Magiska saffransbullar med vaniljfyllning

Nu ska jag bjuda dig på ett världsagott recept alltså. Det här receptet bara måste du testa! Du kommer inte att bli besviken!

Dessa härligheter bjöds det minsann på i helgen. De var magiska! Kolla bara kommentarerna som trillat in! 🙂 Så glad och stolt ju, jag ÄLSKAR när folk gillar det jag bakar. Bekräftelsehöna som man är. 😉

Ja men jag säger att jag blir löjligt glad alltså! Underbara människor som delar med sig och ger av sin tid i några sekunder genom att skriva en kommentar som glädjer mig så oerhört. Fantastiskt! ♥

RECEPT NINAS VANILJFYLLDA SAFFRANSBULLAR:

2,5 dl mjölk
2,5 dl vispgrädde
2 påsar (1 g) saffran
50 g jäst
1/2 tsk salt
2 dl strösocker
2 dl creme fraiche
100 g mjukt smör
Ca 13-14 dl vetemjöl

Fyllning:

ca 1 1/2 dl färdig vaniljkräm (gör egen eller köp marsansås som du blandar till vaniljkräm)
1/2 dl strösocker
100 g mjukt smör
2 tsk vaniljsocker

100 g vit riven choklad

Gör såhär:

1) Värm mjölk, grädde och saffran till max 37 grader. Lös upp jästen i degvätskan.

2) Tillsätt salt, strösocker och créme fraiche.

3) Tillsätt mjukt smör och vetemjöl, lite i taget. Knåda degen väl. Den ska släppa från kanterna i degbunken. I maskin kör jag degen minst 5 minuter.

4) Låt jäsa till dubbel storlek i bunken under duk, i cirka 45 minuter.

5) Sätt ugnen på 225 grader. När degen jäst klart bakar du ut den till en rektangel. Blanda fyllningen med strösocker, smör och vaniljsocker för sig. Börja med att smeta på den på rektangeln. Ha sedan på vaniljkrämen. Till sist smular du på riven choklad. Vik ihop en gång. Skär ur strimlor som du snurrar och lägger i bakformar. Känns det svårt kan du lika gärna rulla ihop rektangeln till en orm och skära ur 3 cm breda skivor som du placerar i bullformar. Låt jäsa i ytterligare 30 min.

6) Pensla med uppvispat ägg. Grädda på 225 grader i ca 8-12 minuter eller tills det fått lite fin färg. När de svalnat pudrar du över lite florsocker

TIPS: Spritsa i lite extra vaniljkräm i mitten av bullarna, det blev om inte ännu godare! 🙂

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR
Följ mig gärna på Instagram HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin HÄR

Kika gärna på dessa recepten också:

LUSSEBULLETÅRTA

Magiska SAFFRANSMUFFINS MED VANILJFYLLNING 

832
Subscribe
Notify of
guest

39 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Sussi
Sussi
6 years ago

Har du prövat att baka dessa men med glutenfritt mjöl?

Ammis Johansson
Ammis Johansson
6 years ago

Bakar dina bullar just nu ser fantastisk goda ut
Tror du det blir konstigt att ha russin i ?

niinis
niinis
Reply to  Ammis Johansson
6 years ago

Absolut inte, kör bara.

Ammis Johansson
Ammis Johansson
Reply to  niinis
6 years ago

Bullarna var sååå goda wow ..Sonen säger att de är det bästa bullarna han ätit
Tack för receptet

Pernilla
Pernilla
5 years ago

Hej har du prövat att göra dem glutenfria och vilket mjöl rekommenderar du då?

niinis
niinis
Reply to  Pernilla
5 years ago

Skulle baka på glutenfri mjölmix och tillsätta 2 msk fiberhusk i degen.

Caroline
Caroline
5 years ago

Bakade saffransbullarna med vit choklad o vaniljkräm idag var såå himmelskt goda ! ❤

Nina
Nina
5 years ago

Men smarr va gött det lät! Måste ju självklart testas!
Tror du att de går att frysa? Tycker om att göra rejäla lass när jag ändå får tummen ur o bakar

niinis
niinis
Reply to  Nina
5 years ago

Självklart, frys på!

Annelie
Annelie
5 years ago

Ska man blanda vaniljsås med smält margarin i fyllningen? Eller rumsvarmt smör?

Lollo
Lollo
5 years ago

Hej, jag håller på att baka dina saffransbullar m. vaniljkräm och undrar när spritsar du extra vaniljkräm, före el. efter gräddning? Lollo

niinis
niinis
Reply to  Lollo
5 years ago

Före spritsar jag. Lycka till!

