Rabarberpaj med brynt smör

Inlägget innehåller annonslänkar genom reklam för Matsmart.

Godmorgon!

Idag kickar vi igång dagen med att tipsa er om den här galet goda kakan som jag brassade i ordning igår. Måste nästan utfärda en liten varning för den här blev MAGISK som Tony sa. Han kunde inte sluta äta och det är ett riktigt bra betyg! Ytan är suuuuuuperknäckig och smakar så himmelskt gott av det brynta smöret. Inuti har du vaniljiga krämiga rabarberslantar som är sådär sötsyrliga. Ja men himmelsk helt enkelt!

RABARBERPAJ MED BRYNT SMÖR, ca 8 bitar

150 g smör
1 1/2 dl havregryn
1 1/2 dl strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl ljus sirap
1 tsk bakpulver
2 msk mjölk
några nypor salt
4 dl slantade rabarberbitar
1 msk potatismjöl
1 msk vaniljsocker

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 175°C.

2) Pajtoppingen:
Smält smöret i en kastrull.
Låt bubbla på svag värme tills det blir gyllenbrunt, det ska också dofta lite nötigt. (OBS: Det ska vara äkta smör.) Ta av från värmen och låt det stå och svalna lite.

3) Rör ner havregryn, strösocker, vetemjöl, sirap, bakpulver, mjölk och salt. Häll rabarberslantarna i en pajform och strö på potatismjöl och vaniljsocker uppepå.

4) Klicka sedan över smeten. Grädda i mitten av ugnen i ca 25-35 minuter. Den ska få färg uppepå.


Ett tips: Servera med vaniljsås. Blanda i vispad grädde (<< länk till världens bästa grädde med lång hållbarhet, kan stå i skafferi) i vaniljsåsen så blir den superfluffig! Jag har flera stycken står i skafferiet, så perfekt!

Tips 2: Just när du tar ut pajen ur ugnen, riv vit choklad uppepå. Låt den smälta och servera sedan. Den här vita chokladen älskar jag att använda i bakning.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR (Så du inte missar några inlägg)

869
Subscribe
Notify of
guest

23 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
IB Cinaz59@gmail.com
IB Cinaz59@gmail.com
4 years ago

Ser god ut

gun häll
gun häll
2 years ago

Mycket god paj lätt att göra och försvinner fort

Anna
Anna
2 years ago

Oj oj oj vad gott det var! Full pott! Himmelsk kombination av nötig smak av brynt smör, syrliga rabarber och sötman från vaniljsås/-glass. Tack för ett topprecept! Inte svårlagad heller vilket är ytterligare ett plus;-)

niiinis
niiinis
Reply to  Anna
2 years ago

Tack! Så kul att den uppskattades! 🥰

Lisa Holmgren
Lisa Holmgren
2 years ago

Det funkar och lägga i frysta rabarber bitar också eller? 😊

niiinis
niiinis
Reply to  Lisa Holmgren
2 years ago

Absolut! 👏🏻👏🏻😍

Mariell Hoff
Mariell Hoff
1 year ago

Hej
Ser så gott ut, ifall man vill göra detta i långpanna hur kan receptet se ut då?

Anita
Anita
Reply to  Mariell Hoff
1 year ago

Det är nog bara att öka mängden

Lena
Lena
1 year ago

Tack för ett suberbra recept! Godaste rabarberpajen nånsin säger min man!

niiinis
niiinis
Reply to  Lena
1 year ago

Så härligt och höra! ❤️

Kerstin C Eliasson
Kerstin C Eliasson
1 year ago

Dina rec är magiska <3 !

niiinis
niiinis
Reply to  Kerstin C Eliasson
1 year ago

TACK! ❤️☀️

Anita
Anita
1 year ago

Den blev god. Nästa gång tar jag mer rabarber i den.

Yvonne Svensson
Yvonne Svensson
11 months ago

Lätt att göra o himmelskt gott. Bra kombination med syrlighet o sötma. 10 poängare 👌

Niiinis Kitchenlife
Admin
Reply to  Yvonne Svensson
11 months ago

🥰🥰🥰

Karin Jernberg
Karin Jernberg
11 months ago

Så vansinnigt god.🥰😋

Niiinis Kitchenlife
Admin
Reply to  Karin Jernberg
11 months ago

🥰

Camilla Singh
Camilla Singh
7 months ago

Bästa pajen ever 👌🏻
Sökt pajen med det knäckigaste täcket, och detta är vad jag funnit. Gör den med äpplen vänt i kanelsocker.

Niiinis Kitchenlife
Admin
Reply to  Camilla Singh
7 months ago

Mums! 😍

Anna
Anna
17 days ago

är den bäst att servera varm eller kall? Eller kan man förbereda o sen lägga i ugnen när de passar?Tänker ha den som efterrätt när vi har gäster

Niiinis Kitchenlife
Admin
Reply to  Anna
16 days ago

Både och skulle jag säga men jag serverar den oftast ljummen.

Joachim Wever
Joachim Wever
12 days ago

Jag har bakat den tre gånger på en vecka nu. Sååå gott

Niiinis Kitchenlife
Admin
Reply to  Joachim Wever
10 days ago

Underbart ju! Kul att den uppskattas så mycket, god vecka ju. 😅🥰😋

Nästa inlägg

Robert Wells på Garpenbergs Slott

23
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Generic filters

Fler resultat...

Generic filters

Fler resultat...