Pizzadeg utan jäst

Ni anar inte hur glad jag är över det här receptet jag kom över på hemgjord pizzadeg utan jäst. Jag bara älskar att denna kan svängas ihop på nolltid och att den blev hur god som helst. Milo åt med god aptit och älskade mammas hemlagade pizza, det här kan jag lova kommer göras hemma hos oss massor med gånger till. Wow säger jag bara!


HEMLAGAD PIZZADEG UTAN JÄST, 2 MINDRE PIZZOR

4,5 dl vetemjöl
2,5 tsk bakpulver
1 tsk salt
3 msk olivolja
3 dl kallt vatten

Fyllning:

Tomatsås
Strimlad skinka
Riven mozzarella
oregano

Hemlagad tomatsås:

1 burk passerade tomater
1 msk torkad oregano
1 msk torkad basilika
0,75 tsk salt
2 krm malen svartpeppar

Gör såhär:

1) Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och salt i en skål.

2) Häll i vatten och olja och knåda till en smet.

3) Dela degen i 2 och rulla till en boll. Platta sedan ut på en bakplåtpappersklädd plåt. Mjöla händerna om det skulle kännas för kladdigt.

4) Ha på tomatsås och sedan resten av det du önskar ha på pizzan. Grädda på 225 grader i ca 10 minuter.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR(Så du inte missar några inlägg)

149
Subscribe
Notify of
guest

9 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Eva N
Eva N
4 years ago

Åh, det ser gott ut. Det borde ju gå att byta ut vetemjölet mot Lailas blå, glutenfritt mjöl väl?

niinis
niinis
Reply to  Eva N
4 years ago

Absolut!

Anita Bäckström
Anita Bäckström
3 years ago

Gjorde degen nyss men den den blev jättekladdig törs jag ha i mer mjöl

niiinis
niiinis
Reply to  Anita Bäckström
3 years ago

Den ska vara ganska så kladdig. Ha på mjöl på händerna när du hanterar den. 👍🏼

Anita Svensson
Anita Svensson
3 years ago

Hej! Idag skulle jag prova din pizzadeg, men jag undrar om du skrivit rätt mått, Det krävdes mycket mer mjöl än du angivit. Jag undrar om du vill kolla.

niiinis
niiinis
Reply to  Anita Svensson
3 years ago

Det är rätt mått, men ibland är det olika kvalitet på mjöl och det kan också skilja på om mjölet är lite ”gammalt”. Då kan det krävas mer mjöl.

Susanne Alnesjö
Susanne Alnesjö
3 years ago

Jag har nyss köpt mitt mjöl så det är inte gammalt. Jag skulle kunna använt pizzadegen som pannkaksmet så lös var den. Går på viktväktarna. Många points blir det med nästan dubbelt så mycket mjöl. Måtten kan inte stämma.

niiinis
niiinis
Reply to  Susanne Alnesjö
3 years ago

Har gjort den säkert 100 ggr så receptet stämmer till 100%. Du behöver inte ha i dubbelt så mycket mjöl. Men ha i lite mer då och så hanterar du degen med mjölade händer.

Rosie
Rosie
4 months ago

Finns det möjlighet att du kan lägga upp bild på pizzadegen när du gör den nästa gång, så man kan se ungefär hur lös den skall vara? Tror det skulle vara många till hjälp då man kanske tänker att den skall vara typ liknande som pizzadeg med jäst i sig. 🤗 Nu har jag inte bakat ut det ännu, så jag vet inte om jag har haft för mkt/lite mjöl i förhållande till vätskan, det återstår att se. Men jag älskar dina recept! 🥰

Nästa inlägg

Budget/lyx foundation

9
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x