Tacosoppa med kyckling

Ja familjen ropade alla HURRAAA åt den här rätten. Hittade receptet på Diet Doctor men ändrade om i receptet efter eget tycke och smak. En tacosoppa med långkokt kycklinglårfilé till och så den smälta härliga osten och nachoschipssmulet uppepå. Kan säga att saken blev inte direkt sämre av att avnjuta denna soppa med vitlöks-flatbreads uppskurna i skivor. Oj oj, detta blev en galet bra höjdarmåltid och något jag absolut tycker att du kan testa någon dag, kanske redan i helgen?

TACOSOPPA MED KYCKLING OCH OST, 4 port.

300 g kycklinglårfiléer
1 stor morot
1 gul lök
2 kycklingbuljongtärningar

1 påse taco kryddmix
1 msk olivolja
4 dl grädde (eller havregrädde för mjölkfritt)
salt & peppar
1 krm cayennepeppar
1 tsk paprikapulver
vatten
2 dl riven smakrik ost
nachoschips

Gör såhär:

1) Salta och peppra kycklinglårfiléerna. Stek dem i olivolja runt om.  Häll i ca 4 dl vatten och de båda buljongtärningarna och låt koka på medelvärme under lock i ca 30 min. Kycklingköttet ska bli sådär mjukt så det nästan går att bara riva isär det. Ta sedan ur kycklingen men låt buljongen vara kvar i pannan.

2) Hacka löken och stek den så den blir glansig i en annan panna. Häll i den i buljongen. Häll också i tacokryddan och grädden, skala i moroten (du skalar allt tills den är slut), krydda med cayennepeppar och paprikapulver. Låt puttra i ca 15 minuter.

3) Ta av från värmen och mixa soppan så den blir helt slät, jag använde en handmixer. Häll upp i skålar, toppa med kycklingen som du rivit i små bitar, hackade nachoschips och riven ost. Låt osten smälta ned i soppan, gör den inte det kan du ställa in den i micron en liten stund. Avnjut med något gott bröd, t ex mina vitlöks-flatbread.

Gillar du receptet får du gärna klicka i det lilla hjärtat under detta inlägg!

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR (Så du inte missar några inlägg)

Inspireras gärna av dessa härligt goda recept:

Tacogratäng med creme fraiche botten

Mexikansk tacopanna

Tacolasagne med tortillabröd

Pizzadeg utan jäst

Kram Nina

26
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Vitlöks-flatbread

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x