Kerstin
Kerstin
4 years ago

Istället för Cream fraiche kan man använda vassle???

niinis
niinis
Reply to  Kerstin
4 years ago

Det kan du göra!

Eva Linde
Eva Linde
4 years ago

Så var saffransbullarna klara! Tack snälla du för detta underbara recept! Sååååå goda och luftiga och underbara! Nu gäller det att stoppa dom långt in i frysen så att vi har dessa godingar till advent! Kram från en som älskar att baka! En Lisa för själen!

niinis
niinis
Reply to  Eva Linde
4 years ago

Så himla härligt att höra!

Eva Ljungholm
Eva Ljungholm
4 years ago

Hur gör man dom där snurrorna? Jag fattar inte det Är lite trög, men kan du visa någonstans hur man gör? Kram Eva ❤

Lollo Dacker
Lollo Dacker
Reply to  Eva Ljungholm
4 years ago

Kavla ut degen till en rektangel. Bred på fyllningen. Vik degen på 3. Skär remsor i valfri bredd, ca 1,5-2 cm. Ta en remsa och snurra den några varv – håll i ena sidan och rulla med handen på den andra änden, så att den ”skruvar” sig. Ta upp den skruvade remsan och gör en knut av den. Lycka till 😀 Kram/Lollo

Pernilla
Pernilla
4 years ago

Wow, ser fantastisk goda ut. Får testa i helgen.

Pernilla Tönnesson
Pernilla Tönnesson
4 years ago

Wow, ser fantastisk goda ut. Får testa i helgen.

niinis
niinis
Reply to  Pernilla Tönnesson
4 years ago

Ja gör det! Så goda!

Kristin Cronquist
Kristin Cronquist
4 years ago

Bästa recept på lussebullrecept har aldrig varit med om så lätthanterlig deg wow och jag gjorde gifflar med vit choklad i Tack

Rebecka Mikkelsen
Rebecka Mikkelsen
4 years ago

Hur många strimlor ska man skära ut? Låter jättegott, måste testas!

Emma
Emma
4 years ago

Ser fantastiskt goda ut, måste testas! Skulle oxå gärna vilja veta hur många bullar ungefär det blir.

niinis
niinis
Reply to  Emma
4 years ago

Det beror alldeles på vilken storlek man önskar. Men jag gör remsorna ca 3 cm breda och brukar få ut ca 20 riktigt stora bullar på en sats.

Selvi
Selvi
4 years ago

Ser fantastiskt goda ut. En fråga…..blandar du den färdiga vaniljkrämen med smör & socker ?
Eller tänker jag tokigt.

niinis
niinis
Reply to  Selvi
4 years ago

Nej, de används var för sig. 🙂

Pia
Pia
Reply to  niinis
4 years ago

Först smörblandning o sedan vaniljkrämen? Eller antingen eller?

niinis
niinis
Reply to  Pia
4 years ago

Precis så!

Jonas
Jonas
4 years ago

Ska temperaturen på ugnen sänkas om man kör med luftvärme?? Till vilken temp i så fall?

niinis
niinis
Reply to  Jonas
4 years ago

Ja sänk den då med ca 20 grader.

Jonas
Jonas
Reply to  niinis
4 years ago

Tack så mycket . Gjorde vaniljkrämen enligt ditt recept och gud vilken god kräm det kommer bli i bullarna

Liselotte
Liselotte
3 years ago

Brer du ut vaniljkrämen?

niiinis
niiinis
Reply to  Liselotte
3 years ago

Ja precis! 😀

Berit Lundqvist
Berit Lundqvist
1 year ago

Hej!
Tänkte baka dessa saffransbullar i helgen men tänkte fråga när i proceduren man kan spritsa den där extra vaniljkrämen i bullarna? Är det innan gräddningen?
Mvh Berit

niiinis
niiinis
Reply to  Berit Lundqvist
1 year ago

Ja precis, just innan gräddning. ☺️

Rosie
Rosie
1 year ago

Hej. Låter supergott! När du skriver tipset att spritsa i lite extra vaniljkräm i mitten, gör du det när bullarna jäst sista gången, innan dom åker in i ugnen eller när i processen sker det?
Vh Rosie

Mona Svensson
Mona Svensson
6 months ago

Mina absoluta favoritbullar – den vita chokladen. Jag städade i frysen och hittade två bullar som gömt sig ☺️. Vilken lycka att få äta dem i sommar. Precis lika goda som nybakade 🤩.

niiinis
niiinis
Reply to  Mona Svensson
6 months ago

Åh vilken lycka! 🥰🥰🥰

Nästa inlägg

Sista dagen…..

39
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x