Hörni!
Har sĂ„n craving efter semlor, sĂ„g ett gammalt recept pĂ„ semlor som jag bakade förra Ă„ret och bara blev sÄÄ sugen. Kom pĂ„ dĂ„ att jag ju har ett recept som Ă€r hundra gĂ„nger snabbare och Ă€r ett riktigt enkelt recept att ta till nĂ€r man fĂ„r plötsligt craving efter t ex semlor. Jag tĂ€nkte nĂ€mligen att jag till jul skulle hotta till dessa lite…. Vad tror du om att baka saffransmuffins och göra hela grejen. Det MĂ STE jag testa. Men sĂ„ lĂ€nge tĂ€nkte jag bjuda dig pĂ„ detta fantastiska recept pĂ„ godsak alltsĂ„.

RECEPT 12 st:
3 Àgg
2 dl strösocker
100 gram smör
1 dl filmjölk
3, 25 dl vetemjöl
2 tsk kardemumma
2 tsk bakpulver
Glutenfria:
3 Àgg
2 dl strösocker
100 gram smör
1 dl filmjölk
ca 4 dl glutenfri mjölmix ( jag anvÀnde Leilas blÄa)
2 tsk kardemumma
2 tsk bakpulver
grÀdde
mandelmassa eller vaniljkrÀm
Gör sÄhÀr:
1) SmÀlt smöret och lÄt det svalna lite. HÀll i filmjölken.
2) Vispa Àgg och socker vitt och pösigt. Blanda de torra ingredienserna och blanda det sedan med Àggsmeten.
3) Rör försiktigt ner det smÀlta smöret och filmjölken.  Skeda upp i 12 formar, pÄ muffinsplÄt.
4) StÀll in i mitten av ugnen pÄ 175 grader i ca 15 min. Prova med sticka. Den ska vara torr Ànda in i mitten, alltsÄ inget smet pÄ stickan.
Fyllning:
GrÀdde
mandelmassa eller vaniljkrÀm
florsocker
Gör sÄhÀr:
SkÀr av toppen. LÀgg pÄ mandelmassa (ev. vaniljkrÀm) och spritsa pÄ grÀdde. PÄ med toppen och pudra över florsocker.
Följ mig gĂ€rna pĂ„ min FB-sida HĂR
Följ mig gĂ€rna pĂ„ Instagram HĂR
Följ mig gĂ€rna pĂ„ Bloglovin HĂR
Har ingen filmjölk hemma. Kan jag ta chreme fraiche istÀllet?
GÄr bra!