ANNONS

Kaffemums

/

En riktigt god kaka att skriva upp på ”att baka” listan är denna supergoda Kaffemums kaka. Den är magiskt god och t.o.m Tony som inte ens gillar kaffe tar flera bitar efter varann. 😀👌🏻

KAFFEMUMS

150 gram smör

3 ägg

3 dl socker

2 tsk kanel

1 tsk kardemumma

1/2 tsk mald ingefära 

5 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1 1/2 dl mjölk

Kaffeglasyr:

100 gram smör
3 tsk snabbkaffe
3 ½ dl florsocker

Garnering:

Kokosflingor

Gör såhär:

1) Smält smöret. Vispa sedan samman ägg och strösocker tills du har en fluffig ljugul smet.

2) Blanda samman alla torra ingredienser och häll i det i äggsmeten. Rör runt med en slickepott till du har en seg smet.

3) Häll i mjölk och smöret. Rör runt med slickepott tills du har en jämn smet.

4) Lägg i bakplåtspapper i en ugnsform på ca 25×35 cm. Häll i smeten och grädda på 175 grader i ca 20-30 min. Känn med en sticka, kakan ska vara torr rakt igenom.

5) Glasyr: Medan du har kakan i ugnen så kan du förbereda glasyren till din kaka. Smält smöret. Häll sedan i snabbkaffet och florsocker. Rör runt. Låt kakan svalna ordentligt innan du brer på toppingen på kakan. Avsluta med att strö på kokosflingor.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

2
16

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00