Ă h jag börjar helt klart lĂ€ngta till alla smĂ„ glöggmingel och mysiga trĂ€ffar med förberedelserna till jul. Skult och sĂ€ga det nĂ€r det ska bli 19 grader varmt hĂ€r i vĂ„ra trakter. Haha….
I alla fall sÄ vill jag tipsa om detta tilltugg till julen. Detta Àr min absoluta favorit, finns inget godare tilltugg faktiskt.
Mjuk pepparkaka med cream cheese och fikon. Denna mjuka pepparkaka Ă€r verkligen magiskt god. Den blev precis sĂ„dĂ€r saftig som jag bara Ă€lskar. â„
RECEPT:Â
2 Àgg
2 dl socker
1 dl grÀddfil
Âœ dl grĂ€dde
50 g smör
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 msk pepparkakskrydda
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma
Gör sÄhÀr:
1) SÀtt ugnen pÄ 175 grader. Vispa Àgg och strösocker riktigt pösigt och vitt.
2) Blanda vetemjöl med bakpulver, pepparkakskrydda, kane och kardemumma och rör ner i smeten.
3) Rör ner grÀddfil, grÀdde och smÀlt smör.
4) HÀll i smeten i en bakplÄtpappersklÀdd brödform. En avlÄng form.
5) GrĂ€dda i cirka 40 minuter i ugnen. Jag kollade med sticka sĂ„ att den var torr. Kakan kommer att vara sĂ„dĂ€r hĂ€rligt saftig inuti, kan se underbakt ut men det Ă€r den inte. Den Ă€r bara magiskt bra.Â
6) Dela upp pepparkakan i smÄ bitar, pÄ med cream cheese pÄ varje och en bit fikon. SÄÄÄÄ gott!
Hej, det verkar jÀttegott. Om man ska göra pepparkakan glutenfri, kan man anvÀnda vilket glutenfria mjöl som helst dÄ? Eller finns det nÄgot du rekommenderar? Jag Àr inte van att baka glutenfritt men har börjat lite smÄtt, mÀrker att jag mÄr bÀttre och blir inte lika uppblÄst i magen om jag undviker gluten. Stort tack! kram
Hej!
Absolut, byt ut mot samma mÀngd glutenfri mjölmix. Finns i glutenfria hyllan. TillsÀtt ocksÄ 2 msk fiberhusk. Kram