15 billiga och goda rätter

Just nu när alla priser skjuter i höjden tänkte jag det kunde vara läge för ett inlägg med tips på god och billig mat att laga därhemma! Du får också tips på hur du kan tänka för att laga maten billigare.

Något att tänka på när du t ex gör köttfärssås idag, dryga ut den med t ex 2 stora morötter så krävs inte lika stora mängder med t ex köttfärs. Gör mycket år gången.

Min godaste Köttfärsås – Recept HÄR.

Billighetstips: Byt ut 200 g av köttfärsen till 3 rivna morötter istället. Ett annat tips kan vara att byta ut köttfärsen mot t ex samma mängd linser eller bönor. Då blir köttfärssåsen dessutom riktigt nyttig också.

One pot pasta – Recept HÄR

Pasta i olika konstellationer är billig mat också. Här ovan en ”One Pot Pasta” som du snabbt slänger ihop. Pasta går snabbt att göra och krävs inte så många ingredienser för att det ska vara gott!

Min snabba Fetapasta – Recept HÄR

Snorbilligt och sååå gott! Älskar den här pastan. Kan äta det varje dag. Ett annat spartips är att hörs mycket åt gången. Gör matlådor och frys in, perfekt att ta fram och värma snabbt.

Krämig Baconpasta – Recept HÄR.

Milos favvopasta, klar på nolltid och gott som tusan. Tycker man ost är för dyrt så kan jag rekommendera att köpa en riktigt stor t ex hushållsost när den är på REA. Dela upp i bitar och frys in. Perfekt att ta fram till antingen matlagning eller när man vill ha ost som pålägg.

Pasta Italiano – Recept HÄR

Kan knappast bli enklare, dessutom väldigt gott o v något hela familjen gillade. Tips: Byt ut salamin mot soltorkade tomater. En vegetarisk supergod pasta även då.

Ninas goda Grönsakssoppa – Recept HÄR

Den här soppan äääääälskar jag. Kostar knappt något att göra och så god och nyttig. Vill du så äter du ett gott bröd till. Skulle jag få välja bröd till det här skulle det bli mitt goda Morotsbröd i Långpanna. (Ytterligare billighetstips: Dryga ut brödet när du bakar med t ex riven morot).

Supergod krämig Tomatsoppa – Recept HÄR

Den här tomatsoppan är superbillig och faktiskt såååå himla god. Ät den med ett gott bröd. Tipsar om mitt Lantbröd till.

Mustig Köttfärssoppa – Recept HÄR

Den här soppan lagar jag ofta! Busenkel och alla gillar. Äter man bröd till så brukar vi äta det med knäckebröd eller med goda frallor. HÄR har du recept på mitt tunna goda knäckebröd, HÄR till världens enklaste och godaste frallorna.

Potatis & palsternackssoppa – Recept HÄR

Krämig, len och alldeles ljuvligt god. Den här kan jag lova att du kommer gilla. Hela min familj älskar den här soppan och längtar ofta efter den.

Ugnspannkaka med grönkål, ost och skinka – Recept HÄR

Crepes med ost & skinkfyllning – Recept HÄR

Lyxig Falukorvsgratäng – Recept HÄR

Tjockkorv i färskostsås – Recept HÄR

Pyttipanna med senapskräm – Recept HÄR

Krämig korv & halloumigryta – Recept HÄR

Ja, där har ni 15 rätter som jag hoppas att ni uppskattar! Mat ska vara god och det gör inget om den är billig också.

FLER RECEPTSAMLINGAR (<klicka)

Gilla gärna receptet genom att klicka i hjärtat till höger under bilden, då blir jag glad! 

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

211
Subscribe
Notify of
guest

4 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Mamma till 3
Mamma till 3
1 year ago

Tack för många bra billiga rätter. Uppskattas. Både jag och maken har bra jobb och klarar oss med det vi har i plånboken. Vi har 3 tonårsbarn men med skenande matpriser, elpriser och drivmedelspriset så får även vi snåla på det mesta. Jag förstår inte hur andra ska klara det som kanske levt på marginalen tidigare eller är ensamstående mm. Hur ska det bli?! Jag är orolig på riktigt nu. Kommer många hushåll vara tvungna att sätta sig i olika skulder pga detta.
Älskar att följa eran resa. Känns som man nästan är med

Rita
Rita
1 year ago

Tack för superbra tips på många goda recept. Så roligt och kika in här och bli inspirerad. Gjorde faktiskt pyttipanna häromdagen, men tyckte att det saknades något, men med senapskrämen till så blev det pricken över i:et 😋

P
P
1 year ago

Du är bäst! Tack för att du finns ❤️

StinaLo
StinaLo
1 year ago

Tusen tack för dessa recept! Guld värt. Tack också för all din inspo o för att vi får hänga med på er resa. Kram🙋‍♀️

Img 1796.jpg

Nästa inlägg

Krämig Kycklinggryta

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x