I Fredags var jag och besökte Stockholm Food & Wine. Har varit där ett par gånger förut men nu var det väldigt längesen. Men oj vilken trevlig mässa hörni, den kommer vi garanterat att besöka igen och igen.
Hade en magisk soluppgång med änglalik dimma som låg över fälten på vägen dit. Ibland är det så vackert men så galet svårt att fånga på bild hörni.
Stockholm food & wine och bak & chokladmässa var det som vi besökte. Så mycket kul att se. Jag fick Ankarsrums köksassistent presenterad för mig och känner att kanske kan det bli ett eventuellt byte från min Kitchenaid. För wow vad den verkar bra!!! Jag trodde nog aldrig att jag skulle byta faktiskt….. men vi får se?
Bild lånad HÄR
Tävlingen ”Årets konditor” pågick när vi kom in, den vanns av Hilma Strömberg från Orust.
Mycket som hände på scenen, där kunde man få tips både vad gäller matlagning och bakning.
Massor med olika drycker! Snygga flaskor i långa rader och massor att välja på. Allt från champagne till whisky. Apropå whisky så har en av mina gamla vänner gått och blivit ett fullblodsproffs när det kommer till whisky. Han är en av landets kunnigaste inom whisky och föreläser och kör whiskyprovningar en hel del.
Outfit in fleek! Här har inget lämnats åt slumpen, jag som känner honom vet ju sen innan att han aldrig skulle göra något halvhjärtat. Här har man liksom tänkt på allt.
Älskar man inte hans mustach? Du kan förresten följa honom på Instagram. Vi fick många skratt i baren där han stod, och också smaka på de godaste sorterna enligt honom. Jag är inget fan alls av whisky, tycker det smakar fan och hans moster om jag ska vara helt ärlig. Men, jag var beredd att liksom öppna upp för det nu när han stod där som ett renodlat proffs och tänkte att jag ju kan ge det en chans. Något jag lärde mig om whisky är att vi som är ovana helst ska presenteras en kraftfull whisky första gången, felet många gör är att man testar en mjäkig lite för mild sort, den är aldrig god för en nybörjare. Så Jonas smaskade på med en rejäl som har massor med smak.
Det visade sig att den här finska sorten som heter KULO (Teerenpeli) föll den här finskan i smaken. Finns HÄR på Systembolaget. Den blev liksom god, och det var nog aldrig en mening jag trodde jag skulle säga. Haha…. Jag tänker en stor rund chokladbit från Lindt, en chesterfieldsoffa, en brasa som brinner och en liten skvätt i ett tjockbottnat glas av denna – med is – nej men det kan nog bli hur trevligt som helst. Jag blev helt pumped up och vill nu köra whiskyprovning för tjejer.
Vad säger ni? Skulle ni hänga på?
Detta fick jag också smaka på, en form av öl/whisky eller vad man ska säga. En eklagrad variant av öl. Den i mitten, iskall, riktigt god! Finns HÄR på Systembolaget.
Massor med foodtrucks att köpa mat ifrån. Min vän Helena, som by way har de godaste högrevsburgarna, var där med sin Happy Foodtruck. 😍 Vi testade Irvins Bbq, de har nämligen vunnit nordiska mästerskapen i foodtruck med en av sina pastramimackor. På mässan fick vi äta den här mackan, ett kör som formligen föll isär med massa annat gott. En höjdare!
På vägen hem besökte vi konditorien på mässan och köpte med oss hem. Panem var där och Kosterheds konditori. Så mycket gott!
Trött men alldeles uppfylld av alla möten och kul var jag sen på väg hem. Det var en härlig mässa på alla sätt! Ska definitiv åka tillbaka nästa år, 7-9 november 2025. Bara bocka av i kalendern redan.
Nu ska jag hoppa in i duschen, idag är en rolig dag på gång, ska nämligen iväg till Pinchos på en lunch som Maktbarometern bjudit in mig till. Matens makthavare ska presenteras, så kul!
Vi hörs sen igen.