Balsamicobakad kyckling och hemgjord potatismos

Idag tÀnkte jag tipsa om en riktigt god kycklingrÀtt som blir sÄdÀr krÀmigt hÀrligt god! Lite annorlunda kanske men jag valde att göra hemmagjord potatismos till.

BALSAMICOBAKAD KYCKLING MED HEMLAGAD POTATISMOS

Kika gĂ€rna in HÄR för massor av kycklingrecept.

1 pkt tunnskivad kyckling (GuldfÄgeln har tunnskivat pÄ 700 g)
10 mjöliga potatisar
fÀrska eller torkade örter (timjan och basilika)
salt
25 gr Àkta smör
1/2 dl mjölk

SĂ„s:
3 dl vispgrÀdde
2 dl creme fraiche
2 msk kalvfond
1 msk soya
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad basilika
nypa salt
2 msk balsamvinÀger

Gör sÄhÀr:

1) Skala och koka potatisen. Koka den helt fĂ€rdig i saltat vatten. GĂ€rna sĂ„ den börjar mjöla sig lite. Ta fram en elvisp och vispa sönder potatisen. Ha i smör, salt, vitpeppar och mjölk, vispa ordenligt en stund sĂ„ du fĂ„r potatismosen sĂ„dĂ€r hĂ€rligt slĂ€t. Är den för stabbig kan du fylla pĂ„ med mer smör eller mjölk.

2) LÀgg kycklingen i en ugnsfast form, krydda med timjan och basilika. Salta och peppra. In i ugnen pÄ 225 grader i ca 20 minuter.

3) Blanda ingredienserna till sÄsen under tiden. Du blandar bara samman allt i en bunke, se till att creme fraichen Àr helt slÀt sÄ det inte blir nÄgra klumpar kvar i sÄsen.

4) Ta ut kycklingen efter 20 minuter och hÀll över sÄsen. StÀll in i ugnen i ytterligare 10 minuter eller till att sÄsen bubblar ordenligt i ugnen. Ta ut, servera med den varma potatismosen. SÄÄÄ gott Àr detta verkligen!

Följ mig gĂ€rna pĂ„ min FB-sida HÄR

Följ mig gĂ€rna pĂ„ Instagram HÄR

Följ mig gĂ€rna pĂ„ Bloglovin HÄR(SĂ„ du inte missar nĂ„gra inlĂ€gg)

116
Subscribe
Notify of
guest

18 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anita BÀckström
Anita BÀckström
4 years ago

Lagade denna rĂ€tt idag och det var vansinnigt gott. Älskar att laga dina recept allt Ă€r sĂ„ magiskt gott. Tack đŸ„°

niiinis
niiinis
Reply to  Anita BĂ€ckström
4 years ago

Tack snĂ€lla för du delar med dig! ❀❀❀

Anna
Anna
3 years ago

Om man glömt att köpa timjan och basilika gÄr det anvÀnda pizzakrydda istÀllet tror du??

niiinis
niiinis
Reply to  Anna
3 years ago

Det kan du göra men det kommer tyvĂ€rr inte smaka samma sak. 😅

Anna
Anna
Reply to  niiinis
3 years ago

Fixade de rĂ€tta kryddorna sĂ„ nu stĂ„r den i ugnen!😋

niiinis
niiinis
Reply to  Anna
3 years ago

SpĂ€nnande, hoppas ni ska gilla! 😍

Anna
Anna
Reply to  niiinis
3 years ago

Supergott!😋

Veronica
Veronica
3 years ago

SĂ„sen blev sĂ„ god o poppis hos min man att kag fĂ„r ett par nya g-star jeans😊

niiinis
niiinis
Reply to  Veronica
3 years ago

Haha! Underbart ju! đŸ˜‚đŸ˜‚đŸ‘đŸŒ

Emma
Emma
3 years ago

LĂ„ter helt fantastiskt gott! 😍Ska det vara vanlig balsamvinĂ€ger eller balsamico?

niiinis
niiinis
Reply to  Emma
3 years ago

BalsamvinĂ€ger. 😋

Susanne Larsson
Susanne Larsson
3 years ago

Vilken fals har du den pÄ!?

niiinis
niiinis
Reply to  Susanne Larsson
3 years ago

Lite lÀngre ned.

Anilla
Anilla
3 years ago

Helt underbara smaker….. en klar favorit

niiinis
niiinis
Reply to  Anilla
3 years ago

Kul att du gillar! 😍

Lena
Lena
2 years ago

Du gör moset först? Hur hÄller du det varmt tills kycklingen Àr klar att servera?

niiinis
niiinis
Reply to  Lena
2 years ago

Bara kvar i kastrullen med lock pÄ. Du kan göra allt medan kycklingen tillagas ocksÄ.

Marianne
Marianne
1 year ago

En hÀrlig rÀtt! Denna gÄngen brynte jag köttet pÄ stekjÀrnet. Stekte det klart, dÀrefter kortare tid i ugnen.

NÀsta inlÀgg

En av de viktigaste sminkprodukterna

18
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x