Köttfärsbiffar med fetaost och världens godaste gräddsås
Ja men hörni, ett helgtips! 🥰
Testa att laga dessa enkla köttfärsbiffar! Min elvaåring var högljutt nöjd med den här maten, han satt och hummade högt och sa ”Mamma, det här var sååå gott”. Ni som har haft eller har en elvaåring vet att de kan vara lika ärliga när det är tvärtom, så gissa om man är glad över det betyget?
Köttfärsbiffar med fetaost och världens godaste gräddsås, 4 port
600 g blandfärs
200 g fetaost
1 ägg
1/2 dl ströbröd
1 dl mjölk
2 tsk lökpulver (funkar med 1 riven lök också)
Salt & svartpeppar
Gräddsås:
3 dl grädde
2 msk kalvfond
1 tsk soya
1,5 msk tomatpure
3 msk mjölk
2 tsk majsredning (funkar med vetemjöl och potatismjöl också)
Salt & vitpeppar
Gör såhär:
1) Blanda mjölk och ströbröd i en bunke. Låt det svälla en stund. Ha i färsen, smula i fetaost och ha i alla kryddor. Blanda ihop allt.
2) Forma biffar med händerna. Stek i rikligt med smör, räcker med medelvärme. Kolla så de är helt genomstekta. Lägg i en ugnsfast form.
3) Gräddsås: Använd samma stekpanna som du använde till biffarna, plocka dock ur bitar om det finns efter färsen. Häll i grädden, kalvfond, soya och tomatpure. Koka upp. Låt sedan puttra i några minuter. Blanda majsredning och mjölk, häll i det i såsen och koka upp igen. Häll såsen över biffarna. Toppa med lite färsk timjan.
Följ mig gärna på min FB-sida HÄR
Följ mig gärna på Instagram HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin HÄR (Så du inte missar några inlägg)
Inspireras gärna av dessa recept också:
Falsk lövbiff med falsk bearnaisesås