl lingonsylt
2 msk kokosflingor
Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Ha i saffran och strösocker i en mortel, stöt ordentligt. Ha i citronsaften, blanda och låt stå i ca 5 minuter. Detta gör så saffranet släpper ifrån sig massor av smak och färg. Det är detta moment som ger den där riktigt gula färgen.
3. Blanda smör och socker i en bunke. Ha sedan i sirap, vaniljsocker, bakpulver, vetemjöl och en nypa salt. Jobba ihop till en deg.
4. Dela degen i 2 och rulla ut dem på en bakplåt med bakplåtspapper.
5. Platta till rullarna en aning och gör en skåra i mitten. Det är där sylten ska vara. Pass upp bara så du inte gör den för djup, då går kakorna lätt av, det räcker med en lite nedtryckning bara.
6. Fyll med sylt i skåran.
7. Strö på kokosflingor och tryck till lite lätt med ha den på kokosen. Då sitter den bättre.
8. Grädda sedan i mitten av ugnen, grädda i ca 13-15 min eller tills att kanterna börjar få lite färg.
9. Ta ut ur ugnen och skär dem sedan i snittar medan de är varma.
Följ mina sidor:
• Facebooksida – följs av över 320 000 personer, otroligt!!! Dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration.
• Instagram – följs av 98 000. Aktiv dagligen i storys, där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.
• TikTok – följs av lite över 3000. Har precis kommit igång med den, TikTok är kul!
• Youtubekanal – Där finns och kommer finnas fler matlagnings/bakningsvideos.
Andra goda recept till jul:
• Över Atlanten kaka med saffran
• Mina bästa & godaste köttbullar
• Jultårta
• Daimfudge – enkel julgodis
• Gubbröra
Fler populära recept: RECEPTSAMLINGAR
Kram Nina
Supergoda! Jag tog 100% lingon från Torfolks gård istället för lingonsylt. Ringlade kristyr över istället för kokosflingor.
tror du man kan göra dem glutenfri med semper mjölmix
Absolut, men tillsätt 1 msk fiberhusk. 😍
Hej! Går det att frysa in dessa kakor tror du?
Mvh Therese
Absolut! 😍