IgĂ„r testbakade jag dessa morotskakemuffins. Tyckte dem blev lite roliga ju…haha. Lite kĂ€nslan av morötter i ett morotsland. Hihi…. lite kul ju! De hĂ€r kan nog bli hur roliga som helst att baka till i pĂ„sk tĂ€nker jag. Ăven om det bara var tisdag igĂ„r fick familjen provsmaka. (Ja, vi kör lite sockeravgiftning efter kryssningen, haha)
Dom blev sĂ„ fantastiskt porösa och luftiga men samtidigt saftiga, en riktigt höjdare enligt alla som smakade. DĂ„ blir man glad och tĂ€nker att man lyckats. Ălskar att lyckas med bakverken.
RECEPT MOROTSKAKEMUFFINS ca 24 st
3 Àgg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
2Â tsk bakpulver
1 nypa salt
1 1/2 tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
2 tsk malen ingefÀra
1 1/2 dl solrosolja
4 dl rÄrivna morötter
Frosting:
100 g rumsvarmt smör
200 g cream cheese
1 msk vaniljsocker
pressad citron efter smak
Topping
Morötter
mörka kakor (ex vis oreos)
gurka
Gör sÄhÀr:
1) Vispa samman Àgg, vaniljsocker och strösocker tills du har en krÀmig ljusgul smet.
2) Skala och riv morötter, för mig blev det ca 4 st.
3) Blanda samman vetemjöl, alla kryddorna, salt och bakpulver. HÀll i detta i Àggsmeten och blanda runt ordentligt.
4) HÀll i oljan och sedan de rivna morötterna. Blanda till en jÀmn smet.
5) HÀll i muffinsformar och grÀdda i ca 15 min pÄ 175 grader.
6) Gör under tiden frostingen. Blanda samman allt till en krÀmig smet. Vispa den gÀrna ordentligt sÄ blir det lite vitare i fÀrgen.
7) LÄt muffinsen svalna helt och ha sedan pÄ frostingen. Hacka de möra kakorna till ett mjöl och forma smÄ morötter av de stora morötterna. SkÀr ur smÄ gröna stÀnger ur gurkan. Servera genast!
Följ mig gĂ€rna pĂ„ min FB-sida HĂR
Följ mig gĂ€rna pĂ„ Instagram HĂR
Följ mig gĂ€rna pĂ„ Bloglovin HĂR (SĂ„ du inte missar nĂ„gra inlĂ€gg)

Vet du om det gÄr att frysa in muffins eller liknande som det Àr frosting uppepÄ ? Tack för alla recept du lÀgger ut, sÄ bra och roligt att prova !
Vad roligt att du gillar! Jag har frusit dessa och det gick bra. Bara de fÄr Tina rumsvarmt sÄ blir det toppen.