ANNONS

Köttfärsmuffins

/

Här kommer ett recept som jag bara måste dela med mig av. Så himla enkelt och så smaskigt. Passar faktiskt både till vardags och till fest beroende på vad man serverar till. Idag serverades denna rätt med glutenfri gröna ärtor och quinoa pasta. Superbra tips till dig som vill få i dina barn mer grönsaker är att köpa pasta som är gjord av grönsaker. Det finns massor på marknaden som du kan köpa.

Åter till detta supermumsiga recept! 

KÖTTFÄRSMUFFINS MED FETAOST, 6 ST

250 g nötfärs

2 ägg
1 vitlöksklyfta
1 tsk lökpulver 
75 g fetaost
100 g riven ost
+ ost till topping
1/2 tsk torkad timjan
salt och peppar

Gör såhär:

1) Stek köttfärsen, salta och peppra. pressa i vitlöksklyftan och ha i timjanen också. Stek tills den är helt genomstekt.

2) Knäck i äggen i en bunke. Häll i köttfärsröran.

3) Hacka fetaosten, ha i den i bunken och 100 g riven ost. Blanda runt ordentligt.

4) Ta en muffinsplåt och ha i olivolja i 6 av formarna. Klicka i köttfärsröra i dem.

5) Skjuts in i ugnen på 225 grader i ca 15 minuter. När det återstår ca 5 minuter kan du ta ut plåten och fördela lite riven ost uppepå.

Följ mig gärna på min Facebooksida och så du inte missar några inlägg.

Inspireras gärna av dessa härligt goda recept:

 

Ost & baconfyllda köttbullar

Köttfärspiroger på smördeg

Lasagne med ostsås

Baconinlindad köttfärslimpa

Kram Nina

1

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00