ANNONS

Gratinerad tjockkorv

/

Hörni, nu måste jag bara dela med mig av ett korvrecept som ni förmodligen kommer storgilla, ja om ni gillar korv vill säga. Detta är verkligen en sån toppenrätt om ni vill ha det enkelt, svänga ihop, och billigt.

GRATINERAD TJOCKKORV, 4 port

4 tjockkorvar (ta starkare korv om du vill ha lite hetta)
200 g färskost (Philadelphiaost)
1 knippe hackad salladslök eller 1/2 tunt skivad purjolök
200 g riven ost (gärna med mycket smak)
1/2 dl hackad smörgåsgurka
3 tsk dijonsenap
salt & peppar

Sås:

3 dl grädde
1 dl creme fraiche
2 msk chilisås
salt & peppar

Topping: 

Chiliflakes

Gör såhär:

1) Skär ett snitt längs med varje korv. Det ska vara ganska så djupt så att du får plats med mycket fyllning. Lägg dem i en ugnsfast form.

2) Blanda färskost, salladslök (eller purjo), riven ost, hackad smörgåsgurka, senap, salt och peppar. Det blir en rätt tjock röra av det hela. Fyll korvarna med röran.

3) Såsen: Blanda grädde, creme fraiche, chilisås, salt och peppar. Häll allt över korven.

4) Skjuts in i ugnen på 200 grader i ca 20-25 minuter. Smula på lite chiliflakes uppepå till den som vill ha lite mer hetta. Ät detta till grönsallad, pasta eller potatismos.

Följ gärna min Facebooksida och Instagram för mer recept, tips och livet i allmänhet!

8
68

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00