ANNONS
Integritet på Tailsweep

Krämig Köttfärslåda

/

Jag lagade ju en del köttfärsrätter i förrgår och denna som jag ska presentera recept på nu var en av dem. En krämig köttfärslåda med potatis och massa gott blev verkligen så tusans smarrigt. Det blev så gott tydligen att jag hörde talas om att kompisar till ”Mellan” skulle komma hem och äta då hans mammas gratänger är så goda. 🙂 Ingen blir gladare än jag, dels för berömmet men också för att jag lagar otroligt mycket mat för att ha recept till bloggen. Glad när maten går åt och man inte alltid får fylla frysen till bristningsgränsen. Mat är något som aldrig tar slut i det här hemmet, det är en sak som är säker.

KRÄMIG KÖTTFÄRSLÅDA, 5-6 PERS

500 g köttfärs
2 klyftor vitlök
2 tsk lökpulver (funkar med 1 lök också)
2 msk kalvfond
1 msk balsamvinäger
1 tsk torkad timjan
1 tsk paprikapulver
1 krm cayennepeppar
smaka av med salt och peppar
ca 1 dl vatten
5 stora potatisar
200 g riven ost
ca 3 dl grädde

Gör såhär:

1) Stek köttfärsen runtom i lite olivolja. Hacka vitlöken i mindre bitar och ha i den.

2) Krydda med lökpulver, kalvfond, balsamvinäger, timjan, paprikapulver, cayennepeppar och salt & peppar. Häll i ca 1 dl vatten. Låt småputtra i några minuter.

3) Skala potatisarna och skiva dem i ca 2,5 mm breda skivor. (Jag tänker en halv av en halv cm). Ta fram en ugnsfast form och häll olivolja i botten som du fördelar ut över hela formen.

4) Fördela ut potatisskivor i botten, sedan ett lager med köttfärsröra uppepå. Sedan ett lager till med potatis osv. Högst upp skivar du potatisarna i mindre stänger och fördelar ut. Häll över grädden.

5) Skjuts in i ugnen på 225 grader i ca 30 min. Ta ut ugnsformen och ha på den rivna osten. Låt sedan gräddas igen i ca 10 min tills osten smält.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR(Så du inte missar några inlägg)

Inspireras gärna av dessa härligt goda recept också:

Köttfärsmuffins

Falsk lövbiff med falsk bearnaisesås

Balsamicobakad kyckling med hemlagad potatismos

Smöriga krämiga bakade potatisar

Kram Nina

41
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00