ANNONS

Köttfärsbiffar med fetaost och världens godaste gräddsås

Ja men hörni, ett helgtips! 🥰

Testa att laga dessa enkla köttfärsbiffar! Min elvaåring var högljutt nöjd med den här maten, han satt och hummade högt och sa ”Mamma, det här var sååå gott”. Ni som har haft eller har en elvaåring vet att de kan vara lika ärliga när det är tvärtom, så gissa om man är glad över det betyget?

Köttfärsbiffar med fetaost och världens godaste gräddsås, 4 port

600 g blandfärs

200 g fetaost

1 ägg

1/2 dl ströbröd

1 dl mjölk

2 tsk lökpulver (funkar med 1 riven lök också)

Salt & svartpeppar

Gräddsås:

3 dl grädde

2 msk kalvfond

1 tsk soya

1,5 msk tomatpure

3 msk mjölk

2 tsk majsredning (funkar med vetemjöl och potatismjöl också)

Salt & vitpeppar

Gör såhär:

1) Blanda mjölk och ströbröd i en bunke. Låt det svälla en stund. Ha i färsen, smula i fetaost och ha i alla kryddor. Blanda ihop allt.

2) Forma biffar med händerna. Stek i rikligt med smör, räcker med medelvärme. Kolla så de är helt genomstekta. Lägg i en ugnsfast form.

3) Gräddsås: Använd samma stekpanna som du använde till biffarna, plocka dock ur bitar om det finns efter färsen. Häll i grädden, kalvfond, soya och tomatpure. Koka upp. Låt sedan puttra i några minuter. Blanda majsredning och mjölk, häll i det i såsen och koka upp igen. Häll såsen över biffarna. Toppa med lite färsk timjan.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR (Så du inte missar några inlägg)

Inspireras gärna av dessa recept också:

 

Köttfärs & bacongratäng

Falsk lövbiff med falsk bearnaisesås

Mexikansk tacopanna

5
113

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00