Linssoppa med chili/vitlöksröra

Häromdagen lagade jag en supergod soppa till mig och Tony. Den är antiinflammatorisk och helt vegansk och som sagt så himmelens god.

Jag gjorde en röra till som man liksom klickar in i mitten av soppan, den sätter verkligen twist på soppan och ger så god smak! Du måste testa. Billig mat och relativt snabb att tillreda.

LINSSOPPA MED CHILI/VITLÖKSRÖRA, 4 PORT.

1 tetra linser

6 potatisar

2 morötter

1 röd paprika

1 sötpotatis

3 msk ”no bullshit buljong” (René Voltaire)

Havssalt & peppar

Ca 5 dl vatten

(Valfritt: 2 dl kokosmjölk)

Chili/vitlöksröra:

1 tetra kikärtor

1,5 msk chilipasta

4 msk färsk hackad persilja

1 tsk citronzest

1 msk citronsaft

1 vitlöksklyfta

1 tsk lökpulver

Gör såhär:

1) Skala potatis, sötpotatis, morötter. Skär dom och paprikan i mindre bitar. Lägg i en stor kastrull och täck med vatten. Salta. Låt småkoka tills grönsakerna nästan är helt mjuka.

2) Häll i linserna (avsköljda) och låt puttra med i ca 5 minuter.

3) Chili/Vitlöksröra: Häll i allt till röran i en matberedare eller så mixar du med en handmixer tills du har en relativt slät röra.

4) Mixa soppan i en blender eller med en handmixer! Är soppan för tjock kan du hälla i lite vatten. Servera linssoppan med röran. MUMS!

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR (Så du inte missar några inlägg)

LOADING..