ANNONS
Integritet på Tailsweep

MEXIKANSK TACOPANNA

/

Jag har lite kylskåps- och frysrens här hemma. Vi har alldeles för mycket i våra skåp så jag måste laga mat på det som finns innan jag handlar nytt. Idag hade jag 1 kilo köttfärs som jag lagade mat på. Det blev 3 olika maträtter som nu ligger fördelade i matlådor i frysen. Tar kanske ännu mer plats men det är sånt som går åt snabbare än när det ligger 1 kilo köttfärs där och väntar.

Nu ska du få ett härligt helgtips (denna rätt gick dock åt ganska så snabbt då familjen tyckte det var galet gott) som du kan laga till ikväll kanske? Det var ett härligt sätt att servera det på också så detta tror jag blir en höjdare när man bjuder på mat. Detta är en MEXIKANSK TACOPANNA och jag lovar att det kommer uppskattas av både stora och små.

MEXIKANSK TACOPANNA, 4 PERS

250 g köttfärs
1/2 msk spiskummin
1 tsk paprikapulver
1 tsk lökpulver

280 g gröna linser
400 g krossade tomater
salt & peppar

nachoschips, riven ost och creme fraiche till topping

Gör såhär:

1) Börja med att steka köttfärsen tills den är genomstekt. Ha i spiskummin, paprikapulver, lökpulver och salt & peppar. Blanda runt.

2) Ha i krossade tomater och linser. Blanda runt och låt koka på medelvärme i ca 5 minuter. Ta av från plattan.

3) Strö på riven ost så det täcker hela pannan. Skjuts in i ugnen på 225 grader i ca 10-15 min eller tills osten smält helt och hållet.

4) Ta ut från ugnen och stick i nachoschips och klicka på creme fraiche. Servera gärna med en grönsallad och tacosås.

Följ mig gärna på min Facebooksida och så du inte missar några inlägg.

Inspireras gärna av dessa härligt goda recept också:

TACOLASAGNE med tortillabröd

Härligt god limesås till tacos

Hemmagjord Tacokrydda

Tacogratäng med creme fraiche botten

Kram Nina

1

Följ mig gärna på Instagram, uppdaterar story dagligen.

@niiinis.se
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00