Innehåller annonslänkar

Kyckling i airfryer – Världens godaste marinad

Oj oj! Denna veckan vet inga gränser. Klockan har gått dubbelt så fort och jag har haft så himla mycket att stå i. Men nu ska vi hosta liv i bloggen ordentligt. Jag har så mycket jag vill visa. Vi börjar med denna kyckling som jag tillagade i min airfryer. Marinaden till ska vi inte ens prata om, det blev så gott och så bra. Att tillaga kyckling i airfryer var verkligen hur smidigt som helst, och jag upplever att kycklingen håller sig mer saftig. Denna kyckling i airfryer måste du testa, och marinaden för tusan. Denna marinad kommer användas flitigt till sommarens alla grillstunder.


Jag penslade kycklingen ett par gånger till när den väl var inne i airfryern och det gjorde den så otroligt smakfull. Kryddorna var verkligen en lyckträff, ska tipsa om kryddorna också.


Jag gillar kycklingen mer ”torr” än för saftig, mem för att vara helt säker att kycklingen är klar ska den hålla en innertemp på 72 grader där den är som tjockast. Detta gäller kycklingfiléeroch innerfileer.

Missa inte: 10 populäraste recepten med kyckling


Tallrikar från underbara Rörstrands Mon Amie serie: KLICKA HÄR (kampanj just nu)

Kycklingen serverades med klyftpotatis (som också tillagades i airfryer), min kokos & citronsås. (<klicka för recept).


Kycklingfile i airfryer

Mer kycklinginspiration: Spicy Kycklingwok // Kycklingkebabgryta // Mango chutney kyckling

INGREDIENSER:

4 kycklingfileer

valfri mängd potatis

MARINADEN:

0,75 dl olivolja

2 msk balsamvinäger

2 msk honung

2 vitlöksklyftor

2 tsk medelhavsmix

Kryddan innehåller: Timjan, basilika, rosmarin, mynta, chili, sumak och salt.

2 tsk honey ginger (krydda köpt på Dollarstore)

salt & peppar

Gör såhär:

Här är kryddorna som jag använt. Den första kryddan på bilden hittar du HÄR, den andra köpte jag på Dollarstore. Kan verkligen rekommenderas, såååå gooood.

1. Ta fram en stor skål som du har i alla ingredienser till marinaden i. Lägg i kycklingfilén. Täck över. Låt marinera minst 1 timme, men gärna över natten.

2. Gör såsen, den är länkad högre upp i detta inlägg.

3. Kör igång airfryern på 200 grader. Lägg 2 kycklingfileer i en form av något slag, dessa formar finns lite överallt men du kan hitta flera HÄR (<klicka för produkt). Pensla på rikligt av marinaden som kycklingen har legat i, du ska vräka på kan man säga. Ställ in i airfryern i ca 10 min.

4. Pensla igen, du kan ta av den marinaden som den legat i eller använda den som ligger i formen. Kör i 10-15 min till eller tills kycklingen är klar. Den ska som sagt nå 72 grader minst på den tjockaste delen.

5. Kör klyftpotatis om du vill ha det till. Klyfta tvättad potatis, höll på olivolja, salt, peppar och torkad timjan. Kör i airfryer på 200 grader i ca 15-20 min.

Servera till kokos/citronsås och en god grönsallad.

Ps: Gör du denna rätt i ugnen så kör kycklingen på 225 grader i ca 20-25 minuter. Likaså potatisen.


Fler goda rätter: Mina 20 populäraste kötträtter

Testa att laga denna goda kycklingrätt! Marinaden kan du även använda till kött, det var galet gott!

Missa inte bloggens bästa: 40 POPULÄRASTE RECEPTEN

Mer goda recept här på sidan: 


• 10 populära helgmiddagar 

• 125 mjuka kakor 

 20 supergoda kakor

• Populäraste kötträtterna på min sida 

• 10 populäraste kycklingrecepten

• Efterrätter i glas 

• 15 billiga & goda matrecept 

• 10 goda recept med rabarber 

• 20 lättlagade matrecept klara på under 30 minuter 

• 10 goda recept med blåbär 

Fler recept: ALLA RECEPTSAMLINGAR (<klicka) 


Följ mig: 

Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration. 

Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar. 

Kram Nina

23
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Veckomatsedel v 15

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x