Potatis och palsternackssoppa
Åh jag måste prata om maten jag lagade i helgen. Jag sa till Tony att jag så gärna ville äta nån god mat i lördags. Jag var såå sugen på både förrätt och varmrätt. Jag var sugen på en soppa, någon krämig härlig soppa och så ville jag äta pasta.
Sagt och gjort! Vi åkte och handlade och sen var det hem och brassa käk.
Till förrätt blev det potatis och palsternackssoppa. En riktigt krämig härlig soppa med knaperstekt bacon uppepå. Milo åt 2 tallrikar och orkade sedan inte varmrätten. Haha, han ÄLSKADE verkligen den här soppan.
POTATIS & PALSTERNACKSSOPPA
5 potatisar
1 palsternacka (stor – annars tar du 2)
2 charlottenlökar
2 vitlöksklyftor
1 hönsbuljong
1 grönsaksbuljong
5 dl vatten
3 dl matlagningsgrädde
Gör såhär:
1) Skala och hacka potatisen och palsternackan. Hacka dem i mindre bitar.
2) Skala både charlottenlök och vitlök. Hacka det. Ta en stekpanna och lägg i en rejäl klick med smör. Lägg i lökblandningen och stek runt tills allt mjuknat ordentligt.
3) Lägg i potatis, palsternackan, grönsaksbuljong, hönssbuljong, vatten och salt. Häll också i lökblandningen. Koka tills potatis och palsternacka mjuknat.
4) Häll av lite av vattnet, ta fram en handmixer och mixa allt tills det är krämigt och lent. Häll i grädde. Koka upp under omröring. Är den för tjock kan du enkelt bara ha i lite mer grädde eller vatten och sedan koka upp igen.
5) Stek under tiden lite knaperstekt bacon. Häll upp soppan i djupa tallrikar och toppa med baconen.
Följ mig gärna på min FB-sida HÄR
Följ mig gärna på Instagram HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin HÄR (Så du inte missar några inlägg)
Inspireras gärna av dessa härligt goda recept:
Krämig broccolisoppa med lågkolhydratsbröd
Tacosoppa med kyckling och vitlöks-flatbread
© Nina Hermansen
Linssoppa med chili/vitlökspasta
Kram Nina