Akutenbesök igår!!

Måste berätta vad som hände igår!

Sitter på jobbet o jobbar frenetiskt när det ringer, det är Thedde! Han snyftar lite och jag får givetvis hjärtat i halsgropen! Det visar sig att han är och spelar fotboll med några kompisar och har sprungit efter en boll då det plötsligt smäller till i hans nacke. Han får jätteont och blir såklart jätterädd o ringer mamma.

Jag i min tur blir oxå rädd o åker o hämtar honom, han har såå ont och kan inte röra huvudet åt något håll. Han gråter krokodiltårar. Till saken hör att han haft ont i sin nacke lite då o då de senaste halvåret.

Jag drar till akuten. Tänker att de får kolla upp hans nacke ordentligt. Dessutom hatar jag vår husläkare och måste BYTA NU!!! Mer om det en annan gång!

Där tar de emot oss, vi får sitta i väntrummet en liten stund. Sen kommer de o hämtar oss o sätter på Thedde en sån riktig "krock" nackkrage!!! Usch…jag känner hur oron bubblar i magen…. kommer en sköterska o pratar om att han ska röntgas och helst ska ligga helt still!
Usch….. jag ville bara gråta av oro! Det e vidrigt när ens barn inte mår bra eller gör illa sig, sen ska man ju givetvis stå där som en trygg järnmorsa som inte visar en min utan lugnar sin lilla bebis som ligger där.

När vi sitter/ligger där o pratar så gråter min stackars pojke….
"Mamma, kan inte jag vara med på globall cup nu?"
Det är jooordens fotbollscup som går av stapeln varje år. Det är något de sett fram emot hela året!
"Hjärtat, mamma vet inte….men jag tror att du kommer kunna det" vad svarar man???

Plötsligt kommer ambulansen med en kvinna som ramlat på stan, vi småpratar lite och det verkar ärligt talat som att hon kanske drabbats av nåt. Typ stroke….hon kommer liksom inte ihåg och hon har även tuppat av i fallet. Jag känner plötsligt hur jag börjar må dåligt, blir tung i benen o får hjärtklappning. Får nästan panik eftersom jag tänker att jag absolut inte får svimma här nu, hur trygg ska min unge känna sig då??? Så jag går ut o skickar ett mess till Tony:
"Kom hit nu, jag är svimfärdig!" kände att jag bara inte pallade me o sitta där själv.

Tillbaka in, släpar mina blytunga ben….. o in på rummet. Läkaren kommer rätt snabbt o gör en grundlig undersökning. Det visar sig vara en kraftig nackspärr! Vi frågar doktorn om han kommer kunna spela globall, vad han trodde o om det fanns några knep för att få honom bättre fort så att Globall inte låg i farozonen! Ipren, halskrage oc tigerbalsam. Jag blev sååå lättad, vi slapp hemsk nackkrage och röntgen. Släpade mig ut med en stelnackad son….. mötte stackars Tony i dörren som kommit farande efter mitt mess. Då ville man visst bara börja gråta….men kunde fortfarande inte eftersom Thedde va me. Det värsta som finns är o behöva se sina barn råka ut för hemskheter, detta är nämligen inte första gången jag vart på väg o svimma på sjukhus när jag vart där med barnen. När det gäller mig själv så är jag cool….. aja….

SÅ nu kurerar vi…. Ipren var sjätte timme, halskragen på lite då och då och massage. Pratade precis med honom och nu var han mycket bättre….men sa lite sorgset: "Mamma, jag tror inte att jag kommer kunna va på cupen"….då fick man vara optimistiska mamman o peppa att han visst kommer klara det.

Hua, det var en tuff eftermiddag. Tur det inte var värre!!

0
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Lite mammaoutfit`s!

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x