MEXIKANSK TACOPANNA

Jag har lite kylskåps- och frysrens här hemma. Vi har alldeles för mycket i våra skåp så jag måste laga mat på det som finns innan jag handlar nytt. Idag hade jag 1 kilo köttfärs som jag lagade mat på. Det blev 3 olika maträtter som nu ligger fördelade i matlådor i frysen. Tar kanske ännu mer plats men det är sånt som går åt snabbare än när det ligger 1 kilo köttfärs där och väntar.

Nu ska du få ett härligt helgtips (denna rätt gick dock åt ganska så snabbt då familjen tyckte det var galet gott) som du kan laga till ikväll kanske? Det var ett härligt sätt att servera det på också så detta tror jag blir en höjdare när man bjuder på mat. Detta är en MEXIKANSK TACOPANNA och jag lovar att det kommer uppskattas av både stora och små.

MEXIKANSK TACOPANNA, 4 PERS

250 g köttfärs
1/2 msk spiskummin
1 tsk paprikapulver
1 tsk lökpulver

280 g gröna linser
400 g krossade tomater
salt & peppar

nachoschips, riven ost och creme fraiche till topping

Gör såhär:

1) Börja med att steka köttfärsen tills den är genomstekt. Ha i spiskummin, paprikapulver, lökpulver och salt & peppar. Blanda runt.

2) Ha i krossade tomater och linser. Blanda runt och låt koka på medelvärme i ca 5 minuter. Ta av från plattan.

3) Strö på riven ost så det täcker hela pannan. Skjuts in i ugnen på 225 grader i ca 10-15 min eller tills osten smält helt och hållet.

4) Ta ut från ugnen och stick i nachoschips och klicka på creme fraiche. Servera gärna med en grönsallad och tacosås.

Följ mig gärna på min Facebooksida och så du inte missar några inlägg.

Inspireras gärna av dessa härligt goda recept också:

TACOLASAGNE med tortillabröd

Härligt god limesås till tacos

Hemmagjord Tacokrydda

Tacogratäng med creme fraiche botten

Kram Nina

1
97

Köttfärsmuffins

Här kommer ett recept som jag bara måste dela med mig av. Så himla enkelt och så smaskigt. Passar faktiskt både till vardags och till fest beroende på vad man serverar till. Idag serverades denna rätt med glutenfri gröna ärtor och quinoa pasta. Superbra tips till dig som vill få i dina barn mer grönsaker är att köpa pasta som är gjord av grönsaker. Det finns massor på marknaden som du kan köpa.

Åter till detta supermumsiga recept!

KÖTTFÄRSMUFFINS MED FETAOST, 6 ST

250 g nötfärs
2 ägg
1 vitlöksklyfta
1 tsk lökpulver
75 g fetaost
100 g riven ost
+ ost till topping
1/2 tsk torkad timjan
salt och peppar

Gör såhär:

1) Stek köttfärsen, salta och peppra. pressa i vitlöksklyftan och ha i timjanen också. Stek tills den är helt genomstekt.

2) Knäck i äggen i en bunke. Häll i köttfärsröran.

3) Hacka fetaosten, ha i den i bunken och 100 g riven ost. Blanda runt ordentligt.

4) Ta en muffinsplåt och ha i olivolja i 6 av formarna. Klicka i köttfärsröra i dem.

5) Skjuts in i ugnen på 225 grader i ca 15 minuter. När det återstår ca 5 minuter kan du ta ut plåten och fördela lite riven ost uppepå.

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat till höger under bilden.

Följ mig gärna här:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Inspireras gärna av dessa härligt goda recept:

Köttfärspiroger på smördeg

Lasagne med ostsås

Kram Nina

2
1059

8 goda och enkla vardagsrätter

Ni är några som efterfrågat recept på vanliga men goda vardagsrätter. Jag vet av egen erfarenhet att det är dessa rätter man oftast står och kliar sig i huvudet med.

Hur ofta handlar man inte exakt samma saker när man åker och handlar, det gör att man lagar samma maträtter också. Så trist ju, man tröttnar ju till slut. Därför ska jag lite då och då dela med mig av just goda vardagsrätter som Du kanske kan spara ned och ta fram nästa gång du ska åka och handla.

Vi börjar med 2 veckors vardagsrätter, dvs 8 vardagar att äta på. Må-to tänker jag då. Fre, lör och sön väljer man oftast lite mer avancerat kanske.

8 vardagsrätter

Krämig laxpasta– så god och otroligt enkel att göra.

Gratinerad tjockkorv– enkelt, snabbt och ljuvligt gott tyckte familjen.

Köttfärs & bacongratäng– slänga ihop allt gratäng som jag brukar kalla det, vansinnigt god!

Fiskgratäng med bearnaisesås – barnens ”all time favorite”, alla som smakat säger ”Åh så gott”.

Krämig korvlåda – så poppis denna blev, alla slukade allt på tallriken.

Ninas chili con carne – går att få både vegetarisk och ”vanlig”. Supergod!

Linsgryta – nyttigt och så otroligt gott!

Tacokorv i ugn – detta blir att ta korven in i fredagsmyset, vardag men ändå festligt gott.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR (Så du inte missar några inlägg)

4
68