Tysk pannkaka. Söndag morgon, helgmorgon. Hemma hos oss så blir det alltid lite godare frukost på helgen. Denna helgen blev det Tysk pannkaka som gjorde succé hemma hos oss. Detta är så busenkelt att svänga ihop, den blir fluffig och god och så äts den här tyska pannakakan med t ex lönnsirap och florsocker. Går självklart att äta med grädde och sylt eller hur man nu föredrar att äta den! Du måste testa!
Tysk pannkaka gräddas i en stor ugnsform, min är ca 25x 35 cm. Vill du göra den mindre så tar du bara en mindre form, jag har gjort denna i en form som är 15 x 25 och då halverade jag receptet.
Mer pannkakor: KLICKA HÄR
Tysk pannkaka, ca 4 p
Mer gott: PANNKAKSRÖRA // BUBBELVÅFFLOR // RAGGMUNK I VÅFFELJÄRN
Ingredienser:
6 ägg
2,5 dl mjölk
2,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
2 krm vaniljpulver eller 2 tsk vaniljsocker
Nypa salt
5 msk smör
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 220 grader vanlig ugn. Lägg i smöret i klickar i ugnsformen, ställ in den i ugnen medan ugnen blir varm så smöret smälts.
2. Blanda alla ingredienser i en blender, eller med en elvisp.
3. Ta ut formen och häll i smeten. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 min eller tills den fått fin färg.
4. Dela upp i bitar, servera.
Följ mina sidor:
• Facebooksida – följs av över 360 000 personer, otroligt!!! Dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration.
• Instagram – följs av över 100 000. Aktiv dagligen i storys, där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.
• TikTok – följs av lite över 4000. Har precis kommit igång med den, TikTok är kul!
• Youtubekanal – Där finns och kommer finnas fler matlagnings/bakningsvideos.
Mer goda recept här på sidan:
• BLOGGENS 40 POPULÄRASTE RECEPT
• SNABBA CREPES MED OST & SKINKRÖRA
Mer inspo: RECEPTSAMLINGAR
Gillar du receptet blir jätteglad om klickar i tummen längst ned. ❤️
Det ser smaskigt ut – detta skall provas!
😍🤩