InnehĂ„ller reklam för min bakbok â annonslĂ€nk för Bokus.
Halloj denna eftermiddag!
Regnet har Àntligen lÀttat och solen visar sig faktiskt mellan molnen. TÀnkte snabbt kika in med ett tips pÄ en riktigt god kaka som jag tipsade om för ca 1 Är sen för första gÄngen. Den hÀr Àr perfekt för dig som var rabarber över, den Àr magisk. SÄdÀr hÀrligt krÀmig pÄ insidan för att sedan ha lite knaprig och seg yta. Magisk sÀger jag bara!
Missa inte; 10 goda recept med rabarber
FRASIG RABARBERKAKA MED KARDEMUMMA
100 g smör
2 tsk malen kardemumma
2 Àgg
2 1/2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 3/4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
4 dl slantade rabarberbitar
Servera med:
Glass eller vaniljsÄs
Gör sÄhÀr:
1) SÀtt ugnen pÄ 190 grader. SmÀlt smöret.
2) Vispa Àgg och socker riktigt fluffigt.
3) Blanda samman mjöl, kardemumma, bakpulver och vaniljsocker ordentligt. HÀll i detta i Àggsmeten och blanda runt med en slickepott. Smeten kommer vara riktigt tjock.
4) HÀll i smöret och blanda runt med slickepott tills du har en jÀmn smet.
5) LÀgg i bakplÄtspapper i en rund springform som Àr ca 24 cm i diameter. HÀll i smeten och sist de slantade rabarberna. Om det blir mycket sÄ tryck bara till dem lite med handen sÄ de pressas ned i smeten.
6) GrÀdda i ca 25 min beroende pÄ din ugn. Den ska vara lite kladdig i mitten. Kakan kommer vara stor och fluffig men sjunka ihop efter grÀddningen, allt Àr i sin ordning, det Àr det som Àr hela grejen. Pudra med florsocker innan servering och nÀr kakan svalnat av lite.
Ăt & njut!
Passa pĂ„ att bestĂ€lla ett ex av min bakbok âBAKA PĂ 30 MINUTERâ, du hittar den HĂR.
HĂR KAN DU FĂLJA MIG:
Följ mig gĂ€rna pĂ„ min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HĂR
Följ mig gĂ€rna pĂ„ Instagram med bilder & videouppdateringar i story HĂR
Följ mig gĂ€rna pĂ„ Bloglovin sĂ„ du inte missar nĂ„gra inlĂ€gg HĂR
Ă h, den hĂ€r har jag bakat flera gĂ„nger! SÄÄÄ god! Alla gillar den! đ
SĂ„ kul att det gillas, blir sĂ„ glad! đđ»đđ»đ„°
Det Ă€r sĂ„ trevligt och följa dig.đ Du Ă€r dig sjĂ€lv precis som livet Ă€r.
Tack snĂ€lla! đ
Kan man byta rabarber mot andra bÀr eller blir det för blött dÄ?
GÄr jÀttebra! Du kan strö pÄ lite potatismjöl pÄ bÀren om du inte vill att det ska bli för blött.